Особливості автомобільних підкрилок

16.09.2021
У цій статті ми детально розповімо Вам для чого потрібні підкрилки на авто, як поліпшити комфорт в машині за рахунок зменшення шуму під час руху і чи є сенс встановлювати рідкі підкрилки для коліс.

Які бувають підкрилки:


Існують заводи, які не встановлюють підкрилки коліс на авто. Найчастіше це, звичайно, бюджетні заводи. Коли немає підкрилок, бруд і дрібні камені летять з-під коліс прямо на кузов, створюючи не тільки проблеми із забрудненням кузова, але і шум, який створює дискомфорт під час їзди.

Відповідно, встановивши підкрилки та додатково їх шумоізолювати, шумовий ефект можна звести до мінімуму і, як приємний бонус - створити додатковий захист кузова від небажаної корозії.

Підкрилки діляться на два основних типи.


Перший варіант - найпоширеніший. Їх роблять зі спеціального пластика тому їм не страшна грязь і вода, але в свою чергу вони дуже чутливі до ударів гравію та дрібного каменю. Такі підкрилки найпоширеніші.

Другий варіант - специфічні панелі з нетканого матеріалу. Багато хто помилково вважає, що такі підкрилки роблять з фетру. Ні, це не фетр, правильна назва матеріалу - голкопробивне волокно. Такі підкрилки відмінно поглинають шумовий ефект, не вбирають вологу і дуже добре справляються з ударними впливами.

В процесі експлуатації таких підкрилок, при рясних опадах або при вологому кліматі, з часом вони можуть провиснути. Це відбувається через те, що підкрилки не встигають повністю просохнути. Такі вироби служать досить довго, близько 5-7 років. У свою чергу, виробники пластикових підкрилок, заявляють вічний термін експлуатації.

Як знизити шум?


Коли підкрилки вже встановлені і хочеться ще більше комфорту, можна додатково зробити шумоізоляцію. Існують варіанти, де додаткова шумоізоляція вже встановлена на заводі. Але якщо, все ж її немає, в будь-якому випадку, завжди можна це зробити самостійно без особливих зусиль і відносно недорого.

Для цього необхідно придбати спеціальний матеріал типу вібропласт, який використовують для шумоізоляції авто. Його необхідно нанести на внутрішній бік підкрилок. Не обов'язково наносити матеріал на всю площу.

Після проведення такої процедури - удари гравію і дрібних каменів про пластик будуть помітно менше відчутні на слух.

Рідкі підкрилки:


Для установки рідких підкрилок використовують спеціальний матеріал, який наноситься на внутрішню сторону колісної арки. Цей матеріал служить хорошою шумоізоляцією автомобіля і захищає кузов від корозії. Такий препарат виробляють у вигляді аерозолю і його можна наносити самостійно без особливих зусиль.

В ідеалі використовувати рідкі підкрилки в парі зі звичайними. Таким чином ми отримаємо максимально високі показники шумоізоляції і захисту кузова автомобіля.

Для більш комфортного пошуку ви можете скористатися спеціальним підбором підкрилок для конкретної моделі автомобіля. В каталозі підкрилок та локерів присутній широкий асортимент товару високої якості. Приємних покупок в інтрнет-магазині Авторадості!


Точний підбір підкрилок по моделі автомобіля!

Оберіть свій автомобіль:


Марка авто:
Модель авто:


Читати інші новини...

У вашому кошику
Корзина пуста
Інформація
Потрібна інформація не знайдено