Від чого взимку можуть тріскатися протитуманні фари

24.01.2022
Протитуманні фари покликані забезпечити водієві хорошу видимість дороги в умовах негоди, під час дощу або сильного туману. Дані фари дозволяють вчасно побачити пішоходів, а також сигналізують іншим учасникам дорожнього руху про машину на дорозі. Протитуманні фари відрізняються крихкістю, особливо в зимовий період вони завдають багато клопоту власникам авто. Така неприємність із фарами, як поява тріщин може статися і з дорогим, і з бюджетним автомобілем.

Причини поломки протитуманних фар


Причиною поломки протитуманних фар є особливість конструкції фар. Лінза в такій фарі розташована дуже близько до зовнішньої сторони і сильно нагріває пластик. За вікном погода взимку найчастіше негативна. Рідко у яких містах вона може триматися у плюсовому діапазоні. Такий перепад температури загрожує несприятливими наслідками і робить фару вразливою до механічних пошкоджень. Правда, вихід фари з ладу може стати причиною налипання бруду або ж банальним браком в конструкції.

  • Налипання бруду. Під час руху автомобіля на нього потрапляє велика кількість бруду, особливо це має місце в осінньо-зимовий період. Бруд створює своєрідний спад температур та напруг – саме це сприяє появі пошкоджень на поверхні фар. По суті, бруд, що налипнув на поверхню фар, погіршує тепловіддачу.
  • Брак. Від тріщини на фарі через заводський брак ніхто не застрахований і ніколи не знаєш чого очікувати навіть від нового авто.

  • Як виправити ситуацію?


  • Можна зовсім не включати протитуманні фари взимку. Щоправда, такий варіант підходить далеко не всім. Багато водіїв настільки звикли до такого освітлення під час руху авто, що не можуть уявити як можна їздити без них.
  • Можна встановити фари лампи меншої потужності. Їх правда не дуже просто знайти, зате вони не так нагрівають поверхню фар і остигають набагато швидше.
  • Можна забронювати скло протитуманних фар. Спеціальна плівка оптимальної товщини (1,5 мм) чудово справляється з поставленими перед нею завданнями. Водії, які вже випробували цей спосіб, відзначають, що скло зберігає первинний зовнішній вигляд і не створює незручностей в експлуатації. Але якщо скло і лусне, то герметичністю фар все одно не буде порушено і можна буде спокійно їздити далі.
  • Є ще нестандартний варіант, який добре себе показав на практиці, проте підходить лише для деяких марок та моделей авто. У деяких машинах конструкція посадкового місця і бампера така, що фара втоплена вглиб і тому в поглибленні можна спокійно встановити пластикову кришку від коробки чіпсів «Прінглс». Такі кришки діаметром відмінно підходять під бампер і надійно фіксуються в поглибленні, захищаючи фару від перепадів температури.

  • На сайті нашого інтернет-магазину Авторадості присутній широкий асортимент протитуманних фар. Існує декілька світлових варіантів такої оптики. Ми рекомендуємо купити протитуманні фари, що дають жовте або біле світло, оскільки саме вони забезпечують максимальний ефект. Всі вироби мають високу якість і гарантують тривалий термін служби. Також ви можете скористатись спеціальним підбором.

    Точний підбір протитуманних фар за моделлю автомобіля!

    Виберіть свій автомобіль:


    Марка авто:
    Модель авто:


    Читати інші новини...

    У вашому кошику
    Корзина пуста
    Інформація
    Потрібна інформація не знайдено