Антигелі та розморожувачі для дизпалива

09.01.2023
Розморожувач палива дає можливість виконати запуск двигуна авто навіть у тих випадках, коли солярка не може прокачатися по паливопроводу з бака до двигуна через загусання. Як правило, такий засіб доливають у паливний фільтр - всього кілька хвилин і дизпаливо вже має колишню плинність і дозволяє виконати запуск двигуна.

Розморожувачі все більше завойовують ринок автохімії та їхня популярність зростає з кожним днем. Сьогодні такі засоби можна використовувати не лише у легкових авто, а й у вантажних машинах та автобусах. Такі розморожувачі є оптимальною альтернативою розігріву дизеля за допомогою паяльних ламп або подібних пристроїв. У магазинах можна придбати антигелі для дизпалива. Плутати ці 2 види засобів не можна, вони призначені для різних цілей:
  • антигель для дизельного палива використовується для зниження температури застигання солярки. Насправді воно є профілактичним;
  • присадка розморожувач використовується тоді, коли паливо вже замерзло.
Продукції такого плану на прилавках багато. Докладніше зупинимося на брендах трохи згодом.

Для чого потрібний розморожувач


Ні для кого не секрет, що за певної температури навколишнього середовища будь-яка рідина загусає. Дизпаливо аж ніяк не виняток. Якщо воно довго піддається впливу негативних температур, воно перетворюється на щось, на кшталт гелю.

Такий гель не вдасться прокачати через паливні фільтри та паливопроводи. Таке може статися не тільки з "літніми" солярками, адже "зимове" паливо також має граничне значення температури застигання. Однак, досить поширені випадки, при яких на заправках реалізується не зимове паливо, а всесезонна солярка або літнє паливо з присадками.

Основа будь-якого розморожувача - комплекс хімічних елементів, який покликаний штучно збільшити внутрішню температуру гелеподібної солярки та вивести її в рідкий агрегатний стан. Точний склад розморожувача в кожному випадку індивідуальний і є комерційною таємницею, проте його базою є спиртова основа з деякими добавками. Останні відповідають за поліпшення горіння складу та прискорення хімічної реакції, що виникає при змішуванні добавок (тепло, що виділяється, і відповідає за перехід з одного агрегатного стану в інший).

Як використовувати розморожувач?


Використовувати розморожувач легко та просто. Залити присадку можна:
  • у паливний бак перед запуском двигуна;
  • у паливний фільтр (іноді це правда може бути не дуже просто - все залежить від особливостей конструкції транспортного засобу).
Бувають випадки, коли розморожувач потрібно прокачувати за допомогою насоса в паливопроводи (при низьких температурах вони не завжди відрізняються гнучкістю).

Якщо почитати інструкції різних засобів, можна зробити висновок про те, що в середньому на розморожування треба 15-20 хвилин (рідше цей часовий діапазон може збільшитися ще на 10-15 хвилин).

Люди, які вже встигли перевірити на практиці роботу розморожувачів, відзначають, що на результат застосування присадок впливає безліч факторів, серед яких:
  • склад розморожувача та звичайно ж бренд;
  • стан паливної системи транспортного засобу Якщо система вимагає чищення та паливний фільтр також забруднений, то запуск двигуна може стати досить важким завданням;
  • якість дизпалива;
  • Тип дизельного палива.
Якщо говорити про солярку, то чим більше в її складі сірки, парафіну та інших домішок такого типу, тим важче прогрітиме паливо. Чим якісніше паливо залито в бак - тим простіше буде виконати запуск дизельного мотора навіть у найхолодніші погоди.

Перед тим, як використовувати розморожувач, рекомендується виконати демонтаж паливного фільтра та очищення його від застиглого парафіну та сміття. Виймати пристрій і чистити його всередині слід дуже акуратно, адже є ризик пошкодження елемента, що фільтрує. Водночас "філонити" не варто.

А чи так потрібен розморожувач?


Власники авто, які не стикалися раніше з розморожувачами, сумніваються у доцільності використання присадок та їх ефективності. Зазвичай таку позицію дотримуються ті, хто звик запускати дизельні мотори після прогрівання за допомогою паяльної лампи або передпускових підігрівачів. Однак такі способи прогріву елементів масляної та паливної систем двигуна із зовнішнього боку вже застаріли. Переваг у них немає ніяких - трудозатрати великі, та й економії ніякої якщо врахувати вартість пального. А ще не варто забувати про те, що підлізти під днище автомобіля з дизельним двигуном теж завдання не з легких. Тому, розморожувач і антигель - те, що має бути в гаражі або машині кожного дизеліста з настанням холодів.

Популярні розморожувачі та антигелі


А зараз розглянемо найпопулярніші розморожувачі та антигелі, які вже багато разів підтвердили свою ефективність за будь-яких умов. Справжнісінька паличка-виручалочка для тих випадків, коли антигель вже не допоможе. Застосування цього засобу дозволяє максимально швидко розігріти дизпаливо та розморозити кристали та лід у ньому. Розморожувач може заливатись у мотори різних обсягів та потужностей, та різні типи дизпалива. У нас ви можете придбати баночки об'ємом 444 мл та 946 мл. Помічник автомобіліста, який дуже добре зарекомендував себе практично. Його використання дозволяє буквально за пару хвилин розморозити солярку та довести її до рідкого стану. Ідеально підходить для екстремальних температурних умов. Може застосовуватися для різних типів палива та з будь-якими двигунами незалежно від їхньої потужності та об'єму. Цей засіб у невеликих кількостях може також застосовуватись у профілактичних засобах аналогічно антигелям. Засіб дуже добре зарекомендував себе на практиці - він використовується для розморожування паливних фільтрів та запобігання їх зворотному заморожуванню. Цей розморожувач сприятливо впливає стан конструктивних елементів паливної системи (збільшує термін їх експлуатації). Може заливатись у всі двигуни, у тому числі й ті, що обладнані каталізаторами. Ця присадка забезпечує зниження порога кристалізації дизпалива на 10°C. Цей гель максимально економічний у плані використання.

Чим замінити розморожувач


Фабричний розморожувач – найкращий вибір для машини, проте бувають ситуації, коли потрібної речовини під рукою немає і магазин знаходиться далеко. У такій ситуації в бак можна залити гальмівну рідину (1 мл гальмівної рідини на 1 літр палива – таке співвідношення є оптимальним). Яка гальмівна рідина буде залита - неважливо, головне, щоб у ній не було осаду та різних домішок, інакше паливний фільтр скаже вам "до побачення".

А ще знизити температуру можна шляхом додавання до нього бензину чи гасу. Однак, тут йдеться скоріше про антигель, а не про розморожування. Співвідношення гасу до дизеля має бути приблизно 1 до 3. Вчиняти так можна лише у виняткових випадках, адже дизельному мотору це не сподобається.

Висновок


Розморожувач - те, що варто купити будь-якому дизелісту перед початком зими. Такі склади допоможуть полегшити запуск двигуна навіть тоді, коли за вікном сильний мороз. Однак, слід розуміти, що розморожувач - це не чарівна паличка, яка творить чудеса за будь-якого розкладу. Щоб він "спрацював" фільтр повинен бути прочищений, мотор - справний, а в баку має бути зимова солярка.

У нашому магазині ви можете купити всі вищезгадані розморожувачі та антигелі, а також купити іншу продукцію від брендів ABRO, Fusion, Hi-Gear, LAVR, LIQUI MOLY, Mannol, Power Service, Royal Purple, Runway й не тільки. Вся продукція представлена на онлайн-полицях магазину оригінальна. Замовити Антигель для дизпалива SUPER DIESEL ANTIGEL 1л (Runway), Антигель для дизельного палива ProFusion Diesel anti gel treatment, 355 мл, Присадка до дизельного палива антигель Shell Diesel Depresser 500 мл та іншу продукцію можна всього в пару кліків. Доставку можна оформити у будь-яку точку країни.



Читати інші новини...

У вашому кошику
Корзина пуста
Інформація
Потрібна інформація не знайдено