Для чого потрібна автомобільна лебідка

24.10.2012

В цій статті ми нагадаємо автомобілістам основні правила безпеки при роботі з лебідкою.

Ніколи не слід переступати через натягнутий трос. Для роботи вам знадобляться міцні брезентові рукавиці, або ж спеціальні рукавички з ущільнювачами на кінчиках пальців. Звичайні тонкі рукавички застосовувати категорично заборонено. Потрібно пам'ятати про ймовірність розриву троса, адже це дуже небезпечно як для людей навколо, так і для техніки. Тому з метою безпеки настійно рекомендується покласти на середину троса якийсь вантаж (спальний мішок, колода, куртку). Кріпите трос тільки за надійні міцні об'єкти.


Перед тим, як почати використовувати лебідку, повністю розмотайте трос, а потім акуратно намотайте його назад виток за витком, як можна щільніше, обов'язково тримаючи в натягу. Це виключить заплутування троса і заклинювання барабана. Фахівці завжди радять розмотувати трос повністю, адже це дозволяє забезпечити максимальну гнучкість і мінімізувати ймовірність розриву та оптимізувати продуктивність. Якщо під час намотування трос "Закусило", Ви зможете розв'язувати цю проблему, від'їхавши трохи назад. Коли Ви вибираєте місце для того, щоб зачепити лебідку, стежте, щоб воно було максимально близько до землі. Винятком може бути лише ситуація, при якій машини зарилася "носом" в пісок - тоді слід надати максимальний кут щодо землі. Зрозуміло, на шляху машини не повинно знаходитися перешкод. Якщо не можете знайти надійний міцний об'єкт для закріплення лебідки, можна проявити винахідливість, вкопавши в землю лом або обв'язавши лебідкою кілька невеликих дерев.

Якщо все-таки стався розрив троса, обірваний кінець можна укласти уздовж барабана і затиснути його новими витками. Так Ви зможете відновити працездатність механізму. Якщо доводиться працювати на схилі, обов'язково закріпіть додаткові троси для страховки. При використанні електричної лебідки постійно контролюйте температуру інструменту, не допускаючи перегріву; перевіряйте клеми та контакти. У гідравлічної лебідки слід спостерігати за місцями з'єднання шлангів.



Читати інші новини...

У вашому кошику
Корзина пуста
Інформація
Потрібна інформація не знайдено