Протитуманні фари - ефективна автомобільна оптика при поганій видимості

21.10.2019
Туман, пил, сильний дощ і снігопад - все це погодні умови, які створюють незручності на дорозі, як для автомобілістів, так і для пішоходів. Видимість значно знижується, з оглядом дороги виникають проблеми. Кращі рішення, щоб підвищити безпеку, це обмежити високі швидкості пересування, на скільки це можливо, але все ж якщо їхати потрібно, тоді будьте ласкаві встановити правильну автомобільну оптику. У цій статті ми розберемося, яке автомобільне освітлення найбільш ефективно працює в умовах поганої видимості, а також розглянемо ключову інформацію про використання протитуманних фар.

Дотримуйтеся основних правил їзди в умовах туману


Якщо є туман, дороги, ймовірно, дороги можуть бути слизькими, так що залишайте автомобілю більше шляху для гальмування і уповільнення. Дотримуйтеся здорового глузду - якщо ви не бачите дорогу попереду з-за туману, зменште швидкість і тримайтеся на достатній відстані до машини перед собою. Протитуманні фари на вашому автомобілі можуть допомогти знизити ризики пригод, надаючи вам більш ефективне освітлення при погіршенні погоди та водночас поганого огляду дороги. При таких умовах включення протитуманних вогнів дозволяє автомобілістам та іншим учасникам дорожнього руху бути більш помітними на дорозі, а також помічати інші дорожні небезпеки, коли умови видимості не ідеальні. Читайте про це більш детально в статті:"Поради для безпечної їзди в умовах туману!"


Коли використовувати протитуманні фари?


Коли видимість сильно обмежена туманом, снігопадом або сильним дощем - включені протитуманних фар буде ефективним інструментом, щоб підвищити безпеку поїздки. Основний аргумент на користь протитуманних фар полягає в тому, що звичайні фари, особливо дальнє світло, мають тенденцію відбиватися в очах водія. У той час, як передні протитуманні фари призначені для того, щоб ви могли повільно пробиратися в умовах вкрай погану видимість, задні протитуманні ліхтарі призначені для того, щоб ніхто не вдарив вас в тих же умовах ззаду. Незалежно від того, чи ведете ви велика вантажівка або компактний автомобіль, такий тип освітлення, як протитуманні фари зробить ваш автомобіль більш помітним.


Вимикайте протитуманні вогні, коли видимість поліпшується!


< img src=https://www.avtoradosti.com.ua/files/2019/articles/VZ/tuman/11.jpg> Якщо туман розсіявся, ви повинні вимкнути протитуманні фари, тому що ви ризикуєте засліпити інших учасників дорожнього руху. Пам'ятайте, що протитуманні вогні призначені для того, щоб зробити вас більш помітним, передні протитуманні фари створюють яскраві відблиски, які можуть засліплювати і дратувати інших учасників дорожнього руху при гарній видимості. Задні протитуманні ліхтарі можуть затінити ваші стоп-сигнали і можуть перешкодити водіям ззаду зрозуміти, що ви гальмуєте. Тому включені протитуманні ліхтарі не потрібні в умовах хорошої видимості, ні в нічний, ні в денний час.


Протитуманні фари і денні ходові вогні DRL


Передні протитуманні фари, які передбачені в конструкції автомобільного кузова встановлюють, як правило, не на всі моделі, а для автомобілів з найвищими характеристиками. Для таких марок і моделей авто протитуманні вогні грають не тільки в ролі світлового обладнання, а й в якості, естетичного доповнення. Завдяки чому, у власників з'являється можливість вибору різноманітних протитуманних фар навіть для серед цього типу фар. Щоб установка передніх протитуманних фар була максимально виправдана і пройшла вдало, слід підходити до вибору відповідально.

Наявність задніх протитуманних ліхтарів було обов'язковою вимогою для всіх транспортних засобів. Те, що стосується передніх протитуманних фар, то ні в усіх випадках вони є стандартним автомобільним обладнанням. Серед старих автомобільних моделей передні протитуманні фари ви знайдете до моделей середнього класу і вище. У багатьох нових автомобілів передбачена установка денних ходових вогнів, покликаних також допомогти автомобілю бути поміченим на дорозі. Перейти до каталогу ДХВ (DRL) для автомобілів різних марок можна за посиланням.

Однак, ще до того, як автовиробники почали пропонувати високотехнологічні фари, багато автомобілів на дорогах не мали місця для передніх протитуманних фар. Якщо ваш автомобіль належить до покоління тих моделей авто, в конструкції яких немає стандартної передньої протитуманки, сьогодні є можливість установки універсальних протитуманних фар. Вибір ПТФ є і для таких моделей, купити додаткові протитуманні фари ви можете за допомогою підбору на нашому сайті в розділі:універсальна протитуманна оптика.

Як вибрати та купити відповідні протитуманні фари?


На сайті нашого магазину Авторадості є вельми зручний пошук автомобільних деталей для певних марок і моделей. За допомогою модельного підбору ви зможете безпомилково підібрати й купити протитуманні фари для багатьох популярних моделей автомобілів. В інтернет-магазині представлені протитуманні фари відповідно до форми та розмірам певних автомобілів. Оптика, яка представлена ​​в каталозі представлена ​​від різних виробників, тому у вас є можливість придбати фари різного виконання, що дозволить підтримувати індивідуальний стиль вашого автомобіля.


Читати інші новини...

У вашому кошику
Корзина пуста
Інформація
Потрібна інформація не знайдено