Для чого потрібна решітка бампера?

25.10.2021
Решітка бампера, яка встановлюється в автомобілі, покликана виконувати 2 основні функції:

  • декоративну (служити елементом екстер'єру автомобіля та створювати стильний дизайн, який гармонійно вписується в загальну дизайнерську концепцію транспортного засобу. Тим більше зараз, коли автомобіль давно вже не є предметом розкоші і є практично в кожній родині, водіям іноді хочеться підкреслити свою індивідуальність такими цікавими елементами декору);

  • захисну (забезпечувати захист радіатора від пошкодження).

  • Звичайно, виробники передбачають решітку бампера в базовій комплектації, проте штатні рішення виконують тільки лише декоративну функцію, оскільки мають занадто велику решітку радіатора. Установку решіток саме з такими особливостями конструкції виробниками дуже легко пояснити. Великі осередки гармонійно поєднуються з великими, габаритними машинами, які, як правило, відносяться до позашляховиків та дорогих іномарок класу люкс.

    Зрозуміло, що при проектуванні автомобілів закордонні конструктори не передбачали те, що авто будуть експлуатуватися на поганих дорогах, де є бруд, камінчики, всілякі вибоїни і т.д. Гладкий асфальт - дорожнє покриття, яке абсолютно безпечне для пересування, адже він не є джерелом небезпеки й на ньому немає дрібних частинок, які можуть вилетіти з-під коліс транспорту, що рухається назустріч або ж поруч. І саме таке покриття є характерним для Америки та більшості європейських країн.

    Також небезпеку становлять листя, комахи та різне дрібне сміття, що вилітає на дорогу. Від одного листочка, дрібної гілочки або нещасного хруща біди чекати не варто, однак, за кілька років експлуатації в радіаторі може зібратися зовсім немало зацементованого бруду, який погіршує процес експлуатації авто.

    Призначення радіатора в транспортному засобі полягає в тому, щоб охолоджувати нагрітий антифриз потоками повітря й виконувати роль основного теплообмінника. Якщо решітка бампера відсутня, то весь бруд, який потрапляє на радіатор, забиває його, в результаті - теплообмін відбувається на низькому рівні, двигун перегрівається та його ресурс зменшується. Тому, не варто недооцінювати таку маленьку деталь, як решітка бампера, вона здатна значно продовжити життя автомобілю. Для більшої ефективності використовувати її рекомендується спільно з дрібною сіткою. Правда, тут варто бути гранично акуратними. Встановивши таку сітку доведеться приділяти підвищену увагу її очищення, так як дрібні дірочки забиваються частинками пилу, мошками і т.д. й можуть створювати перешкоду для обдування мотора. Сама решітка бампера виготовляється з: пластика (нерідко з хромованим покриттям), нержавіючої сталі, алюмінію, карбону і т.д. Найбільш цікавими є комбіновані варіанти, так як вони відрізняються нетривіальними дизайнами й при цьому коштують дешевше, ніж деталі, виконані виключно з металу. Хоча, на смак та колір, як говориться...

    Як закріпити сітку на решітці бампера?


    Є два варіанти кріплення сітки до решітки радіатора. Перший спосіб менш трудомісткий та полягає в зміцненні сітки попереду решітки, він застосовується рідко та виглядає не дуже презентабельно. Другий же, більш поширений на практиці, хоча й дорожчий. Йдеться про встановлення сітки позаду решітки. А для цього необхідно звертатися, як правило, на станцію технічного обслуговування, так як для здійснення монтажних робіт необхідна велика кількість спеціальних інструментів. Також, завдання ускладнюється ще й тим, що багато сучасних решіток з'єднані з бампером, а тому його теж доводиться знімати. Тут точно не обійтися без кваліфікованої допомоги фахівців СТО. Адже в разі порушення технології демонтажу можна пошкодити бампер, а коштує він зовсім недешево.

    Скільки коштує решітка бампера та сітка на неї?


    Сьогодні на ринку є безліч різних варіантів для різних марок автомобіля, які враховують всі особливості будови автомобіля, а також можна зробити комп'ютерну тривимірну модель та роздрукувати її на 3D принтері. Також можна придбати окремо просто сітку для авто та вирізати відповідно до потрібної форми (сітка буває різною, але все ж рекомендується використовувати сітку з діаметром отворів не більше 5 мм).

    На онлайн-полицях "Авторадості" є величезний вибір решіток бампера для різних марок та моделей авто. Вони відрізняються високою якістю виконання (магазин співпрацює тільки з перевіреними постачальниками), відмінно справляються з поставленими перед ними завданнями й при цьому мають найнижчі ціни на ринку порівняно з конкурентами. При необхідності співробітники магазина завжди прийдуть на допомогу та нададуть грамотну консультацію з будь-яких питань, що цікавлять Вас й допоможуть підібрати варіант, який зможе вигідно підкреслити екстер'єр авто та подовжити його експлуатаційний термін.

    Цінова політика на решітки бампера відрізняється в залежності від того, готове це рішення або ж індивідуальне виготовлення, хто є виробником аксесуара та яка марка авто, для якої купується даний виріб. Всі ціни вказані на сайті інтернет-магазину, також актуальну вартість на позицію, що Вас цікавить, можна уточнити у менеджерів по телефону.



    Читати інші новини...

    У вашому кошику
    Корзина пуста
    Інформація
    Потрібна інформація не знайдено