6 критичних деталей автомобіля, що потребують змащення перед зимою

07.11.2019
Щоб при морозах не довелося поміркувати над деякими питаннями, як відкрити примерзли двері автомобіля, відігріти личинки та опустити скло - прийшов той самий час підготовки свого автомобіля до експлуатації взимку. Крім замерзань льоду на склі, найбільш уразливими місцями в автомобілі при морозі стають замки, засувки, петлі, віконні канали та гумові ущільнювачі дверей. У цій статті ми докладніше поговоримо про ці місця і розповімо, які засоби допоможуть забезпечити кращий захист і запобігають примерзанню.

Критичні місця автомобіля для змащення перед зимою


Правильна мастило сприяє витісненню вологи та зберігає еластичність деталей навіть при знижених температурах. Розглянемо ключові місця в автомобілі, які обробляються спеціальними складами для захисту від намерзання:

Віконні напрямні


Крім аерозольної силіконової або літієвої мастила, потрібно ганчірка і засіб для чищення скла. Присніть у віконні напрямні, силікон залишається слизьким навіть в холодну погоду, тому вікна будуть працювати плавно, зменшуючи знос ваших віконних двигунів. Опустіть скло та нанесіть засіб по всіх каналах передніх, задніх вікон на кожних дверях. Потім запустіть вікно вгору і вниз кілька разів, щоб розподілити мастило. Нарешті, підійміть вікно і видаліть надлишки за допомогою засобу для чищення скла.

Ущільнювачі дверей


Для обробки всіх гумових ущільнювачів найкраще використовувати склади в аерозольних балонах зі спеціальними тонкими розпилювачами. Розпорошити силіконову змазку слід на все ущільнювачі дверей, делікатно і рівномірно покриваючи стики. Силікон утримують вологу, запобігаючи намерзання льоду в тому числі й на металевих частинах дверей, а головне - збереже еластичність гумових елементів. Стики дверей стають гладкими та приморозки не створюють проблем з відкриттям дверей.

Засувки капота і дверей


Щоб мороз не змусив відривати примерзлий капот або багажник силою, делікатно розпорошите мастило на засувки та механізми капота, а також багажних дверей. Ви можете використовувати силіконовий спрей для дверних клямок, тому що вони часто містять нейлонові або пластикові деталі. Важливо бути акуратним і наносити засіб через спеціальну соломку-розпилювач, щоб мастило проникла туди куди потрібно. Обробляються засувки та дверцята кілька разів, щоб добре розподілити мастило. Витріть зайву мастило, щоб вона не притягувала пил.

Циліндри замків


Матеріал вашого дверного замка або петлі визначить тип мастильних матеріалів чи мийних засобів, які слід використовувати для їх обслуговування. Забезпечте безперебійну роботу циліндрів замку, впорскуючи мастило. Вставте свій ключ і поверніть замок, щоб розподілити мастило. В іншому випадку при дистанційному відкритті замків система віддаленого доступу без ключа може просто замерзнути й підвести Вас.

Дверні петлі


Розпорошите мастило на дверні петлі, щоб вони плавно відкривалися і запобігали появі іржі через попадання вологи. Спочатку протріть область петлі чистою ганчіркою та окропити її літієвим мастилом. Перемістіть шарнір кілька разів, щоб мастило увійшла в шарнір. Перемістіть шарніри, щоб мастило впливала на області навколо рухомих частин і обов'язково помістіть його в обидві сторони кожної петлі. Зітріть надлишки, щоб вони не збирали сміття.

Кришка бензобака


Кришка бензобака дійсно погано працює при морозі, особливо у вологому кліматі та в солоному середовищі. Як правило, перед мастилом петель і замків необхідно виконати два кроки. Спочатку очистить шарнір або замок рекомендованим розчинником або універсальним мастилом, таким як рідина WD-40. Як тільки розчинник висохне, ви завдасте достатню, але не надмірна кількість мастила на шарнірні з'єднання і частини, що рухаються.


Якими мастилами що краще обробляти?


Якщо порівнювати різні засоби для обробки деталей перед зимою, то важливо знати, що, приміром, порошок графіту і біла літієве мастило мають різне призначення і повинні використовуватися по-різному. Перерахуємо деякі з найбільш часто використовуваних мастил і розберемося в їх призначенні:
  • Силіконові мастила для авто досить часто використовуються взимку, коли при перепаді температур можуть утворюватися тріщини, які не тільки виглядають неестетично, а й можуть бути першими ознаками зламання. Силіконова змазка стійка до води й може застосовуватися як на пластиці, так і на гумі. Безпечний для використання на нейлонових, пластикових і інших матеріалах. Змазування деталей автомобіля силіконовим мастилом обов'язково принесе свої плоди. Ви помітите, що при правильній обробці деталі будуть менш уразливі, що знижує ймовірність майбутніх ремонтних робіт.

  • Біла літієва змазка є більш густим мастилом, яка відштовхує воду, яка зазвичай і є головним винуватцем утворення іржі та корозії. Вона щільно покриває поверхні деталей і витримує суворі умови, такі як дощ і сніг. Призначений для роботи з металевими деталями, такими як петлі та засувки в задній частині дверей, де він кріпиться до кузова, капот двигуна і кришок багажника. Перед використанням літієвої мастила протріть деталі бавовняної або мікрофіброві тканини. Завжди використовуйте м'яку тканину, що не подряпає ваш автомобіль.

  • Проникаюче мастило WD-40використовувана для багатьох предметів домашнього вжитку, а також для автомобільних деталей. Він призначений для змазування в легких умовах або для облипання ділянок, оскільки розчиняє клейкі речовини і дозволяє видаляти смоли. Спрей змащує задубілі ділянки та використовується для легкої мастила, тому використовуйте WD-40 для засувок і петель на бардачку і кришці бензобака. Як застосування перед зимою Ви також можете використовувати цей спрей на автомобільних петлях і засувках, однак силіконові мастила впораються краще.

Сподіваємося дана стаття несе корисну інформацію, а поради які ми дали, допоможуть доглядати за автомобілем правильно. Змазування петель і замків вашого автомобіля забезпечить їх безперебійну роботу взимку і продовжить термін їх експлуатації. Перед початком зими подбайте про це, дотримуючись наші рекомендації й обов'язково обробляйте ключові елементи мастилами самостійно або попросіть механіків СТО подбати про це під час регулярного технічного обслуговування. Купити автомобільні мастила та консерванти Ви завжди можете в нашому інтернет-магазині Авторадості. Догляд за авто за допомогою мастил і консервантів це найкраще рішення, яке ви можете прийняти, щоб люті морози не доставляли клопоту в поводженні з автомобілем.



Читати інші новини...

У вашому кошику
Корзина пуста
Інформація
Потрібна інформація не знайдено