Фарбування супортів своїми руками

24.03.2014

Навіщо фарбувати супорти?
Фарба, яку ви завдасте на правильно підготовлену до цього процесу поверхню, не тільки додасть вашому автомобілю стильний зовнішній вигляд, але і зможе захистити супорт від іржі, окислення та інших шкідливих наслідків взаємодії з довкіллям.
Як підготувати супорти до фарбування?
Зніміть колесо. Найкраще знімати всі чотири колеса відразу, загнавши машину на підіймач. Підготовка супортів до фарбування в принципі не відрізняється від підготовки будь-який інший металевої деталі. Спершу потрібно очистити поверхню від бруду та іржі за допомогою металевої щітки та/або наждачного паперу. Потім знежирити деталь за допомогою будь-якого розчинника. Найважливіший момент - перед фарбуванням потрібно заклеїти всі поверхні, які не потребують фарбування, за допомогою малярного скотчу або іншим способом. Звичайно, можна зняти деталь з машини, а після фарбування встановити назад, але це досить клопітно.
Яка потрібна фарба?
Фарба повинна бути обов'язково стійкою до високих температур. Можна шукати такі фарби в будівельних магазинах, а можна купити спеціальну фарбу для супортів, яка однозначно витримає температурні навантаження. Фарби для супортів найчастіше продаються в балончиках, що дуже зручно. Фарбувати супорт пензликом складніше і вимагає значно більшого зосередження, щоб пофарбувати рівно. Крім того, аерозольні фарби для супортів не вимагають попередньої грунтовки, їх не потрібно розводити перед використанням. Але в забарвленні пензликом є ​​свої плюси - годі й заклеювати поверхні, які не потребують фарбування, і зручніше фарбувати супорти з рельєфною поверхнею. Досить часто фарба в банках має високий ступінь термостійкості.
Як фарбувати?
Не поспішайте, фарбувати слід акуратно і ретельно. При нанесенні фарби пензликом вам знадобиться 2 шари, при фарбуванні з балончика - три, а то й чотири. Перерва перед нанесенням наступного шару повинен бути близько 20 хвилин. Коли ви фарбуєте з балончика, перші пару шарів наносите невелику кількість фарби, і вже на третьому шарі можна фарбувати більш рясно. Якщо ви знімали супорта повністю перед фарбуванням, встановити їх на машину можна через 2 години після того, як закінчите фарбувати. Не заводьте машину ще добу, щоб фарба остаточно затверділа.



Читати інші новини...

У вашому кошику
Корзина пуста
Інформація
Потрібна інформація не знайдено