Новини

Навіщо потрібний розширювальний бачок системи охолодження?
08.02.2024
Розширювальний бачок у машині є невід'ємним елементом її системи рідинного охолодження. Цей елемент виконує роль компенсатора коливань охолоджуючої рідини під впливом різних температурних режимів. Конструкція бачка може бути різною, все залежить від особливостей і складності конструкції самої системи, що охолоджує. Так, бачок виступає і спеціальним резервуаром для зайвої рідини, і спеціальним пристроєм, який є відповідальним за регулювання тиску в системі. У цій статті розглянемо, що таке розширювальний бачок, яка його конструкція та які несправності можуть виникнути у цьому вузлі транспортного засобу.
Загорілась лампочка АБС на панелі приладів: які подальші дії?
05.02.2024
Система ABS – це один із найкорисніших елементів обладнання транспортного засобу. Вона покликана піклуватися про безпеку і дозволяє машині рухатися у потрібному напрямку, запобігаючи появі непередбачених ситуацій на дорозі. Система була розроблена для того, щоб запобігти небезпечному застосуванню гальм у ситуаціях, коли водій змушений раптово зупинити автомобіль. Датчик ABS у такому разі посилає сигнал системі, система активується і запобігає заносу. Однак, як і всі системи авто ABS не вічна, вона також може вийти з ладу і потребуватиме заміни. У цій статті зупинимося на випадках, коли на приладі горить лампочка АБС як явний сигнал того, що на неї слід звернути увагу.
Амортизатор кришки багажника: призначення та нюанси заміни пристрою
01.02.2024
Амортизатори - ті елементи авто, які знайшли застосування не тільки в його підвісці, але й використовуються в кузовних елементах, а саме в кришках багажника і капоті. Щоправда, що стосується останніх, то тут ці деталі швидше відповідають за підвищення зручності використання транспортного засобу і певною мірою за безпеку такої експлуатації. Амортизатори такого плану відрізняються простою конструкцією, мають хороший експлуатаційний ресурс (виходять з ладу вони не так часто, як це трапляється з компонентами підвіски та іншими деталями авто), але все ж таки можуть завдати клопотів власнику машини у разі поломки.
Підлокітник у автомобілі: комфорт чи необхідність?
29.01.2024
Підлокітник - той аксесуар, який є далеко не у всіх авто. Як правило, його встановлюють іноземні виробники в автомобілі преміум-класу і власники зовсім не замислюються над тим, наскільки корисною є ця деталь салону авто. По суті, вони навіть не вибирають, треба вона їм чи ні. А от якщо в машині підлокітника немає, виникає питання, а чи треба його встановлювати. Звичайно, без нього можна їздити, але чи буде комфортно – ось у чому питання. У цій статті розберемося з тим, що це за така деталь і чому варто замислитись над її покупкою. Функції підлокітника для машини Підлокітники для авто є надзвичайно корисними аксесуарами, без яких не обходяться досвідчені водії.
Все про світлодіоди: відповіді на найактуальніші питання
25.01.2024
Модернізовані світлодіодні лампи: для чого вони потрібні водієві? Розроблені ці прилади були спеціально для водіїв, які хочуть змінити штатні галогенні лампи на сучасні пристрої, які можуть похизуватися такими перевагами: більш тривалий термін експлуатації (порівняно з галогенками світлодіодні лампи служать в 5 разів довше), більш яскраве світло (забезпечує кращу видимість на дорозі та виглядає більш естетично), можливість заміни одного елементу без необхідності придбання повного комплекту освітлювальних приладів чи всієї фари. Окремо варто відзначити, що такі лампи є доступними через призму ціноутворення.
Перевірте знос шин: як дізнатися, чи час міняти гуму
22.01.2024
Їзда на «лисій» гумі є небезпечною у будь-яку пору року, а не лише взимку, як багато хто вважає. Повна заміна гуми задоволення звичайно досить дороге і тому багато власників авто намагаються якнайдалі відтягнути процес її заміни, знаходячи певні ознаки, що свідчать про те, що з шинами ще все гаразд. Економія - це, звичайно, добре, але точно не в таких питаннях. У цій статті ми розглянемо як визначити знос шин та їхній залишковий ресурс, і коли їзда в авто ще буде безпечною. Так, прості способи оцінки стану шин можуть допомогти заощадити гроші, уникнути обману з боку недобросовісних продавців, які пропонують водіям гуму б/в.
Як виявити перегорілий запобіжник в автомобілі?
18.01.2024
Ускладнення електроніки – тенденція в автомобілебудуванні, яка має місце протягом останніх десятиліть. Для підвищення рівня комфорту при пересуванні в автомобілі в конструкції з'являється все більше електронних приладів, які замикаються в електричному ланцюзі. Відповідно, поломка одного елемента в ланцюзі може спровокувати ситуацію, коли решта також виходять з ладу. Щоб такого не сталося в авто, використовуються спеціальні пристрої - запобіжники. Такі пристрої зчитують показники електромережі автомобіля для того, щоб у потрібний момент перервати ланцюг і забезпечити захист інших пристроїв ланцюга.
Антипробуксувальні траки: як уникнути застрягання в зимових умовах
15.01.2024
Антипробуксовочні траки являють собою спеціальні пристосування, використання яких покликане допомогти вибратися з засніженої пастки, грязьової ями або піщаної пастки транспортного засобу. Такі аксесуари являють собою стрічки із пластику або металу, або плити, які відрізняються рельєфною поверхнею, які закріплюються до автомобільних коліс і забезпечують їм гарне зчеплення з дорогою. Механізм “роботи” антипробуксовочних траків Пристрої відрізняються досить простим принципом роботи - вони покликані збільшити площу контакту колеса авто з дорогою, за рахунок чого створюється додатковий опір ковзанню по болотистому грунті і не тільки.
Пробита прокладка ГБЦ: як визначити та усунути проблему?
11.01.2024
Блок циліндрів ДВЗ накривається кришкою ГБЦ (кришка покликана забезпечувати герметичність ГРМ). Між блоком і кришкою треба укладати ущільнювач, тому що без нього проміжки не зможуть забезпечити повну герметичність. Цей ущільнювач відомий під назвою прокладка ГБЦ, з її допомогою герметизується стик. Також прокладка ГБЦ покликана розділити між собою системи циркуляції мастильного матеріалу та антифризу. Відповідно, пошкодження прокладки може стати причиною змішування технічних рідин, їх потрапляння в камери згоряння або призвести до виникнення витоку відпрацьованих газів. Це, у свою чергу, не може пройти безслідно для силового агрегату - шкода буде завдана екологічності, а також призведе до збільшення витрати палива.
Як правильно змастити підшипники автомобіля?
08.01.2024
Щоб підшипник в авто прослужив довго, слід обов'язково подбати про те, щоб мастильного матеріалу під час його експлуатації було достатньо. Цілком природно, що в процесі роботи мастильні матеріали виробляються і забиваються пилом - це звичайно позначається на ефективності роботи деталі і є причиною появи шуму в роботі. Щоб не допустити цього, слід регулярно обслуговувати даний вузол транспортного засобу і при необхідності додавати до нього мастило. Коли йдеться про деталі відкритого типу, то тут все просто – її частини знаходяться у відкритому доступі та додати мастило буде легко та просто.
Розморожувач скла - альтернатива зимових щіток та скребків
04.01.2024
Різкі перепади температури в холодну пору року можуть стати причиною зледеніння лобового та бокового скла. Виходячи з показника температури та кількості атмосферних опадів змінюється також і товщина кірки льоду на поверхні скла, що створює незручності для пересування. Якщо шар льоду тонкий, то його можна видалити за допомогою скребка або спеціальної щітки, якщо товстий, тоді доведеться витратити багато часу на прогрів транспортного засобу. Коли взимку Ви виходите з дому чи квартири і збираєтеся їхати на роботу такий варіант розвитку подій точно не буде найцікавішим для Вас. І це добре ще, якщо час у запасі є, а якщо снігопад почався вночі і виїхати треба терміново? У такому разі гарною ідеєю використовуватиме сучасні засоби автохімії - розморожувачі скла.
Графік роботи магазину на Новорічні свята 2024
29.12.2023
Шановні клієнти! В Новому Році найбільше бажаємо миру! Віримо, що з Новим Роком 2024 прийде злагода і кожен українець відчуватиме себе в безпеці. Нехай у кожного буде завтра! Тримаємось доброго настрою! Щоб наша країна залишилася об’єднаною, сильною, а наші рідні повернулись додому живі та здорові! Дякуємо нашим захисникам і захисницям, що ми продовжуємо жити в славетній Україні та працювати на своїй землі! Зверніть увагу! У наступні дні магазин працює за графіком: 30.12.2023 - кол-центр з 10:00 до 19:00; видача замовлень з 10:00 до 19:00 31.
Як знизити витрату палива - 5 практичних порад
28.12.2023
Наявність власного автомобіля у сім'ї сьогодні аж ніяк не розкіш, а обумовлена об'єктивною реальністю необхідність. Адже машина сьогодні це синонім мобільності, комфорту тощо. Однак, купити авто - це лише половина справи, насправді більш витратним є її утримання (сюди відносяться витрати на обслуговування, купівлю бензину тощо). У цій статті ми зупинимося на тому, як знизити витрати на паливо, адже відверто кажучи для більшості сімей вони є не надто "по кишені", а міський транспорт - не найкраща альтернатива. Перш ніж переходити до розгляду шляхів мінімізації витрати бензину, слід розібратися з причинами великої витрати.
ТОП-5 найкращих моделей накидок з підігрівом
25.12.2023
Сидіння з підігрівом, особливо в зимовий час, є приємною опцією для авто. Однак нею оснащені далеко не всі транспортні засоби і для багатьох актуальною є покупка накидок на сидіння з підігрівом. Сьогодні ці аксесуари представлені у широкому асортименті та вибрати оптимальний варіант для себе може кожен. У нашому каталозі є крісла від різних брендів, а саме Heyner, Kioki, Koto, Lavita, QLine, WAECO, Вітол і т.д. У цій статті розповімо Вам про найбільш популярні моделі, які завоювали любов власників вже давно. Накидка на сидіння з підігрівом Vitol H 2021V BK Цей аксесуар від Вітол є чудовим рішенням для зимового періоду.
Джамп стартер: пристрій, принцип роботи та особливості використання
21.12.2023
Розряджений акумулятор – те, з чим може зіткнутися кожен водій. Ситуації бувають різні, і насправді від такої ситуації ніхто не застрахований. Причин з яких може знадобитися підзарядка АКБ існує безліч, саме тому винайшли джамп стартери. Ці пристрої для екстрених ситуацій дедалі частіше виявляються у гаражах та багажниках автомобілістів, тому ми вирішили присвятити їм статтю. Отже, почнемо з того, що ж являє собою джамп стартер. Джамп стартер є портативним, автономним пуско-зарядним пристроєм, який має невеликі габарити, їх ще називають бустерами і який покликаний забезпечити запуск автомобільного двигуна в екстрених умовах, якщо раптово акумулятор перестає виконувати свої функції через розряд.

Сторінки:   1-15   16-30   31-45   Сторінки >>


У вашому кошику
Корзина пуста
Інформація
Потрібна інформація не знайдено