Провід прикурювання: річ, незамінна взимку!

02.12.2013

Всі автомобілісти знають, що в багажнику слід возити все необхідне на випадок раптових несправностей. Найнеприємнішою проблемою більшість водіїв називають акумулятор, що сів. У холодну пору року вірогідність не завести автомобіль з ранку підвищується багаторазово. Тому всі автомобілісти возять з собою дроти прикурювання, щоб мати можливість зарядити акумулятор за допомогою іншого автомобіля. Провід прикурювання просто незамінні, якщо акумулятор розрядився поза домом і гаража, і немає можливості зарядитися від мережі; а також в тих випадках, коли час обмежений і потрібно діяти швидко, немає часу докладно заряджати акумулятор. Потрібно всього лише знайти відповідний автомобіль і з'єднати два акумулятори за допомогою старт-кабелю.

Старт-кабель зазвичай роблять з міді, через її здатності передавати енергію з найменшими втратами. У даній ситуації ця характеристика дуже важлива. При покупці проводів прикурювання слід звертати увагу на перетин проводів, місця кріплення затиску до проводу, якість обмотки. Від сукупності цих характеристик і буде залежати здатність якісно зарядити акумулятор.

Якщо на «крокодилів» є ізоляція, причому краще постійна, а не накладна, то такі дроти будуть менше грітися та іскрити. Вибирайте старт-кабелі з гострими «зубами» і якісними крокодилами. Обов'язково купуйте дроти прикурювання з різним кольором плюсового і мінусового кабелів. Іноді різного кольору можуть бути тільки затискачі, але колірна диференціація обов'язково повинна бути, щоб не допустити помилки в стресовій і напруженої ситуації. Чим коротше дроти, тим нижче у них опір, тому оптимальною довжиною проводів прикурювання вважається 2-3 м. Ізоляція повинна витримувати низькі температури, бути міцною, м'якою і не дубіють на морозі. Такі характеристики має морозостійка гума і силікон. Силікономістка ізоляція є найкращим вибором. Обов'язково перевіряйте цілісність ізоляції перед початком прикурювання і не працюйте з дротами, на яких є тріщини!



Читати інші новини...

У вашому кошику
Корзина пуста
Інформація
Потрібна інформація не знайдено