Переваги та недоліки використання відеореєстратора-дзеркала

21.03.2024
Комфорт та безпека під час поїздки в авто – ключові моменти, яким слід приділяти величезну увагу. Їх забезпечення передбачає використання величезної кількості корисних речей серед яких:
  • килимки для багажника, які запобігають не тільки залишенню слідів бруду на заводській оббивці, а й крен авто в результаті переміщення по багажнику вантажу, що перевозиться;
  • парктроніки, які дозволяють швидко та акуратно припаркувати авто в будь-якому місці та багато іншого.
Однак, далеко не завжди їх використання, а також своєчасне ТО можуть уберегти від біди. Завжди є ризик потрапити до ДТП не зі своєї вини. Мало того, що можна просто постраждати, то ще є ризик наразити себе на недобросовісних водіїв, які захочуть перекинути провину на вас. Щоб нівелювати такі ризики, водії часто використовують відеореєстратори. Одним із можливих варіантів є відеореєстратор – дзеркало. Він являє собою пристрій для здійснення запису відео, який вбудований у дзеркало заднього виду. Такий різновид відеореєстраторів останнім часом набуває все більшої популярності у водіїв. У сьогоднішній статті ми поговоримо про переваги та недоліки автомобільних реєстраторів такого типу.

Отже, почнемо з хорошого.

Переваги відеореєстратора-дзеркало


До плюсів відеореєстраторів такого типу відносяться:
  • відсутність проводів, що заважають огляду. Мало того, що це просто зручно, так ще й виглядає красиво – такий пристрій, напевно, високо оцінять власники авто, яким важлива естетика інтер'єру транспортного засобу;
  • відсутність необхідності купівлі та встановлення додаткових пристроїв, серед яких камера заднього виду, дзеркало, GPS-навігатор тощо. Знову ж таки простір не буде захаращений і вартість при цьому буде нижчою, ніж за кожен окремий елемент;
  • пристрій має покриття антивідблиску, що дає можливість водієві не реагувати на сліпуче світло фар автомобіля, який їде ззаду;
  • пристрій забезпечує добрі кути огляду за рахунок збільшеного розміру дзеркала;
  • такий відеореєстратор практично не відрізняється від звичайного дзеркала заднього виду, а значить не привертає до себе уваги - це важливий момент, оскільки забезпечує максимальну безпеку і у разі автопідстав, і у разі крадіжки речей із салону;

  • простий монтаж, виріб має зручне кріплення на шарнірах, що дозволяє швидко змінювати кут огляду;
  • пристрій забезпечує високу якість зйомки у сонячний день завдяки наявності спеціального сонцезахисного козирка над камерою;
  • відеореєстратор дозволяє виконувати запис відео в темний час доби за рахунок того, що в ньому передбачено інфрачервоне підсвічування;
  • кнопки керування обладнанням знаходяться у вільному доступі, що дозволяє забезпечити додатковий комфорт водію.
Також слід зазначити, що відеореєстратор-дзеркало відрізняється вищим рівнем функціональності порівняно зі звичайними моделями.

Недоліки відеореєстратора у вигляді дзеркала


Мінусів у такого обладнання замало. Однак не поговорити про них ми не могли. Багато власників авто до недоліків відносять високу вартість щодо пристроїв інших форм-факторів. Однак кожному слід орієнтуватися на свої фінансові можливості. Проте висока вартість обладнання цілком себе виправдовує в процесі використання.

Ще одним моментом, на який слід звернути увагу, є кріплення. У багатьох моделях якість кріплення «страждає» і тому це належать до мінусів обладнання. Насправді слід бути просто уважними і віддавати перевагу перевіреним брендам. Таке рішення допоможе запобігти зайвої рухливості дзеркала і нівелювати ризик трясіння обладнання під час їзди нерівними дорогами, ямами і т.д.

На що звернути увагу під час вибору реєстратора-дзеркала?


Якщо недоліки обладнання не бентежать вас і ви вирішили все ж таки купити відео реєстратор-дзеркало, то вам потрібно знати деякі моменти на які необхідно звернути увагу при виборі обладнання:

  • Дозвіл на відеореєстратор повинен бути HD або Full HD, що дозволить отримати найкращу якість зйомки. Це звичайно ж важливо, адже в такому випадку при перегляді відео високої якості можна буде краще розглянути номер автомобіля та інші важливі деталі.
  • Визначитись із форматом відеозапису, найчастіше це MPEG та AVI.
  • Слід врахувати кути огляду камери, мінімальне значення яких не повинно бути нижчим за 70 градусів. Оптимальним варіантом є випадок, коли кути становлять 120 градусів і більше.
  • Частота кадрів за секунду під час зйомки повинна бути не нижче 25.
  • Наявність на пристрої датчика удару, який дає змогу вмикати пристрій автоматично навіть у разі, якщо стався слабкий удар. Така функція є зручною в тому випадку, якщо на парковці ваше авто зачепить чужий автомобіль.
  • Наявність паркувальної розмітки на моніторі при включенні камери заднього виду. Ця опція спростить процес паркування транспортного засобу.
  • Наявність можливості проводити зйомку вночі.
  • Підбирати обладнання слід до певної машини, враховувати при цьому потрібно довжину кріплення та товщину стандартного дзеркала.
  • Слід звертати увагу на кріплення пристрою, оскільки стандартне штатне дзеркало може не впоратися із вагою важчого гаджета.
Зручним чи не дуже є таке обладнання сказати досить складно – кожен водій вирішує це сам для себе лише в процесі експлуатації авто чи порадившись зі знайомими, які використовують такий відеореєстратор упродовж тривалого періоду часу. У нашому каталозі представлені:


Читати інші новини...

У вашому кошику
Корзина пуста
Інформація
Потрібна інформація не знайдено