Вибір бездротової зарядки в авто

23.01.2023
Своє життя без смартфона вже не уявляє ніхто. У маленькому гаджеті знаходиться сьогодні все життя – спілкування з рідними, вирішення робочих моментів, використання навігатора тощо. На жаль, навіть найкращі гаджети не здатні пропрацювати з ранку до вечора без підзарядки (не кажучи вже про добу). Саме тому для багатьох є актуальною купівля бездротових зарядок та повербанків для машини (зарядки від прикурювача вже мало кому цікаві, адже вони «прив'язують» людину та роблять використання гаджета не таким комфортним). Ці аксесуари виключають прив'язку гаджета до зарядного пристрою і є зручнішими для користувача в тому плані, що збільшують термін експлуатації гаджета (вхід для зарядки не розношується). Відразу зазначимо, що придбати різноманітні аксесуари цієї групи можна у нашому інтернет-магазині «Авторадості». Ну а поки зупинимося на особливостях їхньої роботи та інших характеристиках.

Як це працює?


Будь-яка зарядка, яка передає електроенергію смартфону (його акумулятору) кабелем отримує цю енергію з мережі. За рахунок трансформатора, який знижує напругу до потрібного номіналу і невеликої електронної схеми, акумулятор мобільного пристрою отримує невеликий рівний струм. Бездротові зарядки отримують електричну енергію з бортової мережі авто і здійснюють її перетворення за допомогою індукційних котушок. Ці котушки можуть створювати електромагнітне поле і в його межах забезпечувати передачу електроенергії на відстані. Вони «працюють» на всі мобільні пристрої, які підтримують бездротову зарядку. Заряджання здійснюється завдяки впливу електромагнітних хвиль.

По суті, хвильова енергія безпосередньо в акумуляторній батареї перетворюється на електричну, і за рахунок цього здійснюють зарядку батареї. Варто зазначити, що бездротові зарядки можуть бути надійними помічниками не тільки в тих випадках, коли потрібно виконати зарядку смартфона, а й коли сів планшет, фотокамера або аудіо плеєр. А ще вони потрібні для зарядки розумного годинника та інших гаджетів, які дозволяють відстежувати параметри фізичної діяльності людини і користуються величезним попитом на ринку.

Автомобільний тип зарядних пристроїв


Зарядні пристрої, які використовуються в машинах, мають такий же принцип дії, як і ті, що встановлюються вдома. Єдина відмінність полягає в тому, що вони беруть електроенергію не з розетки (мережа 220 Вольт), а від бортової мережі автомобіля. Бездротова автомобільна зарядка зазвичай вбудовується у тримач мобільного телефону. Він може бути закріплений:
  • На лобове скло;
  • На решітку повітроводу.

Безпека


Питання безпеки хвилює водіїв найбільше, це зовсім не дивно. Проте всі побоювання абсолютно марні. Бездротові зарядні пристрої безпечні для людей, оскільки сфера їх впливу обмежується кількома сантиметрами в радіусі зарядки.

Зазвичай устрою такого плану мають радіус дії не понад 5 сантиметрів. Оскільки смартфон знаходиться в безпосередній близькості від бездротової зарядки, процес зарядки акумулятора здійснюється самим якісним чином і настільки швидко, наскільки це можливо. Випромінювання, яке може впливати на самопочуття людей в авто, не мають зарядки.

Функціонал


Кожен водій сам вирішує де йому буде зручніше розмістити зарядку - на лобовому склі або решітці повітровідведення. На якість і швидкість зарядки місце кріплення звичайно значення не надає. Варто зазначити, що автозарядки зазвичай мають спеціальну світлодіодну індикацію, яка показує рівень зарядки смартфона. Також багато зарядок оснащені спеціальним датчиком, який працює в інфрачервоному діапазоні - він призначений для того, щоб правильно визначити модель смартфона та автоматично розсунути захоплення для нього (з їх допомогою смартфон утримується на зарядці).

Зарядки для машин сконструйовані таким чином, що вони дозволяють комфортно використовувати їх, що смартфон під час руху - водій може дуже легко і простою однією рукою знімати і ставити телефон на зарядку не особливо відволікаючись на це. Це дійсно дуже зручно і до того ж безпечно, адже найважливіше, щоб нічого не створювало дискомфорту під час руху і не відволікало водія від ситуації на дорозі.

На ринку є безліч зарядних пристроїв, які мають різну потужність (вона може коливатися від 4 до 11 Вт). Стандартним показником є 5 Вт, якщо ж Ви хочете використовувати зарядку в режимі експрес-зарядки, то тут варто звернути увагу на пристрої, здатні видавати потужність до 10 Вт (проте тут все індивідуально і залежить також від особливості акумулятора на смартфоні або іншому гаджеті).

Також варто зазначити, що бездротові зарядки для смартфона можуть мати різний кут нахилу – є моделі, в яких можна крутити телефон на 360 градусів. Це максимально зручно, адже кожен може налаштувати все під себе індивідуально та забезпечити максимально комфортне становище гаджета. Це особливо важливо людям, які працюють у таксі, а також тим, хто подорожує машиною та кому важливо бачити перед очима навігатор.

Комплектація


Найчастіше автомобільна зарядка продається у такій комплектації:
  • безпосередньо сам зарядний пристрій;
  • кріплення для тримача, що кріпиться на лобове скло;
  • кріплення для тримача, який буде встановлений на вентиляційну решітку (повітропровід);
  • сполучний кабель, який має роз'єм micro-USB;
  • мануал для користувача
Бездротові зарядки в машину можуть застосовуватися для заряджання різних мобільних пристроїв, які підтримують той чи інший стандарт бездротової зарядки акумулятора. Купуючи цей пристрій, варто для початку з'ясувати, який стандарт бездротової зарядки підтримує саме Ваш смартфон.

У нашому інтернет-магазині ви можете придбати автомобільні зарядні пристрої та повербанки від 3Life, Adonit, AMiO, Armer, Aspiring, Baseus, Coteetci, COTEetCI, iOttie, iWalk, Premium Power, Pulso, Rock і т.д. На полицях магазину представлені: Ми поставляємо тільки оригінальну продукцію високої якості та пропонуємо клієнтам максимально комфортні умови для замовлення, а саме – різні варіанти оплати та доставки замовленої позиції. При цьому практично всі моделі є на складі і тому терміни постачання зведені до мінімуму.


Читати інші новини...

У вашому кошику
Корзина пуста
Інформація
Потрібна інформація не знайдено