Як обрати буксирувальний трос

03.12.2013

Буксирувальний трос - це предмет, покликаний виручити в складній ситуації; та річ, яка повинна бути виключно надійної та на яку можна беззастережно покластися. Тому до вибору троса потрібно підходити з максимальною відповідальністю, точно знаючи, яким вимогам він повинен відповідати. Саме цією інформацією ми та поділимося з вами в цій статті. Купити буксирувальний трос можна тут.

Довжина буксирувального троса

В ПДР чітко сказано, що довжина буксирувального троса повинна бути від 4 до 6 м. Коротші троси запросто приведуть до зіткнення, а ті, що довше 6 м, ускладнять вам маневрування, яке і так нелегко! Важливо перевіряти реальну довжину троса при покупці, адже на упаковуванні може бути написано одне, а в реальності, на жаль, зовсім інша ...

Матеріал буксирувального троса

Металеві троси дуже міцні, надійні. Це плюс. А мінус таких тросів в їх потенційній травмонебезпечності: якщо трос обірветься, то що-небудь обов'язково зашкодить. Або автомобілю, або водієві.

Синтетичні троси в цьому плані абсолютно безпечні. Але якщо ви купите неякісний буксирувальний трос з синтетичних волокон, є ризик, що він порветься при спробі зрушити з місця авто. Зате ніхто не постраждає. Тому не женіться за дешевизною.

Крюк буксирувального троса

Дуже важлива деталь, але частенько буває слабким місцем. Вибирайте моделі з надійним гаком, який оснащений фіксатором і не може зіслизнути з вушка. Якщо вибирати між суцільнолитими та кованими гаками, краще віддати перевагу кованим (знову ж таки, менше ймовірність зісковзування). Визначити, який де, легко по вазі: кований може важити до 500 г, а литі зовсім легкі.

Упаковування буксирувального троса

чи не правда, краще купити трос в упаковуванні, яка може служити надійною сумкою при транспортуванні його в багажнику? Адже буксирувальний трос повинен бути акуратно складний і завжди готовий до застосування.



Читати інші новини...

У вашому кошику
Корзина пуста
Інформація
Потрібна інформація не знайдено