Дефлектори вікон: особливості та переваги установки

20.03.2023
Кожен автовласник у процесі експлуатації авто купує різні аксесуари для нього. Деякі девайси покликані покращити інтер'єр або інтер'єр авто, деякі покликані підвищити рівень комфорту під час поїздок. Дефлектори капота і вікон поєднують у собі естетичну функцію, і сприяють підвищенню комфорту під час поїздок в авто.

Що таке дефлектори вікон та капота?


Дефлектори є аксесуарами для автомобіля, які покликані надати естетики автомобілю, поліпшити аеродинаміку і підвищити рівень комфорту під час пересування в автомобілі.

Навіщо потрібні дефлектори?


Над тим, щоб придбати дефлектори вікон та капота замислюються:

  • власники авто, які люблять палити у машині. Якщо не відкривати вікно, то можна просто задихнутися в диму, не кажучи вже про те, що видимість при цьому буде дуже поганою. Опустити ж вікна на високій швидкості - зовсім не варіант, потоки повітря створюватимуть перешкоди для нормального керування. Особливо це стосується випадків, коли за вікном негода;
  • любителі їзди на високій швидкості. Іноді потік повітря може переносити не тільки дрібні частинки пилу, але й дрібні камінці - якщо такий потрапить в око або просто потрапить в людину, то буде як мінімум неприємно. Дефлектор змінить потік повітря і дозволить уникнути цієї неприємної ситуації;
  • власники авто, які прагнуть максимальної економії. Використання вітровиків дозволяє знизити витрату палива за рахунок того, що потік повітря змінюється, його потрапляння в салон знижується і ефект парусності майже сходить на «ні»;
  • власники авто, які хочуть змінити екстер'єр машини, надавши їй індивідуальності;
  • власників авто, які втомились боротися з проблемою запотівання вікон, появою конденсату в зимовий час, а також надмірною кількістю сонячного світла у машині.

  • Перевагами установки дефлекторів є:
  • максимальна простота встановлення;
  • зниження відблисків;
  • відсутність необхідності знімати дефлектори під час миття авто.

  • Як вибрати дефлектори вікон?


    Дефлектори повинні точно відповідати конкретним характеристикам авто. Кожен транспортний засіб має свої параметри – конфігурацію та габарити вікон, дверей, капота. Якщо не врахувати це все, то аксесуар просто не сяде.

    Також при виборі варто орієнтуватися на спосіб монтажу аксесуара. Залежно від того, як кріпляться вітровки, вони бувають:
  • вставні. Такі вітровики механічно з'єднуються з верхньою частиною віконної рами. Вони відрізняються зручністю монтажу, проте при відкриванні вікон може виникнути незручність. Вони добре справляються з поставленим перед ними завданням – збільшують площу захисту скла від дощу, комах, вітру тощо;
  • вітровики з гвинтовим з'єднанням. Щоб встановити такі аксесуари, треба свердлити двері - треба бути гранично обережними, адже є ризик помилитися і пошкодити кузов авто;
  • клейові. Такі дефлектори кріпляться на кузов за допомогою двостороннього скотчу герметика чи полімеру. Якщо така штука відклеїться, то є ризик того, що фарба зійде теж.

  • Також при виборі варто орієнтуватися на якість виробу (бренд та матеріал з якого виготовлений аксесуар) та відповідність виробу геометричній кривизні корпусу.

    Як закріпити дефлектори бічних вікон?


    Встановлення аксесуарів залежить від обраної конструкції та її типу монтажу. Саме тому треба знати різні варіанти та нюанси – це дозволить зробити правильний вибір. Вставні дефлектори встановлюються під рамку дверей. Скло опускається та вставляється дефлектор. Щоб встановити накладні вітровики, потрібні спеціальні інструменти, тому найкраще звернутися до фахівців - вони знають всі особливості монтажу і точно не пошкодять кузов транспортного засобу.

    Придбати оригінальні вітровики Ви можете у нашому магазині. На наших онлайн-полках є продукція для авто різних марок та моделей, у тому числі:


    Читати інші новини...

    У вашому кошику
    Корзина пуста
    Інформація
    Потрібна інформація не знайдено