Як захистити фари автомобіля?

07.04.2022
Купуючи автомобіль завжди хочеться якомога довше зберегти не те тільки його експлуатаційні характеристики, а й презентабельний зовнішній вигляд. Не останню роль збереженні екстер'єру авто грає його оптика. А вона є однією з найуразливіших деталей транспортного засобу. Адже під час руху авто різні камінці, пил, уламки льоду або інші дрібні деталі можуть потрапити у фари і стати причиною появи на них сколів і подряпин. Щоб запобігти ризику виходу фар з ладу та неможливості їх подальшого використання варто задуматися про захист на фари.

Купівля та встановлення такої речі, як захист на фари, покликана:
  • уберегти фари від сколів, подряпин та різних тріщин, які можуть бути викликані попаданням дрібних каменів або різних абразивів під час руху транспортного засобу;
  • забезпечити рівномірний розподіл світлового пучка (водій не повинен засліплювати інших водіїв машин, велосипедистів та пішоходів). Також не варто забувати і про яскравість, адже передні фари покликані забезпечувати максимально яскраве освітлення дороги перед водієм машини, а також узбіччя для створення безпечних умов пересування дорогою в нічний час доби, а також сигналізації про те, що на дорозі є авто іншим учасникам дорожнього руху;
  • утримувати уламки оптики у разі попадання в дорожньо-транспортну пригоду та отримання серйозного пошкодження.

  • Крім захисної функції, захист на фари також доповнить Ваш автомобіль з естетичної точки зору, адже такі аксесуари в прозорому, затемненому, зі стильною обробкою під карбон або хром досить органічно виглядатимуть як своєрідний тюнінг авто.
    Захист на фари поставляється на ринок у випадках:
  • пластика;
  • оргскла;
  • полікарбонату.

  • Захист на фари з пластику є найпоширенішим варіантом у нашій країні, високий попит на нього легко пояснити, адже він характеризується високим ступенем надійності й при цьому залишається доступним для вітчизняного споживача. Використання таких накладок є абсолютно безпечним, адже вони практично не впливають на рівень передачі (освітлення погіршується в діапазоні до 5 %, що практично непомітно).

    Особливістю таких аксесуарів є їхня модельність. Вони поставляються на ринок індивідуально під кожну марку та модель транспортного засобу.

    А чи потрібна вона?


    Оптика автомобіля - досить дорога його частина, тому якщо не запобігти появі подряпин або сколів на ній, то згодом доведеться замислитися про повну заміну та покупку нової фари, а це недешеве задоволення. У той же час, нехтувати їх зовнішнім виглядом не варто. З погляду економії фінансів та часу, захист на фари виграє набагато. Коштує він відносно недорого й ціна становить у середньому від 300 до 2000 грн. залежно від марки та моделі авто. А от якщо доведеться замінювати фари на нові, то доведеться викласти набагато більше, та й самостійно замінити їх не вийде, відповідно доведеться додатково оплачувати послуги спеціаліста СТО.

    Як встановити захист на фари?


    Залежно від обраної моделі виробів та конструктивних особливостей оптики Вашого авто можуть використовуватися різні способи кріплення (міцні затискачі або кронштейни (поставляються в комплекті). Також захист на фари з пластику може кріпитися на герметик або двосторонній скотч. Такий тип кріплення максимально зручний та одягти захист можна протягом кількох хвилин самостійно. Найголовніше - чітко дотримуватися інструкції та добре знежирити поверхню фари.Перевагою є те, що не потрібно порушувати цілісність кузова авто.

    Догляд за захистом на фари


    Догляд за захистом на фари досить простий, щоб їх очистити буде цілком достатньо промивання мильною водою.

    У нашому інтернет-магазині Авторадості є великий вибір захисту на фари, тому власники багатьох машин зможуть підібрати варіант для свого залізного коня.



    Читати інші новини...

    У вашому кошику
    Корзина пуста
    Інформація
    Потрібна інформація не знайдено