Бризковики: важлива деталь сучасного авто

28.11.2012

Сучасні бризковики випускаються в різних варіантах. Існують як універсальні моделі, так і ті, що призначені для конкретних автомоделей. Вони можуть бути виготовлені з різного матеріалу та істотно відрізнятися за вартістю. Якщо говорити про основні матеріали для виготовлення бризковиків, можна назвати такі склади, як гума, пластик і суміш пластику з гумою.

Найпростішими та дешевими вважаються гумові бризковики. У них є ряд плюсів: легкість у виготовленні, гнучкість і міцність, довговічність. Основним же мінусом подібних виробів є абсолютна нездатність переносити вплив негативних температур.

Пластикові бризковики, навпаки, стійкі до будь-яких температурних впливів. Але не відрізняються особливою гнучкістю і при сильному ударі можуть поламатися. Цікава особливість - пластикові бризковики можуть бути будь-якого кольору, тоді як гумові моделі - тільки чорного.


Як це зазвичай і буває, гумо-пластикові бризковики створені з урахуванням всіх недоліків своїх попередників, і при цьому зберігають всі переваги як одного, так і іншого матеріалу. Такі вироби ще міцніше, ніж бризковики з гуми, і при цьому абсолютно не бояться холодів. Вони так само гнучкі, не деформуються і не ламаються. гумо-пластикові бризковики можна виготовити в будь-якому кольорі, як і пластикові. Термін їх служби значно перевершує аналогічні вироби з гуми або пластику.


Також бризковики традиційно діляться на універсальні або оригінальні. Оригінальні бризковики підходять тільки для якоїсь певної марки або моделей автомобілів. Універсальні ж можуть використовуватися на більшості сучасних машин. Але, зрозуміло, краще вибрати оригінальні бризковики та бути впевненим в тому, що він підійде для Вашої машини ідеально.



Читати інші новини...

У вашому кошику
Корзина пуста
Інформація
Потрібна інформація не знайдено