Дефлектор капоту. Користь та особливості

01.11.2021
Мало які райони країни можуть похвалитися ідеальним дорожнім покриттям, пересування по яким дарує суцільне задоволення водієві та пасажирам. Пісок, дрібні камінчики, що вилітають з-під коліс зустрічних автомобілів або транспортних засобів, які рухаються поруч, можуть всього за пару років дуже сильно зіпсувати зовнішній вигляд машини. Звичайно, спочатку дрібні подряпини практично непомітні, але будь-які пошкодження емалі з часом будуть тільки збільшуватися та ставати все більш явними. Вони також загрожують розвитком корозії.

Виробники сьогодні використовують сучасні технології для того, щоб екстер'єр авто радував око не один рік. Машини мають не тільки приємні аеродинамічні форми, а й покриті гарною фарбою. Однак, як показує практика, в будь-якому випадку поява механічних пошкоджень, подряпин, відколів та тріщин на кузові й лобовому склі машини є практично неминучою. Пересуваючись по трасі, автомобіль нікуди не дінеться від частинок пилу, гілочок і т.д. Коли машина пересувається по трасі, то зустрічне повітря повністю повторює вигини авто і якщо вітер підхопив дрібні абразивні частки, то вони напевно зроблять свою справу.

Єдиним шансом уникнути цього, є установка дефлектора капота на авто. Дефлектор капота являє собою модельний аксесуар, який не тільки покращує зовнішній вигляд автомобіля й надає шарм його екстер'єру, а й виконує захисну функцію (він захищає лобове скло та капот від механічних пошкоджень дрібним дорожнім сміттям, комахами і т.д).

Чому «мухобійка»?


Мухобійка була придумана в Америці. У південних штатах, звідки вона бере свій початок, ця деталь була покликана захищати лобове скло насамперед від настирливих комах, а вже потім від піску та гравію. Комахи в тих районах дуже поширені, а деякі з них й зовсім є хімічно агресивними. У разі потрапляння нутрощів таких комашек на поверхню авто, лако-фарбове покриття може бути безнадійно зіпсовано. Звідси й назва цього аксесуару, який покликаний забезпечити водіям максимальний комфорт пересування, а також зберегти нерви. Адже мало приємного в тому, щоб спостерігати, як улюблений «залізний кінь» втрачає свій презентабельний зовнішній вигляд.

Як працює дефлектор на капот?


Суть такого аксесуара, як мухобійка на капот, полягає в зміні траєкторії потоку повітря з абразивними речовинами. Потрапляючи на пластикову накладку дрібні частинки ніби відштовхуються й перелітають вище кузова автомобіля, не завдаючи йому шкоди. Мухобійки на капот представлені на ринку в широкому асортименті. Пластикові трампліни для повітря на капот автомобіля повинні відповідати особливостям конструкції автомобіля.

Як кріпити?


Для того, щоб мухобійка на капот справлялася зі своїми завданнями слід відповідально підійти до її монтажу. Закріплюючи мухобійки на авто треба не забувати про те, що необхідно залишати зазор до 10мм для відтоку бруду. Найкраще звернутися до фахівців станції технічного обслуговування автомобілів, вони виконають установку швидко й надійно закріплять аксесуар на капоті..

Особливості експлуатації


Встановивши мухобійку на капот слід бути готовим до того, що потрібно буде більш уважно ставитися до чистоти транспортного засобу. Між поверхнею автомобіля та встановленою конструкцією в будь-якому випадку буде збиратися бруд, а також волога (а так як зазвичай для кріплення використовується двостороння липучка, то шанси зриву конструкції навіть не дуже сильним зустрічним вітром вкрай великі), - це може спровокувати розвиток корозії в місцях кріплення та пошкодження лакофарбового покриття транспортного засобу. Саме тому, купивши мухобійки на капот, варто не допускати того, щоб на пластикових накладках збиралася волога або бруд. Для підтримки чистоти досить просто протерти накладку мокрою ганчіркою, після чого витерти її насухо.

Правда, варто відзначити, що таке може статися якщо Ви купили виріб низької якості. Сучасні мухобійки на капот проектуються з урахуванням того, що важливий не тільки зовнішній вигляд, але й кріплення. При необхідності водій повинен мати можливість зняти мухобійки на капот в будь-який час, адже в принципі такий пристрій в основному затребуваний на трасі (дефлектори працюють тільки на швидкості понад 70 км / год).

А які бувають?


Виробники подбали про те, щоб функціональна деталь не псувала зовнішній вигляд транспортного засобу та максимально відповідала бажанням його власника. Крім того, що вироби є для будь-яких моделей авто, компанії також пропонують мухобійки на авто в різних кольорах. Найчастіше зустрічаються чорні мухобійки на капот, правда є прозорі, з логотипами, текстуровані, глянсові й інші пластикові накладки. Також моделі відрізняються за типом кріплення (на клейку стрічку, ущільнювач або болти (кліпси).

Переходьте до каталогу дефлекторів на капот та ознайомтеся з широким вибором, що представлений в інтернет-магазині Авторадості. Ви також можете скористатися спеціальним підбором, який допоможе вибрати дефлектор під конкретну марку та модель автомобіля.


Читати інші новини...

У вашому кошику
Корзина пуста
Інформація
Потрібна інформація не знайдено