Новини

27.02.2023
Одна з умов безпечного водіння – гарна видимість. Поїздки в умовах непогоди ускладнює дощ, туман та конденсат, які погіршують видимість. Запотівання скла стає проблемою, адже поганий огляд знижує пильність. Але кілька корисних навичок з обслуговування автомобіля дозволять покращити ситуацію. У цій статті ми розповімо, як легко позбутися конденсату в салоні і дамо робочі поради щодо запобігання проблеми із запотівшим склом. Що викликає запотівання скла? Знання того, що викликає запотівання лобового скла, допоможе підібрати правильні способи усунення проблеми. Температура повітря Запотівання лобового скла є звичайним явищем, коли є різниця температур всередині та зовні автомобіля.
23.02.2023
Чи знаєте ви, що 80 % від величини потужності гальмування забезпечується за рахунок роботи передніх гальм? З цієї причини експлуатаційний ресурс передніх гальм набагато нижчий. Враховуючи важливість цієї системи у роботі автомобіля вкрай важко уважно відслідковувати стан, у якому вона перебуває. Якщо ви відмічаєте якісь проблеми у роботі гальм необхідно звернутись на СТО та виконати ремонт у разі необхідності. Не варто нехтувати цим аспектом роботи машини, адже від справності гальм залежить безпека водія, пасажирів та інших учасників дорожнього руху. Проблеми з гальмівною системою можуть бути різними.
20.02.2023
Масляний фільтр є важливим компонентом системи змащення автомобіля. Він відповідає за очищення оливи системи від різних частинок, які утворюються при частковому згорянні як палива, так і самої оливи, а також від забруднень із зовнішнього середовища. Якщо фільтрація не буде здійснюватися на належному рівні, то масло перетворитися на абразив, який сприятиме швидкому зносу поршневих кілець, поверхні циліндрів двигуна та підшипників. Своєчасна заміна розхідників є запорукою довговічної роботи автомобіля. Виробники моторних масел радять замінювати фільтри разом з оливою (пробіг у кожному випадку буде свій, все залежить від умов експлуатації авто, року випуску машини, якості оливи).
16.02.2023
Сьогодні на ринку є безліч різних автомобільних автокрісел. При виборі варто враховувати як вік малюка, так і спосіб кріплення автокрісла. У цій статті ми розповімо нюанси підбору автокрісел, адже від цього залежить не тільки функціональність виробу, а й безпека та захищеність під час поїздок. Які види автокрісел бувають? Асортимент автокрісел сьогодні просто величезний, моделі відрізняються як за призначенням, функціональністю, ціновою політикою, так і за способом кріплення в салоні автомобіля. Усього існує 5 груп дитячих автокрісел: 0 – колиски. Такі автокрісла використовуються для перевезення новонароджених.
13.02.2023
Щоб здійснити запуск автомобільного двигуна та почати рух, необхідно вдатися до допомоги стартера та АКБ. На жаль, напевно кожен власник транспортного засобу стикався з ситуацією коли акумулятор сів - батареї часто підводять несподівано. Найбільше проблем вони створюють узимку. Саме в такій ситуації дуже доречні будуть дроти для прикурювання, вони компактні та без проблем розміщуються у багажному відсіку автомобіля. Водії, які мають за плечима великий досвід, зазвичай возять їх із собою, адже вони знають, що дроти стануть у нагоді. Але, щоб дроти можна було використовувати і не переживати про те, що вони або електросистема авто постраждають, необхідно правильно їх підібрати і знати їх параметри безпеки.
09.02.2023
Котушка запалювання є невід'ємною частиною системи запалювання, яка перетворює електричну напругу від акумулятора на величину, необхідну свічкам запалювання для займання паливно-повітряної суміші в камері циліндра двигуна. Без них свічка запалювання не спалахнула б суміш і не сталося б згоряння. Якщо транспортний засіб поводиться з перебоями і доставляє водієві деякі проблеми при плавному керуванні автомобілем, це може вказувати на те, що котушка запалення цього автомобіля вийшла з ладу. Симптоми несправних котушок запалювання Найпоширеніший тип котушок запалювання, що зустрічається сьогодні в автомобілях - це котушки запалення «котушка на свічці», які встановлюються безпосередньо над свічкою запалювання, а також котушки запалювання, що керують кількома свічками запалювання.
06.02.2023
Сайлентблок є елементом підвіски авто, який складається з 2 втулок (металевих) і гумового прошарку між ними. Цей елемент авто покликаний: забезпечувати з'єднання різних елементів, з яких складається підвіска; гасити коливання, що передаються між вузлами. Дані елементи можуть поставлятися як у металевій, так і гумовій обоймі. Встановлюватися сайлентблоки можуть як ззаду, так і спереду. Симптоми несправності сайлентблоків Щоб підвіска працювала безвідмовно, а безпека водія та пасажирів (та інших учасників дорожнього руху) була забезпечена на належному рівні, необхідно уважно ставитись до роботи всіх вузлів авто та вчасно змінювати сайлентблоки.
02.02.2023
На тому, що таке ліхтар, у рамках цієї статті ми зупинятися не будемо - цей пристрій знайомий навіть тим, хто ним особливо не користувався. Багато хто знає його з дитинства. На що ж варто звернути увагу при його виборі відразу зможе відповісти не кожен, часто цього не знають навіть ті, хто часто використовує ліхтар в побутових та інших цілях. Розглянемо це питання детальніше. Призначення ліхтарика Це той аспект, який є визначальним під час вибору. Оскільки від того, які цілі ставить перед собою майбутній власник, залежатимуть конструкція пристроїв та його набір опцій (а також, очевидно, вартість).


Повернутися до архіву

У вашому кошику
Корзина пуста
Інформація
Потрібна інформація не знайдено