Самостійне встановлення біксенону в авто

04.05.2023
Недостатня освітленість дороги одна із основних причин аварій. Галогенові лампи не забезпечують достатньо яскравого світла, а збільшення потужності ламп може призвести до перевантаження електричної системи автомобіля, збою в роботі бортових комп'ютерів та іншої електроніки. Біксенонові лампи та лінзи забезпечують найбільш ефективну світловіддачу. Вони дозволяють заощаджувати енергію, створюючи яскравий пучок світла, що проникає через туман, дощ та сніг. Ксенонові лампи забезпечують світло не лише на дорозі, а й на узбіччі. Потужність ламп може бути 35Вт або 50Вт. При встановленні нестандартного освітлення ксенону на автомобіль важливо пам'ятати, що світловий промінь від ксенонової лампи може зліпити зустрічних водіїв. Встановлення комплекту біксенонових лінз дозволяє уникнути цієї проблеми та регулювати напрямок світла як вручну, так і автоматично.

Біксенонові лінзи: як підібрати та на що звертати увагу?


Перед тим, як купити комплект біксенонових лінз для свого автомобіля, необхідно приділити увагу попередньому етапу вибору. Комплект повинен бути підібраний відповідно до технічних вимог автомобіля, а напруга на блоці розпалювання ксенону повинна відповідати напрузі бортової мережі автомобіля. Також необхідно вибрати лампи з оптимальною колірною температурою:
  • 3000K - жовтий колір;
  • 4300K - білий теплий колір;
  • 5000K - білий;
  • 6000K - білий з блакитним відтінком;
  • 8000K - фіолетовий.

  • Ксенонові лампи повинні мати відповідний цоколь, наприклад H1, D2S, D4S, D1S, D3S і т.д. Комплект біксенонових лінз включає 2 бі-лінзи, 2 декоративні ковпаки, кріплення для установки в рефлекторну оптику, елементи кріплення, а також може містити 2 блоки розпалювання, ксенонові лампи, комутацію з реле та інструкцію з встановлення.

    Самостійне встановлення біксенонових лінз


    Для встановлення біксенонових лінз самостійно знадобляться наступні інструменти: хрестова та плоска викрутки, тріскачка з насадкою на 10мм, ножиці, кусачки, фен, маркер, круглогубці та паяльник. Біксенонова оптика може бути встановлена в штатні фари автомобіля та підключена до бортової мережі через спеціальний модуль розпалювання ксенонового освітлення, що працює на напрузі 12В-24В.

    Процес встановлення:

    1. Для демонтажу фари автомобіля спочатку необхідно зняти кришки з тильного боку оптики, повертаючи їх проти годинникової стрілки. Потім потрібно витягти галогенові лампи далекого та ближнього світла, а також патрон габаритного світла.

    2. Перед встановленням бі-лінз необхідно підготувати фару. Потрібно ретельно очистити корпус від пилу та бруду, особливо на контурах. Розібрати скляний корпус фари, попередньо прогріти деталь за допомогою фена. Рекомендується починати з від'єднання маски в області поворотника.

    3. Перед встановленням біксенонових лінз необхідно провести їхню підготовку. Слід переконатися в цілісності скла лінз і перевірити працездатність "ангельських очок", якщо вони є.

    4. Для встановлення лінзового модуля необхідно закріпити його за допомогою кріплень та ущільнювальних кілець. Важливо не знімати захисну плівку з лінз, щоб не нанести пошкоджень і залишити слідів від рук.

    5. Перевірка підключення фари. Не затягуйте кріплення, можна перевірити, встановивши фару на ваги. Фару слід встановити у робочий стан. Якщо результат позитивний, закріпіть всі елементи оптики міцно.

    6. Необхідно надійно закріпити відрегульовану лінзу після герметизації фари, щоб уникнути повороту. Потім знімаємо захисні плівки, наносимо спеціальний термогерметик на жолобок фари і кріпимо розсіювач, постійно прогріваючи стик феном. Після цього слід залишити фару на остигання.

    7. Для визначення місця кріплення модулів схеми слід враховувати їхню захищеність від вологи та бруду. Баласти рекомендується кріпити на металевих поверхнях, а дроти та блоки розпалювання - за силовими конструкціями, щоб уникнути пошкоджень. Важливо пам'ятати, що довжина проводів, що йдуть від лампи та реле до баласту, обмежена і не може бути збільшена.

    8. Закріплення блоку розпалювання та проводів – важливий етап монтажу. Баласт слід закріпити так, щоб він не піддавався вібрації. Для підключення баласту до живлення рекомендується використовувати клему акумулятора, щоб не виникати перешкоди в бортовій мережі. Усі дроти необхідно надійно зафіксувати та захистити від впливу зовнішніх факторів.

    9. Для встановлення біксенонової проводки з реле далекого/ближнього світла необхідно знайти місце, де дроти будуть захищені від впливу вологи та бризок. Підключення проводів до акумулятора та кузова обов'язкове. Реле необхідно для захисту бортової проводки від перевантаження при розпалюванні ламп біксенону.

    10. Для підключення проводки необхідно з'єднати шнури "ангельських очок" з проводкою габаритів з використанням інверторів, дотримуючись полярності (червоний +, чорний -). Ксеноновий комплект включає 2 дроти від баласту до лампи та 2 від фари до блоку розпалювання, які також потрібно підключити.

    11. Збираючи фару, необхідно забезпечити її надійну фіксацію та правильну роботу всіх елементів системи освітлення. Також важливо правильно налаштувати світловий потік для безпечного та комфортного водіння.

    Цей процес необхідно повторити для встановлення другої фари.

    Після встановлення біксенонових лінз необхідно перевірити роботу фар. Перші кілька секунд може статися невелике згасання світла, оскільки лампи прогріваються. Потім ксенон усередині колби швидко іонізується та підтримує безперервне світіння. Потужні блоки розпалювання сприяють швидшому запаленню ламп.

    На сайті нашого інтернет-магазину "Авторадості" представлений широкий асортимент біксенонових ламп та лінз. Ви можете замовити:
  • Комплект біксенону Квант 12В H4 4300К, з блоками AC
  • Комплект біксенону Квант 12В H4 4300К, з блоками DC
  • Комплект біксенону Квант 12В H4 5000К, з блоками AC
  • Комплект біксенону Квант 12В H4 5000К, з блоками DC
  • Комплект біксенону Квант 12В H4 6000К, з блоками AC
  • Комплект біксенону Квант 12В H4 6000К, з блоками AC, обманка в комплекті
  • Комплект біксенону Квант 12В H4 6000К, з блоками DC
  • Комплект біксенону Квант 24В H4 4300К, з блоками AC

  • На будь-який комплект біксенону можна оформити доставку до будь-якої точки України. Варіанти оплати також є різні.


    Читати інші новини...

    У вашому кошику
    Корзина пуста
    Інформація
    Потрібна інформація не знайдено