Замерз замок у машині, що робити?

13.01.2022
Замерзлі замки у дверях та багажнику авто – проблема, яка в осінньо-зимовий період є актуальною для багатьох водіїв. Найчастіше вона проявляє себе після миття транспортного засобу, якщо замки не висушили і не обробили належним чином. Також тривала стоянка на морозі за підвищеної вологості повітря може спровокувати замерзання. Зазвичай із замерзанням замків водії стикаються з самого ранку. Відсутність часу та закриті магазини біля будинку можуть зіграти злий жарт із водіями. Адже нікому не хочеться запізнитися на роботу, в аеропорт або важливу зустріч. Саме тому так важливо володіти інформацією про те, як швидко розморозити замки за допомогою підручних засобів. Правда, не варто також забувати і про те, що причиною неможливості відкрити центральний замок взимку може стати розряджений акумулятор. Якщо акумулятор Вашого автомобіля потребує заміни, то не варто це відкладати в довгу шухляду інакше обладнання може підвести в самий невідповідний момент.

Як відкрити замок, який замерз?


Насправді, різних лайфхаків для відкриття дверей існує безліч. Потрапляючи в такі неприємні ситуації водії часом відкривають нові способи вирішення проблеми замерзлої двері за допомогою підручних засобів. Правда, метод відчинення дверей та попадання в салон транспортного засобу залежить не лише виходячи із ситуації, але й із температури повітря та ступеня замерзання замків. Іноді без спеціальної автохімії просто не обійтись.

Для тих днів, коли мороз на вулиці тримається на рівні - 3 °C, можна скористатися такими способами відчинення дверей:
  • За допомогою гарячого дихання. Необхідно подихати в замкову щілину. Гаряче дихання дозволить розтопити лід, що утворився в замку, і можна буде спокійно провернути ключ у замку. Зазвичай на це знадобиться лише кілька хвилин. Якщо поблизу немає магазину з автохімією і вдома немає підручних засобів для того, щоб відчинити двері – це хороше рішення. Правда, якщо Ви розумієте, що це навряд чи допоможе і температура на вулиці нижче, то краще зовсім не використовувати цей метод, адже волога від дихання може стати причиною ще більшого запотівання в замку та кристалізації крапель. Щоб направити потік повітря, можна зігнути руку в трубочку і приставити не до замку. Можна також використовувати коктейльну трубочку для цих маніпуляцій.
  • Ключ від машини можна нагріти запальничкою, після цього акуратно вставити його в замок і провернути. Тепло від розігрітого ключа подолає кристалики льоду. Цей спосіб є найбільш популярним і зручним, адже автохімії з вмістом спирту може не опинитися під рукою, а диханням розігрівати отвори і розтоплювати лід буде набагато довше. Якщо відразу досягти потрібного результату не вдалося, то зневірятися не варто, слід просто повторити маніпуляції ще раз.
  • Можна використовувати грілку для розморожування замка. Це може бути пляшка з гарячою водою або мішечок з теплим піском.

  • Якщо температура за вікном опустилася до - 10 ° C, то впоратися із замерзлим замком допоможе гаряча вода. Треба набрати вдома гарячу воду в пляшку або винести чайник, після чого обдати їй замок. Після цих маніпуляцій слід добре просушити замок. Якщо цього не зробити, то після наступної зупинки результат буде таким самим і знову доведеться думати як відкрити заледенілі двері. Цей варіант є ефективним, проте важливо бути акуратними і не пошкодити лакофарбове покриття кузова транспортного засобу, тому спрямовувати потік води слід максимально прицільно на замок. Також не потрібно використовувати окроп, досить просто теплої води.

    Якщо неподалік є припаркований автомобіль, водій якого готовий піти Вам назустріч і допомогти у вирішенні такої проблеми, як замок, тоді скористайтеся прикурювачем. Розігріту пружну частину слід притиснути до личинки замка. Цей метод ефективний, правда, при його використанні слід бути максимально акуратним, щоб не пошкодити розігрітою пружиною хром на замку.

    Якщо мороз сильний (до - 30 ° C), можна використовувати спеціальний брелок типу “Рідкий ключ”. Цей надійний помічник легко впорається з поставленим перед ним завданням і через 10 секунд можна буде відкрити авто. Компактність автохімії дозволяє його носити з собою і тому ситуації, що Ви вийшли в магазин будівельних матеріалів, а потрапити в авто з покупками не можете, адже балончик у багажнику просто виключена. Окрім іншого, цей метод відкриття замків ще й безпечний. Якщо рідкого ключа немає, а поблизу навіть немає магазину з автохімією, то аптека напевно знайдеться, якщо її немає, то точно буде невеликий магазин, де можна купити спирт. Спирт слід залити в замок (чистий спирт добре розчиняє лід та виділяє тепло) та трохи почекати. Підійдуть для цього завдання також різні одеколони та туалетна вода на основі спирту.

    У жодному разі не варто відкривати замок силою. Швидше за все, такі дії приведуть не до відкриття замку, а до його поломки. Також не найкращим варіантом буде залити рідину на основі гасу. Такі рідини відрізняються гігроскопічністю і тому у разі їх використання потрібно обов'язково згодом обробити замок спеціальним мастилом. Інакше проблему накопичення вологи в замку можна ще більше посилити. Краще витратити трохи часу та забезпечити акуратне відкриття замку.

    Як не допустити замерзання дверей?


    Щоб не думати про те, як відкрити замерзлі двері, краще вчасно подбати про те, щоб запобігти появі цієї проблеми. У цьому допоможуть такі правила:
  • Якщо Ви щоранку або навіть протягом дня стикаєтеся з проблемою замерзання замків, то швидше за все причина криється в волозі в замках. Щоб просушити замки, слід поставити машину на підземний паркінг або теплий гараж на кілька годин. Це дозволить усунути зайву вологу. Звичайно, гараж є у власності далеко не у кожного власника авто, проте завжди можна заїхати на платне підземне паркування або ж звернутися до друзів для вирішення цієї проблеми.
  • Якщо відчинити двері не виходить навіть після того, як замок розтанув, значить проблема в самих дверях. Щоб відкрити примерзлі двері, їх потрібно штовхати від себе. Тягти на себе як завжди при відкриванні не варто. Такі дії дозволяють розкришити лід на ущільнювачах і сприяють швидшому відкриванню дверей. При цьому гумові ущільнювачі не ушкоджуються.
  • Багато водіїв, скидаючи сніг із поверхні кузова забувають про те, що потрібно обов'язково змахнути щіткою сніг із дверей (не лише зверху, а й знизу). Попадання снігу всередину та його замерзання там може спричинити примерзання дверей.
  • Після миття машини в холодну пору року важливо добре просушити гумки ущільнювача (для їх просушування можна відкрити двері на кілька хвилин або скористатися ганчіркою і витерти насухо). В даному аспекті важливим є також використання силіконового мастила. Такий спрей необхідно нанести прямо на гумові ущільнювачі та розподілити по поверхні за допомогою ганчірки. Найкраще використовувати ганчірку з мікрофібри. Не варто скептично ставитися до цього правила. Звичайно, багато водіїв зовсім не замислюються над миттям авто в цей період, адже якщо болота на дорозі немає, то здається, що кузов авто в принципі не потребує особливого догляду. Однак, миття авто - важливий захід, який має бути присутнім у догляді за авто цілий рік. Комунальні служби для посипання доріг з метою забезпечення безпеки руху використовують хімічні реагенти. Їхнє потрапляння разом із дорожнім пилом на кузов авто провокують корозію та знижують термін експлуатації авто.
  • Щоб скло в автомобілі не покривалося кіркою перед тим, як поставити машину на паркування вночі, салон необхідно провітрити. Це дасть можливість зрівняти температуру і запобігти запотіванню та накопиченню конденсату. Якщо вікна у Вашому авто оснащені електричними склопідйомниками, то не варто намагатися відразу ж відкрити їх. Слід дочекатися, поки салон автомобіля буде прогрітий. Це дозволить уникнути поломки двигуна склопідйомника. Тим більше, при заведеному моторі прогрівання відбувається досить швидко. Якихось хвилин 5-10 і всі маніпуляції з вікнами і так будуть безпечними.
  • Щоб зменшити рівень вологості в салоні, слід підкласти газету під ноги. Вона знизить ризик запотівання вікон, оскільки виконуватиме функцію вбирання зайвої вологи. Є й інші варіанти осушувачів. Як осушувач повітря для машини можна використовувати звичайний наповнювач для котячих туалетів або силікагель. Гранули необхідно розмістити у шкарпетці або невеликому відрізку тканини і покласти на підлогу автомобіля.

  • Звичайно, у випадку із замерзанням дверей, як і з будь-якою іншою проблемою, набагато легше запобігти ситуації, ніж намагатися потім з неї вийти. Особливо важко людям, які мешкають у приватному секторі, де поблизу не завжди буває аптека, магазин чи просто сусід, готовий прийти на допомогу.

    Переходьте в каталог мастила та консерванти для замків, де ви зможете знайти якісні засоби, які допоможуть ефективно та за мінімальний час розморозить замок вашого автомобіля. Застосування спеціальних рідин не тільки заощадить вам час, але і є одним із безпечних та простих способів розв'язання даної проблеми. Купуйте розморожувачі для замків за доступною ціною в інтернет-магазині Авторадості!


    Читати інші новини...

    У вашому кошику
    Корзина пуста
    Інформація
    Потрібна інформація не знайдено