Антипробуксувальні траки: як уникнути застрягання в зимових умовах

15.01.2024
Антипробуксовочні траки
Антипробуксовочні траки являють собою спеціальні пристосування, використання яких покликане допомогти вибратися з засніженої пастки, грязьової ями або піщаної пастки транспортного засобу. Такі аксесуари являють собою стрічки із пластику або металу, або плити, які відрізняються рельєфною поверхнею, які закріплюються до автомобільних коліс і забезпечують їм гарне зчеплення з дорогою.

Механізм “роботи” антипробуксовочних траків


Пристрої відрізняються досить простим принципом роботи - вони покликані збільшити площу контакту колеса авто з дорогою, за рахунок чого створюється додатковий опір ковзанню по болотистому грунті і не тільки. Відповідно, антипробуксовані траки підвищують тягу і дозволяють машині їхати вперед чи назад.

Антипробуксовочні траки Що стосується різновидів даних аксесуарів, то вони бувають різних видів, тому підібрати варіант собі точно не буде складно. Відрізняються такі деталі між собою як матеріалом виготовлення, так і типом конструкції. Так, деякі траки характеризуються жорсткою формою та закріплюються до колеса, робиться це за допомогою ременів чи ланцюгів. Інші варіанти відрізняються м'якою формою і затягуються під колесо, що буксує, завдяки своїй гнучкості і особливій формі кінцевих елементів. Є й інші варіанти - вони є гумовими килимками або килимками з тканини, які підкладаються під колесо. Такі варіанти є, напевно, найбільш зручними і не вимагають жодних знань - всього кілька хвилин і конструкція готова до використання.

На що звернути увагу при виборі антипробуксовочних траків?


Вибираючи пристрій, слід брати до уваги кілька моментів:
  • Тип транспортного засобу. Для легкових машин можна використовувати траки з пластику або металеві вироби - вони не будуть перевантажувати підвіску і не стануть причиною пошкодження дисків. Для вантажних авто або позашляховиків краще розглянути варіанти більш "солідні", а саме траки зі сталі або алюмінію, вони відрізняються більш високою міцністю і є надійнішими;

Антипробуксовочні траки
  • Розмір колеса. Пристрої повинні підходити діаметру та ширині колеса, адже тільки так можна буде говорити про те, що вони впоралися з поставленими перед ними завданнями та забезпечили оптимальне зчеплення. Крім хорошого зчеплення, вони також повинні не сповзати з колеса під час використання. Деякі траки дозволяють регулювати свою довжину та ширину, що дозволяє застосовувати їх для різних розмірів коліс – це зручно для тих, у кого у власності перебуває кілька автомобілів (так можна буде заощадити на купівлі комплектів для машини);

  • Малюнок поверхні. Вироби також відрізняються малюнком поверхні – він впливає на ефективність виробу у різних умовах. Наприклад, траки з стільниками на поверхні або малюнком у вигляді зубців демонструють хороший показник у випадках, коли машина знаходиться в сніговій пастці або на льоду, а ось вироби, на яких є малюнки у вигляді шипів або цвяхів дозволяють максимально швидко витягнути машину з бруду та піску. краще мати у своєму арсеналі різні варіанти - ціни на траки маленька, а користі від них дуже багато;

    Антипробуксовочні траки
  • Кількість траків. Щоб виїхати із засідки, зазвичай достатньо використовувати 2 або 4 траки - вони підкладаються під провідні колеса транспортного засобу. Однак іноді може виникнути необхідність використовувати більше траків - це може мати місце тоді, коли необхідно подолати довгу або глибоку ділянку бездоріжжя. У такому випадку треба буде з'єднати між собою кілька наборів траків, вони можуть скріпитися як в одну довгу стрічку, так і можуть бути використані для всіх коліс авто.
Якщо все ж таки вибрати самостійно траки не вийде звертайтеся до наших фахівців - вони підберуть варіант виходячи з умов експлуатації авто та особливостей авто (ширини коліс, ваги і т.д.)

Особливості застосування антипробуксувальних траків


Правильне використання антипробуксувальних траків передбачає дотримання наступного алгоритму дій: Антипробуксовочні траки
  1. Насамперед треба зупинити машину та включити аварійну сигналізацію. У жодному разі не можна забувати про встановлення на дорозі знака аварійної зупинки, також треба надіти світловідбивний жилет - це база, яка покликана забезпечити безпеку під час проведення всіх маніпуляцій.

  2. Далі треба визначити, під які колеса краще підкласти траки, щоб за меншої витрати енергії подолати важку ділянку якнайшвидше. Зазвичай водії підкладають смужки саме під провідні колеса, що цілком логічно, однак у деяких випадках, як ми вже писали вище, може виникнути потреба у застосуванні траків для всіх коліс авто. Йдеться про ситуації, коли яма занадто глибока, а машина занадто занурила у ній і треба забезпечити максимальний рівень стабільності;

  3. Зібрати траки з упаковки в стрічки відповідної довжини і ширини. Скріплюються деталі за допомогою спеціальних замків або кріплень.

  4. Потім треба підкласти під колесо, що прослизає, початок траку так, щоб він знаходився в проміжку між дорогою і протектором. Щоб досягти цього «ефекту» можна трохи підняти колесо, зробити це можна за допомогою домкрата або звичайної лопати.

    Антипробуксовочні траки
  5. Далі треба виконати запуск двигуна і повільно рушити з місця. При цьому важливо стежити за тим, щоб колесо під час експлуатації аксесуарів не прослизало по траку. Щоб полегшити собі життя і швидше подолати складну ділянку дороги, можна трохи повернути кермо у бік засідки - так зчеплення буде більше. Тільки коли авто вибереться з пастки можна буде заглушити двигун.

  6. Після всіх маніпуляцій треба обов'язково перевірити стан шин та дисків щодо пошкоджень. Адже цілком може статися таке, що в процесі витягування авто постраждало, проте від цього нікуди не дінешся, адже ситуації можуть бути зовсім різні. Про цей пункт у жодному разі не можна забувати, оскільки від цього залежить безпека пересування.
Придбати антипробуксовані траки буде гарною ідеєю для кожного власника авто, адже зіткнутися із застряганням у багнюці або в снігу може кожен. Особливо це стосується тих водіїв, які часто переміщаються за містом або люблять активний відпочинок, наприклад полювання або рибалку - тут точно по трасі не покатаєшся і доводиться досить часто долати складні маршрути. Траки дозволяють самостійно звільнити машину з пастки не вдаючись до сторонньої допомоги та спеціальних інструментів. У нашому інтернет-магазині Ви можете купити:

Антипробуксовочные тракы У нас Ви можете замовити будь-яку модель з доставкою в будь-яку точку країни (до Києва, Одеси, Львова, Хмельницького, Івано-Франківська та не тільки) за найнижчими цінами. Щодо умов доставки, то тут є різні варіанти, адже ми прагнемо максимального задоволення інтересів клієнта.

Ціни у нашому магазині відрізняються демократичністю порівняно з пропозиціями конкурентів. Крім цього ми гарантуємо те, що якість наших аксесуарів на висоті, тому за умови правильного підбору обладнання виходячи зі сфери експлуатації та технічних характеристик авто, траки прослужать Вам довго.

Також радимо більш детально придивитися до нашого каталогу - у нас є багато різних аксесуарів, які можуть стати в нагоді в неприємності або просто стати корисними в експлуатації авто. У нас Ви можете замовити акумулятори для авто, автомобільні бокси, кріплення для велосипеда, автомобільні килимки, трансмісійну оливу, всілякі присадки і т.д.


Читати інші новини...

У вашому кошику
Корзина пуста
Інформація
Потрібна інформація не знайдено