Осіннє водіння: корисні поради автомобілістам

19.10.2020
Науково доведено, що восени практично кожна людина відчуває - меланхолійність і легку депресію. Поряд з яскравими осінніми барвами осінь приносить з собою вогкість, тумани і дощі - неодмінно впливають на уважність і швидкість реакції у водія. У цій статті ми розповімо, на що потрібно звернути увагу, водіям для безпечної їзди в осінній період.

Обережно, осінь!


Туман, вітер і часом слизька дорога можуть створювати проблему для водіїв. Пізні світанки і ранні заходи, поряд з туманом і опадами обмежують видимість і багаторазово збільшують ризик нещасних випадків на дорозі. Опале листя також може нести за собою якісь небезпеки.

Остерігайтеся затоплених ділянок і скупчень листя


Осіннє листя, опале з дерев, поряд з брудом з зливових каналів нерідко присутнє на дорожньому покритті. Багато хто недооцінює таке поєднання і забувають, що обережність при русі в таких умовах - порівнянна з їздою в ожеледь. Крім того, під листовим покривом можуть ховатися вибоїни і камені. Часто опале листя забивають собою вентиляційні канали автомобіля, що призводить до порушення рекуперації повітря і запотівання скла в салоні автомобіля. Тому рекомендуємо стежити за чистотою вентиляційних решіток перед лобовим склом.

Уникайте форсування водяних перешкод (калюж)


Форсування скупчування води в нерівностях проїжджої частини може обійтися поганими наслідками. Тут навіть, якщо виходити з особливостей конструкції подібних автомобілів, які подолали таку перешкоду з упевненістю можна відзначити - ризикувати не варто.

Важливим є і стан двірників вашого автомобіля. Якщо щітки склоочисника стали скрипіти, гумки потріскалися і потрібен хороший комплект двірників на заміну, замовте нові щітки склоочисника . При забрудненні або втраті еластичності гумок щітки слід очистити і обробити спеціальним засобом з пом'якшуючими властивостями.

Ризик «аквапланування» під час дощу


При русі під час дощу або перетині плями, що утворила калюжу, з'являється ризик аквапланування. В такому випадку в рази збільшується небезпека «підсизнутися», тобто зірвати авто в знесення, тимчасово втративши контроль над керуванням автомобіля.


Готуйтеся ставити зимову гуму з жовтня


Нерідко перші заморозки в наших широтах можуть проявлятися з жовтня. Якщо покладатися на середню температуру, то варто пам'ятати що вплив навколишнього середовища і температура дорожнього покриття в осінній період може бути набагато нижче. Особливої ​​небезпеки зазнають низини, мости, лісові проходи і вирубки лісосмуг. Також, не слід забувати, що вчасно встановивши зимові шини , ви забезпечуєте не тільки свою безпеку, а й оточуючих. Попутно, ви не будете створювати черг і незручності в сервісах, які надають такі послуги.


Не паркуйте авто під деревами


Сильні вітри і шторм можуть привести до падіння дерев та інших предметів. Щоб уникнути цього не рекомендується залишати автомобіль поблизу великих зелених насаджень і в певній близькості яких-небудь будівель або конструкцій. Слід пам'ятати, що навіть якщо ваш автомобіль застрахований, то тільки повна страховка покриває збитки від стихійних або подібних неприємностей.

Увага, люди або тварини на дорозі


В осінніх умовах погіршення видимості, будь то дощ або туман слід особливо звернути увагу на раптову появу живих об'єктів на проїжджій частині. Настійно рекомендується дотримуватися швидкісного режиму в таких умовах, що дозволяє зберегти швидкість реакції в непередбачуваній ситуації.

Необережний пішохід або тварина, що з'явився перед вами в критичний момент можуть призвести до найсумніших наслідків. На жаль, відповідальність за таке часто лягає на плечі водія.

В умови недостатньої видимості ...


Законодавством передбачено, що в умовах недостатньої видимості, під час руху в будь-який час дня, обов'язково слід включити ходові вогні або ближнє світло фар автомобіля. На сьогоднішній день багато сучасних автомобілів комплектуються денними ходовими вогнями і хорошою головною оптикою далекого і ближнього світла. Існують автомобілі, більш ранні і такі пристрої втрачають свої властивості від часу або низької якості. Це створює певні незручності при водінні, але завжди існує можливість виправити становище самостійно.

Правильне використання протитуманних фар


При появі туману особливо важливим є адаптувати свою швидкість з реальними умовами граничної видимості. Потім вам слід включити додаткові протитуманні фари. Якщо автомобіль обладнаний заднім додатковим протитуманним ліхтарем, то слід пам'ятати, що його використання допустимо при видимості менше 50 метрів при русі 50 км/год. В іншому випадку ви будете вводити в оману йдуть позаду вас автомобілі. При дуже густому тумані не зайвим буде задіяти аварійно-сигналізаційні вогні вашого автомобіля.

Купити відповідні протитуманні фари для свого автомобіля Ви можете за допомогою онлайн-каталогу інтернет магазину Авторадості. Крім цього, на сайті avtoradosti.com.ua в широкому асортименті представлені автомобільні лампочки , а також різна універсальна оптика . У магазині Ви можете придбати все для реставрації помутнілих фар - від коштів для відновлення до захисних плівок .

Дотримуйтесь дистанцію


Не варто їхати в умовах поганої видимості, орієнтуючись на стоп сигнали попереду автомобіля, що їде. Обов'язково дотримуйтеся максимально допустимому швидкісному режиму і тримайтеся на безпечній відстані. Пам'ятайте, що гальмівний шлях в таких погодних умовах збільшується в кілька разів. Від ваших правильних дій може залежати не тільки власна безпека, а й безпека інших учасників руху.

Тому уникайте різких гальмувань. Помітивши перешкоду на дорозі на максимально видимому відстані, пригальмовуючи по можливості рівномірно в три етапи. Використовуючи потрійне розподілене натискання на педаль гальма, ви подасте потрібний і головне своєчасний сигнал про перешкоду їде позаду автомобіля. Удачі на дорогах !!!



Читати інші новини...

У вашому кошику
Корзина пуста
Інформація
Потрібна інформація не знайдено