Обслуговування автомобіля і види ремонту серед послуг автосервісів

05.11.2020
Були часи, коли володіння автомобілем вважалося розкішшю, а тепер - необхідністю повсякденного міського життя. Ясно, що автомобіль вимагає регулярного обслуговування і догляду, щоб працювати з максимальною ефективністю. В якому вигляді технічного обслуговування потребує автомобілі і що входить в послуги автосервісів? Про це важливо знати не тільки стривоженим новачкам, але і всім, хто давно володіє автомобілем. У цій статті ми розповімо про регулярне обслуговування автомобілів, діагностику несправностей і різні види ремонту.

Технічне обслуговування, діагностика і ремонт авто


Дуже важливо підтримувати свій автомобіль в хорошому стані, якщо ви хочете, щоб він працював надійно і служив, як можна довше. До всього, від стану вашого автомобіля залежить безпека на дорозі, тому його важливо регулярно перевіряти. Деякі деталі необхідно періодично заміяти, а деякі частини автомобіля періодично вимагатають ремонту. І при цьому, існує три основних типи витрат на обслуговування:

  • Планове обслуговування - це виконання регулярного обслуговування автомобіля, через певний інтервал, рекомендований виробником транспортного засобу.
  • Позаплановий обслуговування - це ремонт зношуються автомобіля. Сюди входять витрати на деталі і механіку гальм, акумуляторної батареї, шин і двірників.
  • Авторемонт - це послуги по відновленню робочого стану автомобіля, позбавлення від вм'ятин і заміні кузовних елементів. При цьому проводять фарбувальні роботи, ремонтують кондиціонер автомобіля та інше.

    Що включають в себе різні види автомобільного обслуговування?


    Регулярне технічне обслуговування


    Періодичне обслуговування допомагає автомобілю працювати надійно, підвищити паливну економічність. забезпечити безпеку і справний стан. У вашому автомобілі є багато рідин, від моторного масла до охолоджуючої рідини, які необхідно долити або замінити. Послуги автосервісів такого роду зазвичай включають заміну моторного масла і заміну масляних фільтрів . Долив всіх ключових рідин: рідина омивача, гальмівний рідини , антифриз , рідина для рульового управління та ін. Щоб переконатися, що ваш автомобіль знаходиться в найкращому стані, механіки також проводять візуальний огляд і перевірку двигуна, акумулятора, коліс і т. д. Також може знадобитися заміна деяких частин на більш нові, більш функціональні частини.

    Позаплановий технічне обслуговування


    При зносі деталей автомобіля, збоїв в роботі систем і механізмів, витоків і інших проблем, що провокують заміну компонентів проводять позапланову обслуговування. Такі заходи можна спробувати виконати в своєму гаражі, але по факту, заміна деталей - це вже не проект «зроби сам». Тут мова може йти про заміну гальмівних колодок, перевірку та герметизацію паливних магістралей, збій і налаштування електромережі, а також інших більш складних робіт з обслуговування. Тому, для виявлення проблем і подальшого ремонту автомобільних компонентів потрібні глибокі технічні знання, поради експертів і інструменти. При цьому механіки здійснюють повну діагностику, огляд на предмет будь-яких відхилень у роботі і роблять тест-драйв, щоб визначити причини і усунути будь-які несправності.

    Добре підготовлений і досвідчений механік повинен бути в змозі повністю пояснити, чому рекомендується ремонт, і показати вам, що і чому рекомендується. Більшість автосервісів пропонують заміну пошкоджених деталей на оригінальні. Але Ви самі розумієте, що покупка автозапчастин багато в чому залежить від вашого вибору і бюджету.

    Авторемонт. Позбавлення від вм'ятин і фарбування


    Ремонт автомобіля - це повний комплекс послуг з діагностики, заміни деталей і техобслуговування, покликаний повернути вашу машину на дорогу. Що стосується складного кузовного відновлення, великі вм'ятини завжди тягнуть комплексний ремонт і фарбування. Видалення вм'ятин і фарбування - одні з найбільш затребуваних послуг, які надають центри ремонту автомобілів. Деякі невеликі вм'ятини можна вирівняти за допомогою спеціальних інструментів, і швидко видалити, не пошкодивши фарбу. Але, все завжди залежить від характеру ушкоджень та стану корозії кузова.

    Скільки коштує ремонт автомобіля?



    Незалежно від типу вашого автомобіля, витрати на технічне обслуговування неминучі і необхідні, якщо ви хочете продовжити термін служби вашого автомобіля. Вартість основних послуг з обслуговування та ремонту автомобілів розраховується в нормо-годинах і коливається від 120 до 300 гривень / година. Рівень цін на послуги різних "гаражів" залежить від самої автомайстерні, підготовки фахівців та обладнання, яке використовує СТО. Крім витрат на придбання запчастин під заміну, плата за установку нових деталей часто коштує дорожче, так як може включати розбирання та складання автомобільних складових.

    Як Авторадості можуть допомогти з автосервісом?



    Підводячи підсумки зазначимо: те, що сьогодні вимагає обслуговування, завтра потрібно буде відремонтувати або замінити. Доглянутий автомобіль завжди має хорошу вартість при перепродажі, так як кожен, хто купує старий автомобіль, оцінює продуктивність двигуна і робочий стан автомобіля. Ви завжди повинні звертатися в авторитетну ремонтну майстерню для ремонту вашого автомобіля.

    Авторадості не вважається ремонтним центром, але ми можемо порадити Вам кілька перевірених автосервісів, які повернули на дорогу не один автомобіль. Зверніться до нас, якщо зрозумієте, що вам потрібна допомога в підборі будь-якого деталей, інструменту або б.у. запчастин з авторозбирання. Крім цього, у нас великий асортимент обcлучающіх рідин, автоаксесуарів, запчастин, освітлення і авто тюнінг.

    Наша перевага - це великий вибір автотоварів на сайті avtoradosti.com.ua. Про те, що ще може знадобиться при техобслуговування і ремонту дізнайтеся зі статті: " Періодичність технічного обслуговування: відмінності ТО-1 і ТО-2 ".


  • Читати інші новини...

    У вашому кошику
    Корзина пуста
    Інформація
    Потрібна інформація не знайдено