Світлодіодні LED лампи для авто: якість, асортимент, особливості вибору

05.03.2020
На сьогоднішній день ринок діодних ламп для автомобілів пропонує нам величезний вибір світлодіодних пристроїв головного світла, розібратися в якому часом вкрай складно. З кожним днем ​​зростає число компаній, які спеціалізуються тільки на розробці і створенні світлодіодних систем для авто. А переважна більшість виробників ксенону для авто мають потужності, адаптовані і для випуску діодних ламп. У цій статті ми докладніше поговоримо про особливості придбання ламп LED і розповімо, який асортимент пропонують нинішні виробники.

Автомобільні LED лампи: що враховувати перед покупкою?


Потужність світлодіода і компоновка


Одним з найважливіших факторів, що впливають на якість світла, є компоновка, а саме розташування світлодіода на корпусі самої лампи і визначити на око, як буде світити лампа після установки, практично неможливо. Почнемо з того, що в автомобільну оптику умовно можна розділити на фари з лінзою, або фари зі світловідбивачами.
Розберемо, на важливо для кожного з типів фар:

  • Для рефлекторної оптики вважається більш придатними світлодіодні елементи потужністю 30W, виготовлений за технологією CSР, що для цих фар краще, ніж багатокристальні вироби з технологією СОВ.
  • Для лінзованой оптики допустима установка надпотужних 70W діодів, і вже від лінзи буде залежати, як буде сформований пучок світла і светотеневая межа.

  • Охолоджувачі світлодіодних ламп


    У конструкції LED ламп може застосовуватися два типи охолодження - це пасивне охолодження у вигляді всіляких пелюсток і радіаторів та активну з так званим кольором. Пасивне охолодження доводить свою ефективність на лампах з невисокою потужністю, підходить до установки практично до всіх типів фар і стійко до різного роду забруднень. Більш потужні лампи вимагають активного охолодження, що має не тільки велику складність конструкції і боязні забруднень, але і великі розміри. Це тягне за собою залежність до установки виходячи з конструкції блоку фари автомобіля.

    Колірна температура


    Про ефективність та безпечність використання світлодіодних автоламп, особливо неправильного регулювання, вам дадуть знати тільки рухомі зустрічні автомобілі. Колірна температура світлодіодних ламп формує такі відтінки яскравого світіння, що часом дивитися на їх світло максимально незручно. Ви могли самі помічати, як встановлені світлодіодні лампи відіграють теплим або білим світлом, або горять блакитним, а іноді і відтінком, наближеними до ультрафіолету. Відшукати світлодіодні лампи з теплим жовтуватим кольором світіння, який ефективний при тумані, часом важко.

    Виняток становлять рідкісні моделі, де застосований жовтий світлофільтр, що тягне втрату в яскравості лампи. Основний колірною температурою світлодіодних ламп є 5000-6000 К, що є найоптимальнішим кольором світіння. Нерідко трапляються і лампи (від безлічі Китайських) виробників, з відверто з синім спектром до 7500 К і визначити на око, безпосередньо до установки, досить важко. Останнім і вирішальним фактором при виборі стає звичайно-ж вартість і якість виробу.

    Одним з лідерів на ринку автоламп є PHILIPS


    Серед виробників автомобільних ламп лідером є продукція всесвітньо відомого бренду - PHILIPS Automotive. Компанія PHILIPS почала займатися засобами автомобільного освітлення ще в 1914 році і постійно пропонує свої інноваційні рішення в цій галузі. Саме PHILIPS свого часу винайшла лампи Xenon HID і не випадково, компанія є провідним постачальником найбільших світових автовиробників.

    Новітня світлодіодна технологія


    Із застосуванням світлодіодів LUXEON Altilon SMD фахівці компанії розробили стильні світлодіодні лампи, що забезпечують до 250% більше яскравого холодного білого кольору. Світлодіодна лампа X-tremeUthilon LED gen2 заснована на базі ультрасучасних світлодіодних ОЕМ-чіпів створює чудове освітлення завдяки ідеальній формі світлового променя, прекрасно висвітлює необхідні ділянки дороги за допомогою технології SafeBeam не засліплений інших водіїв. Більш докладно про це ми розповідаємо в нашій Стетем: Philips X-tremeUltinon зі світлодіодними OEM-чіпами .

    Унікальні адаптери PHILIPS Canbus


    Лампи забезпечують легку заміну поточних галогенних ламп, виключаючи помилкові повідомлення бортовий ланцюга, мерехтіння світла і труднощі з регулюванням. Використовуючи фірмові адаптери ви тим самим забезпечуєте стабільну роботу ламп та іншої електроніки маючи найвищу продуктивність, якість світла і тривалий термін бездоганної служби. Створюючи ефект, близький до денного освітлення не порушуючи законодавчих норм для фар головного світла Ви маєте прекрасний огляд, що сприяє комфортному безпечному пересуванню в темний час доби.

    Запорука розвитку технологій LED-лампочок - конкуренція


    Суперництво в області виробництва автосвета досить активне, що в значній мірі і сприяє розвитку продукту. Серед відомих виробників оригінального світлового обладнання в нашому інтернет-магазині Авторадості Ви зустрінете бренди: Philips , Osram , CYCLON , ALED , Narva Narva і інші давно усталені виробники LED-ламп. Ми ж рекомендуємо остерігатися частих підробок, не економити на вартості, а внаслідок і якості ламп головного світла. Довіряючи перевіреним брендам Ви виграєте не тільки в довговічності служби Ваших ламп, а й в комфортній безпеки себе і інших учасників дорожнього руху. Щоб перейти до вибору, дивіться всі автомобільні лампочки . Бажаємо вдалих придбань!



    Читати інші новини...

    У вашому кошику
    Корзина пуста
    Інформація
    Потрібна інформація не знайдено