Дефлектор капота: правильне встановлення аксесуара

25.11.2021
Водії, які часто пересуваються по трасі, знають, що такий аксесуар, як мухобійка дуже навіть потрібен. Він дозволяє на довше зберегти привабливий зовнішній вигляд капоту та лобового скла транспортного засобу. Це відбувається за рахунок того, що пластикова накладка на капоті змінює потік вітру й він по суті, не обтікає форму автомобіля, а направляється злегка вгору. Лакофарбове покриття в такому випадку практично не піддається впливу абразивних речовин.

Зрозуміло, що скло також піддається зовнішнім впливам й на нього потрапляють комахи. Це неминуче, адже для того, щоб уберегти кузов авто та скло від комашок, камінчиків та пилу доведеться просто встановити щит перед автомобілем, що просто неможливо. З піднятим догори повітрям, відправляються наверх, що є цілком природним, й різні дрібні частинки пилу, пісок, всілякі комахи і т.д. Працює такий аксесуар тільки на відносно високій швидкості, приблизно на 70 км/год та більше. Тому мухобійка й затребувана серед тих, хто проводить життя у відрядженнях або подорожах. Хоча, крім функціональної ролі, мухобійка також виконує й декоративну функцію.

Пластикова накладка підкреслює екстер'єр автомобіля та виглядає вельми неординарно. Зараз виробники пропонують різні варіанти пластикових накладок для різних моделей авто, тому без проблем можна підібрати варіант, який буде доповнювати зовнішній вигляд. Найбільш поширені стандартні варіанти в чорному та прозорому виконанні. Крім колірної гами, мухобійка також може бути виготовлена з різних матеріалів, серед яких: АБС-пластик, акрилове скло, полікарбонат.

АБС-пластик


Дефлектор на капот з цього матеріалу представляє собою ідеальне співвідношення ціни та якості. Мухобійка відрізняється хорошою стійкістю до механічних пошкоджень та стійко переносить перепади температури, в тому числі й високі (до 80 ° С). Правда, такий аксесуар через пару років експлуатації може втратити свій колір, оскільки не дуже добре переносить вплив ультрафіолетових променів.

Акрилове скло


Мухобійка з такого матеріалу виглядає просто шикарно. Легкий ефект блиску вигідно підкреслює екстер'єр будь-якого автомобіля. Зазвичай з цього матеріалу виготовляють прозорі дефлектори. Правда, слід зазначити, що дані дефлектори менш стійкі ніж аналоги з вищезгаданого пластика.

Полікарбонат


Цей матеріал добре зарекомендував себе на практиці, так як витримує великий механічний вплив та відрізняється великою стійкістю до низьких та високих температур. Мухобійка з полікарбонату також має властивість вигоряти на сонці, але виробники покривають вироби спеціальною захисною плівкою. Правда, варто зауважити, що з такою плівкою мухобійка стає більш вразливою до подряпин.

Як кріпиться мухобійка?


Незалежно від того, який матеріал був використаний при виробництві аксесуарів, кріпляться вони однаково, без втручання в цілісність кузова і його ЛФП. Є варіанти, які кріпляться на кронштейни-прищіпки, до яких в свою чергу кріпляться дефлектори на саморезах. Є мухобійки, які встановлюють в штатні кріплення над ущільнювальною гумкою на капоті.

В обох випадках, при необхідності, власник транспортного засобу може легко та просто демонтувати дефлектор й не турбуватися про те, що ЛФП буде пошкоджено, адже конструкції продумані до дрібниць. Самостійно виконати установку такої деталі, як мухобійка, в принципі можна. Однак найкраще звернути на СТО. Фахівці мають досвід виконання таких робіт за плечима, це дозволяє уникнути механічних пошкоджень кузова й значно заощадити час. Якщо Ви все ж вирішили виконати установку дефлектора не вдаючись до допомоги фахівців, то слід відповідально підійти до даної задачі та чітко слідувати інструкціям.

Для того щоб встановити мухобійку з кріпленням під капотом, необхідно:
  • помити автомобіль та ретельно висушити все місця кріплення, які розташовані під капотом;
  • підготувати весь потрібний інструмент. Для монтажу знадобляться плоска викрутка та хрестова викрутка;
  • визначити місця кріплень;
  • за допомогою плоскої викрутки необхідно демонтувати кліпси, якими до капоту кріпиться ущільнювальна гумова стрічка;
  • кліпси з комплекту мухобійки необхідно встановити на отвори, які звільнилися в результаті попередніх маніпуляцій з плоскою викруткою;
  • вставивши дефлектор, необхідно його вушка закріпити кліпсами під капотом для того, щоб забезпечити стабільність виробу при експлуатації;
  • далі необхідно встановити саморізи, якими безпосередньо й закріпиться мухобійка до капоту;
  • після - необхідно закрити капот та перевірити правильність установки дефлектора. Якщо все виконано правильно, то мухобійка не торктиметься кузова авто (зате може перебувати в діапазоні до 10 мм).

  • Встановлювати мухобійку до зовнішньої поверхні капота простіше. В цьому випадку під монтажні кліпси монтується захисна плівка. Вона дозволяє вберегти ЛФП кузова від пошкоджень, правда якщо Ви захочете зняти клейку стрічку з часом, доведеться докласти чимало зусиль. Щоб закріпити мухобійку таким способом, необхідно підготувати поверхню кузова, а саме знежирити її в потрібних місцях, потім наклеїти стрічку й лише потім монтувати пластикову накладку.

    На сайті інтернет-магазину Авторадості ви можете ознайомитись із широким асортиментом модельних виробів для капота автомобіля. Переходьте до каталогу дефлектори капота (мухобійки), де представлені вироби від різних виробників та підбирайте якісний аксесуар саме для вашого авто.


    Читати інші новини...

    У вашому кошику
    Корзина пуста
    Інформація
    Потрібна інформація не знайдено