Керівництво до зимової подорожі: готуємо машину до лижного сезону

18.01.2021
Справжню зиму замовляли? Тепер більшість людей розділилися на два табори. Частина з них із нетерпінням чекає повернення тепла, а інші - не мають наміру упускати можливості, щоб зайнятися улюбленим видом зимового спорту. Прийшов час завантажити машину для гірськолижної прогулянки. І, незалежно від того, чи збираєтеся ви освоювати сноуборд або ставати на лижі, ви завжди повинні бути впевнені, що ваш автомобіль зможе перевозити необхідне спорядження.

У цій статті ми надамо список необхідних речей для зимових подорожей, починаючи з предметів для самого автомобіля, закінчуючи додатковим обладнанням, яке допоможе вам перевозити спортивне спорядження комфортно і безпечно.

Безпека зимового водіння:


Зимові шини: якщо ваші зимові шини занадто зношені, або ви катаєте на них не перший сезон, можливо, прийшов час зробити рішучий крок і придбати новіші «зимові шини».

Не новина, що раніше у зимових шин був лише більш агресивний протектор, щоб вони краще прорізали сніг. Сьогодні, цей блоковий протектор зберігся, але сучасні гумові суміші, тепер куди краще прилипають до білого слизького матеріалу. Відмінні зимові шини - це важливіше, ніж що-небудь інше для їзди по снігу. Подбайте про це перед поїздкою!

Доповнення до зимових шин:


Шини з шипами: шипована гума найкраще працює на льоду, тому, якщо очікуються поїздки по обледенілих дорогах - ваші зимові шини і їх протектори повинні бути обладнані шипами проти ковзання.

Ланцюги та браслети для коліс: ці спеціальні ланцюга і ремені протиковзання безумовно допомагають вибратися зі снігового полону, незалежно, чи їздите ви на повному комплекті зимової гуми, чи ні. Ланцюги протиковзання прості в установці, безпечні у використанні і забезпечують неперевершене зчеплення зі сніжною дорогою. Пам'ятайте, що в деяких частинах країни, особливо в гірській і засніженій місцевості, ланцюги проти ковзання просто незамінні!

Трапи проти ковзання: останнім нововведенням є «трап для коліс» - це пластикові платформи для звільнення засніжених шин, які майже так само хороші, як ланцюги, але їх застосування ще простіше. Противосніжний трап легше, його можна компактно зберігати в багажнику, і легко використовувати, щоб оперативно звільнити колеса від пробуксовки, якщо авто застрягло на сильно засніженій ділянці дороги.


Додатковий захист автомобіля:


Протитуманні фари / ближнє світло фар: якщо на вашому автомобілі немає протитуманних фар, включите ближнє світло фар. А краще, подумайте про те, щоб додатково встановити протитуманні фари. Коли погода стає поганою, саме правильне освітлення допомагає залишатися у полі зору, навіть в умовах дуже поганої видимості. Можливо, на передньому бампері вашого автомобіля передбачені заводські місця під протитуманні фари, це дозволить безпроблемно встановити відповідний комплект ПТФ.

Захист скла і кузова: нам не потрібно говорити вам, щоб взимку ви мали під рукою снігову щітку і скребок для льоду, чи не так? Або ви все ще морозите руки, збиваючи сніг з капота у рукопашну? Якщо ви думаєте, що скребок для льоду і правильна рідина в бачку омивача - це все, що ви можете зробити, подумайте ще раз. Зараз у нас в магазині доступні різні тенти, як для лобового скла, так і тенти-чохли для авто, які вкривають автомобіль повністю. Якщо залишаєте машину на всю сніжну ніч на вулиці, надіньте чохол на авто ввечері, і вранці, вам легко буде зняти тент, а разом з ним прибрати налідь і сніг одним простим рухом.
Захист підлоги авто : хочете ви цього чи ні, весь бруд, що в негоду залишається на вашого взутті - так чи інакше, потрапляє в машину. Внутрішнє оздоблення автомобіля може бути легко зіпсоване, якщо не захистити підлогу від талого снігу, часто змішаного з сіллю і брудом. Комплект килимків для підлоги з високими бортами або ті, що мають ромбоподібну структуру, як наприклад у EVA-килимків, не дозволяють сльоти потрапляти на рідний килим. І мова йде, як про килимки в салон, так і про килимок для багажника, так як, часом в поспіху зимове спорядження доводиться кидати в багажник засніженим. Доступні варіанти килимків для зими виготовлені з гуми або інших водонепроникних полімерів, що дозволяє з легкістю позбутися розливів і бруду. Для оптимального захисту і довговічності виробів протягом року - краще мати кілька комплектів килимків, сезонно використовуючи зимові або літні комплекти килимків для свого автомобіля.
Накидки на сидіння: чим сильніше мороз на вулиці, тим більш дубіють матеріали в салоні авто. Якщо обшивка сидінь виконана не з автотканини, щоб не зіпсувати шкіру, велюр або інший преміум-матеріал сидінь, радимо купити накидки на сидіння або набори універсальних чохлів для сидінь. Через кілька років ви будете вдячні за збільшену вартість перепродажу автомобіля, коли наступний власник побачить чисті сидіння і бездоганний інтер'єр вашого автомобіля.

Перевезення спорядження для зимових видів спорту:


Багажники, що встановлюються на дах і зчіпні пристрої:

Лижі та сноуборди - це довгі предмети. Незалежно від того, який у вас автомобіль, седан або універсал, дах стає найбільш логічним і підходящим місцем для перевезення гірськолижного спорядження.

Перш, ніж витрачати свої кровно зароблені гроші на кріплення для лиж і бордів, загляньте на дах свого автомобіля. У вас є рейлінги на даху? Або у вас є поперечини? Ви знаєте, про що ми говоримо? Якщо відповідь на будь-який з цих питань - «ні» або «я не знаю», з'ясуйте, що вам знадобиться.

Ви НЕ МОЖЕТЕ встановити лижне кріплення без належної установки рейліннгів і балок. Але, хороша новина в тому, що більшість сучасних автомобілів дозволяють поставити на свій дах такі кріпильні системи. І велика частина з них швидко і легко встановлюється і знімається в міжсезоння. Вибрати кріплення для лиж і сноубордів на дах автомобіля Ви зможете в каталозі нашого інтернет магазину Авторадості.


Багажні бокси на дах також, не остання річ в лижний сезон, що заслуговує особливої уваги любителів подорожей. Адже в автомобілі не завжди є простір на зайві речі, а взимку об'ємний одяг вимагає більшого місця. Тому, багато сучасних рейлінгів на даху дозволяють комбінувати елементи, і ви можете встановити кріплення для лиж разом з багажним боксом на даху. Безпрограшний варіант!

Хоча ми зосереджені тут на зимових видах спорту, якщо вам подобається кататися на лижах, ймовірно, ви також любите кататися і на велосипеді. Як варіант, можете подумати про придбання кріплення для лиж і сноубордів на фаркоп. Такий тип кріплення дозволяє уникнути навантажень на дах, і для спрощення завантаження і розвантаження спортивного інвентарю. Якщо у вас немає фаркопа, то обов'язково подумайте про його придбання! Кріплення на фаркоп прості в установці для багатьох моделей і можуть використовуватися круглий рік, в тому числі для перевезення велосипедів.

А поки зима ще тут, швидше завантажуйте машину і вирушайте за прекрасними враженнями!



Читати інші новини...

У вашому кошику
Корзина пуста
Інформація
Потрібна інформація не знайдено