Установка і підключення камери заднього виду

14.01.2013

На українському ринку є багато моделей камер для заднього виду. Але будь-яка з них підключається до екрана, будь то невеликий телевізор, окремий спеціальний монітор або Ваша магнітола. Ми розповімо, як встановити камеру заднього виду на авто, а також - як під'єднати її до електроживлення та екрану.

Для початку потрібно купити камеру. Можна вибрати окрему камеру і встановити її в номерний рамці (або трохи вище), просвердливши потрібні отвори в кузові. А можна купити номерну рамку з уже вбудованою камерою, наприклад, ось таку. При покупці першого або другого пристрою стежте, щоб камера мала весь необхідний комплект підключення.

1) червоний провід - позитивний, для харчування;

2) чорний провід - негативний, для харчування.

3) жовтий провід - для передачі відео.

Червоний і чорний дроти потрібно під'єднати до ліхтаря заднього ходу. Тепер при включенні задньої передачі камера буде включатися. Камери такого типу зроблені з розрахунком на короткострокове використання під час паркування. Постійна робота швидко виведе їх з ладу. Є камери, розраховані на підключення в прикурювач або безпосередньо до акумулятора. Ми ж говоримо про встановлення моделі з короткими проводами харчування, для підключення до заднього ліхтаря.

Як екран може використовуватися як спеціальний монітор для камер заднього огляду, так і будь-який відповідний для цього екран, в тому числі та екран магнітоли. Переконайтеся, що Ваша магнітола має хороший екран і можливість підключення зовнішнього відеосигналу.

Уважно підключайте камеру до джерела живлення Неправильне підключення виведе з ладу камеру. Іноді позитивний дріт камери оснащений запобіжником, це має бути зазначено в тех. документації. Якщо його немає, поставте на + запобіжник 0.5 А.

Жовтий провід відеосигналу одним кінцем включите в камеру, другим в магнітолу. Потрібний вихід уточніть в інструкції до магнітоли. Якщо спеціального роз'єму немає, підключайте кабель до висновку за підписом VIDEO IN. Те ж стосується всіх інших моніторів.

Дорогі сучасні камери використовують бездротову передачу зображення. У комплекті камери знаходиться приймач і передавачів сигналів. Така камера встановлюється аналогічно. Спершу потрібно під'єднати живлення. Потім під'єднати передавач до камери, а приймач - до магнітоли. Тепер, коли ви включите камеру, на екрані автоматично з'явиться зображення.

Коли все під'єднано, ретельно заізолюйте всі з'єднання, накладаючи ізоляційну стрічку нахлистом. Перевірте, чи ретельно підключені дроти живлення, щоб не сталося короткого замикання. Протестуйте роботу системи.



Читати інші новини...

У вашому кошику
Корзина пуста
Інформація
Потрібна інформація не знайдено