Про користь протитуманних фар

30.10.2015
Настала осінь, погода різко зіпсувалася, і управляти автомобілем в умовах поганої видимості стало складніше. При недостатньої видимості серед важливих умов безпеки є додаткові джерела освітлення. Вони роблять автомобіль добре помітним для інших учасників дорожнього руху, висвітлюють дорогу і дають можливість побачити перешкоди на ній. Звичайно ж, головний з додаткових джерел світла для автомобіліста - це звичайні фари, а на другому місці - габарити та стоп-сигнали. А ось про таке джерело світла, як протитуманні фари, знають не всі. При цьому більшість з тих водіїв, хто знає про їх існування, не поспішають купити протитуманки на свій автомобіль, вважаючи їх марними. Абсолютно помилкова думка, і в цій статті ми його спростовуємо.

Протитуманні фари мають дві принципові відмінності від звичайних фар головного світла. По-перше, вони дають широкий і плоский горизонтальний промінь, світять не тільки вперед, але і в сторони. А по-друге, розташовуються нижче звичайних фар, висвітлюючи таким чином дорогу не на рівні лобового скла, а трохи вище асфальту - як раз там, де виникає туман. Саме цими відмінностями та визначається їх ефективність. Завдяки своєму низькому розташуванню протитуманні фари добре пробивають туман, і дають можливість побачити безпосередньо дорогу, з усіма її сюрпризами і ямами, узбіччя, а також розмітку. А освітлення дороги не тільки перед автомобілем, а й збоку - виключно корисно не тільки на трасі або вузької лісової, путівці, але і в місті, в заставлених машинами тісних дворах, коли дуже важливо бачити раптово вийшов з-за перешкоди людину або тварину.

Таким чином, протитуманки дуже корисні для кожного автомобіліста, незалежно від того, рухається він по трасі або ж по місту. Крім того, вони цілком доступні за ціною, і, що важливо, можуть бути встановлені на будь-який автомобіль. Навіть якщо з заводу на вашій машині не були встановлені протитуманки, ви можете купити та встановити їх самостійно, підвищивши таким чином рівень своєї безпеки на дорозі. А ми можемо дати кілька порад для охочих купити протитуманки.

Обирайте протитуманні фари з міцним герметичним корпусом і товстим склом, яке стійке до пошкоджень. Це дуже важливо з-за низького розташування ВТФ, вони завжди наражаються на підвищену небезпеку. З тієї ж причини рекомендується купити протитуманки, які можна розібрати. Адже якщо розіб'ється скло або перестане працювати лампочка, ви зможете замінити тільки частину фари, і не доведеться міняти всю фару цілком. Зверніть увагу на правильність встановлення протитуманок. Дуже вдалою покупкою буде придбання протитуманних фар з налаштованим кріпленнями, це істотно полегшить вам установку.

Часто автолюбителі не знають, які купити протитуманні фари: галогенові або світлодіодні (LED). У кожного з цих типів ламп є свої переваги. Галогенові лампи, безумовно, найбільш популярні, і 90% протитуманних фар, які Вам запропонують купити, будуть саме такими. Вони створюють хороший рівень освітлення при невеликій ціні, мають регулювання яскравості і випускаються в дуже широкому асортименті розмірів, що дозволяє комплектувати ними будь-які автомобілі. Однак галогенові лампи невиправдано енерговитратних, і при їх установці в фари потрібна певна вправність і акуратність. LED протитуманки більш сучасні, і дуже економічні - для роботи їм потрібна набагато менша потужність, ніж галогеновим лампам. Виробники можуть надавати діодам будь-які форми, і конструкція фари завжди буде ідеально підходити до моделі. При цьому нема потреби використовувати відбивачі, як у випадку з галогеном. LED протитуманки світять яскравіше, ніж галогенні. Однак на їх виробництво витрачається багато ресурсів, вони складні в проєктуванні, що безпосередньо відбивається на роздрібній ціні.

Купити протитуманки можна не тільки в роздрібному автомагазині або на авторинку, але і в інтернет-магазині. Вибір протитуманки в каталозі онлайн-продавця дуже зручний, адже ви маєте можливість одним кліком миші підібрати протитуманні фари безпосередньо для свого авто, і бути впевненим, що вони ідеально встановляться. Протитуманні фари в каталозі інтернет-магазину можуть бути відсортовані по бренду, по автомобілю, по типу ламп, а також за ціною. Всього за кілька хвилин ви зможете вибрати фари та замовити доставляння по Києву або Україні. Все це робить покупку протитуманок через інтернет дуже привабливою.



Читати інші новини...

У вашому кошику
Корзина пуста
Інформація
Потрібна інформація не знайдено