Що повинен враховувати автовласник перед поліруванням кузова?

08.02.2021
Майже будь-який автомобіль може отримати користь та вигоду від хорошого полірування кузова. Суть? Основною перевагою нанесення прозорого покриття на ваш автомобіль - є захист та створення неперевершеного зовнішнього вигляду фарби. І, якщо ви збираєтеся відполірувати машину самостійно, - то робить це правильно! В цій статті ми надаємо важливі поради та вказівки щодо методів та засобів деталізації автомобіля.

Чи пошкоджує автомобільний поліроль фарбу?


Деякі автомобільні засоби для полірування містять м’які абразиви або полімерні суміші, щоб допомогти видалити подряпини та недоліки. При неправильному використанні не виключено, що з часом полірувальний засіб може зішкребти прозорий шар і потрапити у фарбу. Обов’язково прочитайте всі вказівки щодо того, як застосовувати автомобільний засіб для полірування з воском і як часто його використовувати.

Що думають спеціалісти малярних робіт про процедуру полірування?


Можливо, вам цікаво, навіщо взагалі полірувати та наносити додатковий прозорий шар воску на свій транспортний засіб. Насправді від цього є деякі суттєві переваги. Ось деякі з основних:

Полірувальний віск на основі епоксидних смол − найкращий вибір


Усі транспортні засоби піддаються дії ультрафіолетового світла, вологи, пилу і вітру, можуть завдати шкоди автомобільному лакофарбовому покриттю. З часом це пошкоджує пігменти в фарбі, які тьмяніють і втрачають свій яскравий вигляд.

Прозорий шар воску на основі епоксидних смол більш тверді й стійкі до окислення. Тому полірування забезпечує додатковий прозорий шар між основним покриттям та навколишнім середовищем. Тим самим, захищаючи зовнішній вигляд вашого автомобіля від дрібних пошкоджень та оберігаючи фарбу від вигорання.

Полірування запобігає утворенню корозії


Сміття з дороги, включаючи крихітні камінці, можуть потрапити на кузов вашого автомобіля. Шкода, яку вони завдають, може бути занадто малою, щоб ви могли її одразу виявити. Але незабаром вони можуть перерости в локалізовані зони корозії. Вони неестетичні та значно зменшують вартість перепродажу автомобіля. Прозорий шар покриття захищає від сколів та подряпин та допомагає вашому автомобілю зберегти свою вартість.

Можна полірувати як окрему деталь, так і весь кузов


Інколи можна виконати процедуру полірування окремих ділянок, а точніше елементів кузова, які найбільш схильні до забруднень і пошкоджень. Якщо на деяких з частин кузова були виявлені сколи чи подряпини, полірування вразливих зон та додатковий захист в такому випадку буває дуже доцільним. Крім того, локальний процес полірування відносно дешевший процес, ніж повне відновлення прозорого шару.

Початок весни - найсприятливіший момент для полірування авто


Після того, як зійде сніг та почнуть переважати теплі дні, приходить час не лише міняти шини, але і записуватись на кузовний догляд. Перед тип, як ви будете збиратися до місця, де перевірять та проведуть полірування кузова, не забудьте, як слід вимити автівку. Рання весна - найкращий час для того, щоб відновити будь-які наслідки сурової зимівки, привести кузов у належний стан та захистити фарбу.

Новий автомобіль також варто полірувати з воском


Найпоширенішою причиною використання автомобільного воску на нових авто з салону - є збереження зовнішнього вигляду абсолютно нового автомобіля. Крім того, залежно від типу придбаного вами засобу, різні препарати також можна використовувати для виправлення дрібних плям води, подряпин або завихрень на фарбі. На 7-ий чи 8-ий місяць експлуатації нової автівки приходить час, коли воскове покриття від автовиробника зношується. Тому, якщо ви розумієте, що час прийшов, щоб подбати про новий захист - рушайте на полірування.

Механічне полірування краще, ніж ручне


Самостійно провести полірування кузова звичайно можна, але це доволі складно. Майстри автомобільної деталізації навчаються роками, щоб здобути, як правильну техніку, так і зрозуміти, які засобі краще підходять. З необхідних речей для цього слід купити поліролі для кузова автомобіля, та озброїтись потрібними інструментами. Однак, для правильного процесу та бездоганного результату - краще все ж таки, довіритися професіоналам. Ті, хто розуміється на поліруванні авто та вміє це робити - володіє і всім потрібним обладнанням. При правильному нанесенні відповідно до інструкцій продукту віск не повинен пошкоджувати автомобільну фарбу.


Результати полірування автомобіля


Найкращий результат полірування досягається завдяки правильному підходу, застосовуючи наступну послідовність кроків:
  • Ретельно очистити машину, щоб видалити всі забруднення з поверхні. Достатня кількість світла є критично важливою;
  • Обов'язково звернутися до інструкції засобу полірування;
  • Використовувати мінімум засобу для полірування;
  • Насадки чи буфери полірування в процесі необхідно час від часу оновлювати (мити, сушити забруднені або використовувати нову для кожного окремого елементу);
  • Втирати віск на кузов автомобіля слід рівномірно;
  • Засобам необхідний деякий час, щоб висохнути та помутніти;
  • Для полірування слід використовувати тканину з мікрофібри;
  • Використовуйте один і той же метод полірування для всіх ділянок;
  • Завжди працюйте з покриттям автомобіля обережно.
Насправді від полірування автомобільного кузова є суттєві переваги. Усі транспортні засоби піддаються дії ультрафіолетового світла під сонячним світлом. Додатковий прозорий шар поглиблює пігмент базового покриття вашого автомобіля. Це надає лакофарбовому покриву вигляд мокрого та якісного покриття і машини можуть виглядати як нові, навіть якщо їм кілька років. Однак, немає сенсу витрачати час на вибір найкращого прозорого покриття для автомобілів, якщо ви неправильно підготували поверхню.



Читати інші новини...

У вашому кошику
Корзина пуста
Інформація
Потрібна інформація не знайдено