Як правильно використовувати запис відеореєстратора?

02.11.2012

Сучасні водії часто використовують відеореєстратори для доведення своєї невинності в ДТП або для того, щоб оскаржити незаконний штраф. У серйозних випадках сперечатися з правосуддям досить складно, і недостатньо прости мати запис подій на руках. Вам доведеться довести, що вона має безпосереднє відношення до справи та має юридичну силу. Суд розглядатиме тільки справжню та отриману законним способом відеозапис. Тому заявляти про те, що ДТП було зафіксовано Вашим відеореєстратором і просити про занесення цієї інформації в протокол потрібно відразу ж на місці ДТП. Тоді не виникне питань про справжність запису, адже часу на те, щоб її сфальсифікувати, у Вас не буде.


Говорячи з інспектором про занесення до протоколу записи, потрібно стежити за фіксацією всіх дрібниць: марки, моделі відеореєстратора, орієнтації камери та способу установки приладу, а особливо - типу носія і його особливих прикмет.


Обов'язково стежте за точною відповідністю часу на записи з реальним часом. Воно може розходитися після переходу на літній час або зміни часового поясу. Наполягайте на вилучення носія в присутності свідків. Дуже хороший варіант - запечатати носій в конверт і передати інспектору при них. Корисно зробити резервну копію на випадок можливої ​​втрати речового доказу.

Якщо з якоїсь причини інспектор відмовляється вносити в протокол дані про наявність запису, слід згадати про це в поясненні та домогтися згадки в протоколі про відмову прийняти запис і про Ваш незгоду з цим рішенням.

А до дня суду слід бути готовим пояснювати принцип роботи відеореєстратора, так що вивчіть всю доступну Вам інформацію. Дуже корисно взяти з собою ноутбук, адже на ньому, швидше за все, доведеться відтворювати запис.



Читати інші новини...

У вашому кошику
Корзина пуста
Інформація
Потрібна інформація не знайдено