Як обрати антифриз?

12.03.2018

Що вибирають сучасні автомобілісти України

У зв'язку з колосальним зростанням популярності інтернет-джерел серед всього населення України, багато громадян сприймають інформацію з мережі, як дійсно авторитетні відомості, яким можна довіряти, і, в більшості випадків, це дійсно так. Автолюбителі нашої країни не залишилися в стороні від прогресу, тому при виборі хімії, деталей або палива, не тільки цікавляться думкою друзів і майстрів, а й вивчають відгуки на просторах інтернету. Якщо клієнту терміново знадобиться антифриз, він напевно не полінується зайти у свій браузер, і ввести в пошуку відповідний запит. Кожен хоче отримати вичерпну інформацію зі свого питання, отже, якою вона має бути?

Що таке антифриз?

Антифризом називають спеціальну рідину, яка необхідна для коректної роботи мотора, при цьому під час роботи двигуна її температура може досягати та ста градусів. Ця рідина вступає в контакт із запчастинами, які виготовлені з чорного, кольорового металу, або сплаву, наприклад, алюмінію, латуні або міді. Якщо автомобіліст розуміє всю важливість антифризу і ступінь його впливу на стан транспортного засобу, то він ніколи не дозволить собі заощадити на покупці або придбати перший-ліпший товар.

Вибираємо антифриз - що важливо враховувати

Двигун - це серце автомобіля, тому всі засоби, які з ним контактують, повинні відповідати ряду вимог. Що стосується антифризу, то при виборі важливо звертати увагу на такі фактори:

• Ефективність відведення теплоти від запчастин, які піддаються тертю;
• Високі показники тепломісткості;
• Висока температура кипіння;
• Стійкість до корозії;
• Відсутність схильності до кристалізації;
• Безпека для людського здоров'я;
• Прийнятна ціна.

Існують так само певні показники, які характерні для неякісних антифризів:

• Схильність до формування осадових відкладень в системі охолодження;
• Спінювання в процесі роботи мотора. Від цього позбуваються за допомогою спеціальних присадок.

Це основні відомості, на які слід спиратися власнику автомобіля при виборі транспортного засобу. Але все ж, ринок переповнений пропозиціями, і вивчити відгуки та характеристики по кожному виробнику досить складно.

Практично кожен автомобіліст хоч раз ставив собі питання, а чи можна змішувати дві різні охолоджувальні рідини між собою? У цій області виникає безліч суперечок і сперечань, але остаточний консенсус, так і не досягнуто. Деякі фахівці стверджують, що важливо оцінювати колірні характеристики рідин, інші говорять про неможливість змішувати рідини в принципі, а ще існує думка про те, що слід орієнтуватися на плюси. Що ж порадять наші професіонали?

Насправді характеристики охолоджувальної рідини ніяк не залежать від її кольору, адже це вибір виробника - який колір вибрати для того чи іншого засобу, і ніяких строгих норм і правил тут немає. Звідси випливає, що вибір антифризу за колірними ознаками - вже свідомо неправильний.

Компанія Volkswagen запропонувала особливу класифікацію для антифризів, згідно з якими засоби можна розділити на кілька груп:

• Органічний антифриз;
• Неорганічний антифриз.

Перші найчастіше відрізняють червоним відтінком і мають маркування «G12», другі - це скоріше сині та зелений з маркером «G11». Ці типи рідин не сумісні, їх не можна змішувати ні за яких обставин. Крім того, на ринку можна зустріти та маркування «G12 +», ось такі засоби, як раз, можна поєднати з будь-якою іншою рідиною. Але наведена класифікація не була прийнята, як основоположний стандарт для всіх виробників антифризів, тому далеко не кожен буде її дотримуватися. Обираючи охолоджувальну рідину, перше, на що слід звернути увагу - це саме маркери продукції, колір - не є принциповим, наприклад, рідина «G12 +» цілком може бути червоною, блакитний або зеленої.



Виробники випускають як готові для використання рідини, так і концентрати. Перш ніж заливати в автомобіль концентрат, його необхідно розбавити за допомогою дистильованої води. Про пропорції кожен виробник завжди пише на етикетці. Саме концентрат часто буває вигідніше для автомобілістів, що вже заздалегідь підготовлена ​​продукція. Водій може сам зробити охолоджувальну рідину, з урахуванням температури, планованої поїздки, і так далі.

Підібрати якісний антифриз за вигідною ціною для свого автомобіля можна по посиланням.



Читати інші новини...

У вашому кошику
Корзина пуста
Інформація
Потрібна інформація не знайдено