Запуск автомобіля з сівшим акумулятором: що потрібно знати?

10.11.2020
Навіть Ваша акумуляторна батарея в машині має термін служби приблизно від трьох до п'яти років. Очевидно, що в залежності від навантажень, у різних власників час нормальної роботи АКБ буде більше або менше. Але, рано чи пізно через падіння заряду, приходить момент, коли акумуляторна батарея не може завести машину. Чи означає це, що ви випадково залишили фари включеними на ніч, або стало занадто холодно і акумулятор сів на морозі? У цій статті ми розповімо про різні способи змусити батарею знову працювати, і дамо кілька важливих порад, про те, як правильно прикурити автомобіль, якщо сів акумулятор?

Запуск посадженого автомобільного акумулятора


Є кілька способів запустити або "прикурити" розряджений акумулятор, навіть не знімаючи з машини. Перше, це використання пуско-зарядного пристрою, або приєднання і підзарядка від іншого акумулятора. Це включає в себе підключення розрядженої батареї до тієї, у якій ще є заряд, щоб забезпечити передачу енергії від хорошого батареї до поганої. Мета полягає в тому, щоб дати вашій батареї досить енергії, щоб дозволити двигуну запуститися. Як тільки це відбудеться, ваш генератор стане джерелом енергії, щоб дозволити вашій батареї продовжувати заряджатися в звичайному режимі.

Поки батарея здатна утримувати заряд, запуску від зовнішнього джерела повинно бути достатньо, щоб ваш автомобіль знову запрацював. Однак, якщо ваша батарея занадто стара, швидкий старт хоч і змусить вашу машину запрацювати, але проблема стане постійною. Досить імовірно, що ви зіткнетеся з тією ж ситуацією в найближчому майбутньому, коли ваша батарея знову розрядиться. Якщо буде виникати потреба у стартовому стрибку кожного разу, це означає що вам точно потрібна нава акумуляторна батарея. Термін служби підійшов до кінця, і кращий варіант для вас- просто замінити її на нову.

Проте, навіть абсолютно новий акумулятор може розрядитися, навіть якщо ви не залишали світло включеним на ніч, тому непогано знати, як саме дати вашому автомобілю поштовх, коли це необхідно. Тоді Ви зможете знову запустити свій автомобіль і перезарядити акумулятор, щоб він продовжував нормально працювати. Виявляється, є кілька способів зарядити автомобільний акумулятор. Давайте розглянемо деякі з найпростіших способів, які допоможуть вам знову почати водити машину, як можна швидше.

Запуск двигуна, прикурюючи від іншого акумулятора


Це, безсумнівно, найпоширеніший спосіб завести машину, про який думає більшість людей, коли чують термін "прикурити". Для цього методу потрібно інша машина з правильно зарядженим акумулятором і використання сполучних кабелів ( Старт-кабель ). Найскладнішим в цьому процесі буває саме пошук іншого автомобіля і водія, готового допомогти вам з проблемою. Сам процес запуску займає 2-5 хвилин, підзарядки- від 5 до 10 хвилин.

Одна річ, яку слід пам'ятати, перш ніж починати роботу з іншим автомобілем,- це переконатися, що у вас є якісні дроти прикурювання .

Ви завжди повинні мати їх в багажнику вашої машини, щоб не покладатися на незнайомця, який також допомагає вам отримати пару. Пам'ятайте, що вам потрібні перемички хорошої якості, тому що не всі вони створені однаково. Деякі сполучні кабелі виготовляються дешево, а дроти всередині пластикових кришок можуть бути дуже тонкими і поганої якості, коли справа доходить до передачі заряду. Точно так же, дуже довгий кабель буде набагато менш ефективним, ніж коротший, для передачі заряду від однієї батареї до іншої. Найкраще про всяк випадок завжди мати в багажнику пару сполучних кабелів хорошої якості, як частина аварійного комплекту техдопомоги .

Крок 1. Щоб почати процес зарядки акумулятора від акумулятора іншого автомобіля, переконайтеся, що ваш автомобіль знаходиться на стоянці, як і автомобіль-донор. Вимкніть обидві машини, щоб можна було під'єднати одну батарею до іншої. Приєднайте спершу позитивну червону сторону до позитивної червоній сторони клеми зарядженого акумулятора.

Крок 2. Після того, як ви підключили позитивний полюс до позитивного, ви можете прикріпити чорний негативний полюс до донорської батареї. Інший чорний вихід не підключається до акумулятора в автомобілі.

Крок 3. Тепер, коли батареї налаштовані для переходу на зарядку, спочатку потрібно запустити транспортний засіб з робочою батареєю і дати двигуну попрацювати пару хвилин. Деякі люди вважають, що двох або трьох хвилин буде достатньо, але 5 хвилин будуть набагато ефективнішими для передачі пристойного заряду розрядженій батареї.

Крок 4. Після достатньої кількості часу можете спробувати запустити власний двигун. Якщо ваш автомобіль заводиться без будь-яких ускладнень, ви можете від'єднати кабелі в порядку, зворотному їх підключення. Отже, перше, що потрібно зробити, це від'єднати негативну клему (-), яка прикріплена до рами вашого автомобіля, потім від'єднати негативний затискач (-) від донорської батареї. Після цього ви можете від'єднати позитивний кабель (+) від справної батареї і, нарешті, зняти позитивний кабель (+) з вашої власної батареї. Переконавшись, що це зроблено правильно, уникнете нещасного випадку.

Крок 5. Автомобіль-донор більше не потрібен, якщо ваш двигун в цей момент може продовжувати працювати. Отже, ви можете подякувати другу або доброму самаритянину, який допоміг вам, і відпустити. Однак вам потрібно буде залишити двигун працювати деякий час, щоб генератор продовжував заряджати акумулятор. Рекомендується почекати не менше 15 хвилин, щоб акумулятор повністю зарядився. Після того, як ви керуєте авто протягом хороших 15 або 20 хвилин, ваша батарея повинна бути досить заряджена, щоб продовжувати працювати.

Запустити машину зі штовхача


Ви можливо, бачили цей метод запуску автомобіля, який часто називають "зі штовхача". Але, він працює тільки при наявності механічної коробки передач. Найкраще це зробити за допомогою пари чоловіків або автомобіля, який вас відбуксує. Для цього потрібно сісти за кермо, включити нейтральну передачу і попросити товаришів штовхнути машину, щоб набрати максимально можливу швидкість руху. У цей момент перемикайтесь на другу, а ще краще- на третю передачу і різко відпускайте щеплення. Вам дійсно слід спробувати це тільки в тому випадку, якщо буквально немає можливості отримати допомогу іншим способом. Якщо проблема не в розрядженій батареї, цей спосіб навряд-чи сильно допоможе.

Запустити двигун використовуючи пуско-зарядний пристрій



Ці методи- одні з найпростіших способів знову завести машину, проте всі вони вимагають виклику допомоги на дорозі. Краще рішення- переконатися, що у вашому власному багажнику є пуско-зарядний пристрій, який замінить акумулятор іншого автомобіля.

Це працює так само, як підключення акумулятора до акумулятора іншого автомобіля. Але, це можна зробити в будь-який час і в будь-якому місці, якщо ви тримаєте пристрій зарядженим перед тим, як відправитися в дорогу.

Висновки


Акумулятори в транспортних засобах постійно вмирають, тому більшості водіїв доведеться випробувати заміну АКБ хоча б один-два рази в житті. Якщо у вашому автомобілі працює більше електронних компонентів, ніж у звичайного водія, акумулятор вийде з ладу трохи раніше.

Можливо, у вас є додаткові ходові вогні, якщо ви часто використовуєте кондиціонер або у вас постійно включені відеореєстратор або заряджається телефон. Не забувайте вимикати всі електронні компоненти кожен раз, коли виходите з автомобіля.

Якщо ваша машина не запускається знову після того, як ви проїхали на ній, а потім вимкнули двигун, вам дійсно варто подумати про те, щоб піти і купити нову батарею .

В інтернет магазині Авторадості Ви можете підібрати автомобільний акумулятор на заміну. Для тих, хто ще не готовий розлучатися з своєю старою майже нормальною батареєю, рекомендуємо купувати пуско-зарядний пристрій. Як його вибрати дізнайтеся зі статті: " Поради щодо вибору пуско-зарядного утройства . "


Читати інші новини...

У вашому кошику
Корзина пуста
Інформація
Потрібна інформація не знайдено