Літній догляд за склом автомобіля. Які засоби краще використовувати?

30.05.2019
Дотримуватись чистоти всіх автомобільного скла важливо для вільного огляду дорожньої ситуації. До всього, будь-якому автовласникові приємно, коли його автомобіль міститься в ідеальній чистоті. Плями різного характеру не завжди легко змити звичайною водою, налиплого на автомобіль бруд на склі змушує шукати дієві засоби. Для підтримки блискучого вигляду автомобіля існує величезна безліч автохімії. Мийні та полірувальні засоби для автомобільного скла допомагають не тільки дбати про чистоту. Спеціалізовані засоби розроблені спеціально, щоб при догляді за склом уникати ушкоджень у вигляді подряпин, і водночас якісно очищати поверхню скла. Про ефективні засоби річного догляду за склом і піде мова в цій статті.

Літні омивачі для склоочисних системи автомобіля

Літні рідини для склоомивача продаються в різному обсязі, як вже готові до використання або у вигляді концентрованих засобів. Очисники у вигляді концентратів здатні покращувати мийні властивості звичайної води, а також вважаються більш ефективними при використанні з дистильованою водою. Активні компоненти на основі ізопропілового спирту розщеплюють жири та інший в'язкий наліт, справляючись навіть з самими серйозними забрудненнями на склі.

Наповнюючи бачок системи склоомивача якісним засобом, можна не тільки ефективно справлятися зі слідами комах, але і спростити роботу склоочисника, захищаючи щітки від абразивного зносу. Чистоту фар дотримуватися важливо для правильного світлового потоку, особливо якщо мова йде про використання фар з ксеноновими лампами. Найважливішою особливістю мийних інгредієнтів вважається делікатне випаровування, після чого на склі не залишається слідів засобу та інших розмивів.

Важливо! У бачок омивача скла не можна наливати звичайну воду або використовувати побутову хімію! Водопровідна вода через свою "жорсткості" може забити форсунки омивача. Засоби побутової хімії не призначені для очищення забруднень від дороги, активні компоненти можуть тільки нашкодити, створивши липкий шар на автомобілі.

Очищувачі та губки для автомобільного скла

Лобове, заднє і бічне скло автомобіля бажано завжди тримати в чистоті. У літній період можна зіткнутися з міцно осілим пилом на склах. З урахуванням необхідності дотримуватися таку бездоганність, можна сказати, що скла в автомобілі одні з найбільш швидко забруднюються елементів. Отже, мати у своєму арсеналі засоби очищення автомобільного скла вкрай корисно.

Завдяки використанню в складі активних речовин, впоратися з різного роду забрудненнями не складе великих труднощів. У більшості випадків спеціальні очисники автомобільного скла випускаються в місткостях з розпилювачем, внаслідок чого процес стає банально простим - побризкав і протер. Правда, крім самого засобу добре ще мати м'яку чисту губку або серветку для догляду за склом.

Важливо! Чи не використовувати склоочисники для миття елементів з лаковим покриттям, інакше є ризик зіпсувати захисну емаль кузова.

Поліроль для скла автомобіля

Щоб автомобільне скло залишалися бездоганно чистими якомога довше, для догляду за ними використовують спеціальні поліролі. Виготовляють їх, як правило, на основі воску або тефлон. Після мийки автомобіля, засіб для скла наноситься на суху серветку або диск для полірування і рівномірно розподіляється по площині. Скло після такої процедури виглядають дуже ефектно, але це не найголовніший плюс використання таких коштів.

З використанням спеціальної поліролі, на поверхні утворюється тонкий шар твердого вологовідштовхувальні речовини, здатного протриматися не один місяць, не дозволяючи бруду налипає і засихати на склі. Тоновані вікна миються і поліруються практично також, як і звичайні скла без тонування. При чому, як для плівкової, так і для заводського тонування умови використання однакові. Доглядати за затемненим автомобільним склом слід акуратно, використовуючи максимально м'які губки для миття і полірування скел.

Важливо! Щоб уникнути появи подряпин на склі автомобіля, не слід користуватися жорсткими губками. Також, не можна використовувати мийні та поливальні препарати з абразивними компонентами в складі засобів.

Мийні засоби для видалення слідів комах

Під час їзди автомобіль стикається з великим кількістю комах, які налипають на бампер, фари та скло автомобіля. Залишки мошкари часто занадто забруднюють кузов і до всього чіпляються на лобове скло. Складнощі очищення полягають в тому, що без мийних засобів їх практично неможливо змити НЕ розмазавши по машині. Нині існує достатня кількість речовин, які називають анти мошками.

Високоефективні засоби для видалення слідів комах з кузова наносяться на поверхню автомобіля щільним шаром. Через кілька хвилин активні компоненти розм'якшують налиплий шар і забруднення витирається сухою ганчіркою. При дуже забрудненому кузові частіше використовують пінні засоби, що працюють практично за тим же принципом - їх наносять і чекають 3-5 хвилин, поки засіб зробить свою роботу. Після чого потрібно використовувати кілька літрів води, щоб змити щільний шар пінного розчину, який з легкістю змиває всі сліди мошкари та іншого бруду.

Наш інтернет-магазин пропонує Вашій увазі величезний вибір автохімії. Ми зібрали великий асортимент продукції по догляду за автомобілем, серед якого можна зустріти засоби для літнього догляду за автомобільним склом. Великий вибір автохімії від бюджетних, але дієвих препаратів, до продукції преміумкласу. Омивачі, очисники, серветки, засоби антидощ і антимошки - все це і багато іншого можна замовити у нас на сайті, перейшовши за посиланням: догляд за склом.


Читати інші новини...

У вашому кошику
Корзина пуста
Інформація
Потрібна інформація не знайдено