Основні види герметиків та їх застосування

13.09.2021
Що ж таке герметик? Виходячи з назви цього матеріалу стає зрозуміло, що служить він для запобігання розгерметизації і всіляких витоків. Герметик наноситься на різні конструкції, матеріали, з'єднання і т.д. Склад герметика підбирається виходячи з цілей і потреб застосування. Існує безліч видів герметиків і використовують їх для:
  • радіаторів;
  • стекол;
  • кузовів;

  • Герметики бувають:
  • термостійкі;
  • силіконові;
  • герметики - фіксатори.

  • Дуже важливо розуміти, що кожен вид герметика повинен бути використаний тільки за призначенням, інакше можна в підсумку отримати вкрай небажані результати. То який же герметик використовувати, для яких цілей і коли вам буде потрібно той чи інший вид?

    Для радіатора


    Трапляється таке, що радіатор починає протікати і оперативно відвідати автосервіс не представляється можливим. В такому випадку, щоб уникнути вкрай неприємного результату подій, добре мати під рукою герметик для радіатора. Як користуватися таким герметиком? Все досить просто:

    Коли двигун теплий, зніміть кришку радіатора, після чого засипте або залийте (якщо це рідкий компонент) герметик в горловину, щільно затягніть кришку і на холостому ходу просто почекайте, поки проблема усунеться. Звичайно, після цього не варто думати, що проблема повністю вирішена і так можна проїхати тисячі кілометрів, не заглядаючи в радіатор. Але 100-200 кілометрів цілком реально. Цього відстані точно вистачить, щоб дістатися до хорошого автосервісу.

    Для скла


    Існують герметики клейові для автомобільного скла і для фар, кожен з них вирішує певну, індивідуальну задачу. Пам'ятайте про те, що використовуючи герметик для фар, необхідно бути максимально уважним у своєму виборі. Тому що, якщо до складу герметика входять неякісні або небажані матеріали, є велика ймовірність отримати сліди на фарах від нагрівання. Це сильно вплине не тільки на зовнішній вигляд, але і на якість світла, що ставить під загрозу безпеку на дорозі.

    У будь-якому випадку, краще не економити на безпеці і вибирати високоякісні, перевірені склади герметиків. Які ж герметики краще вибрати? Крім складу виробника, рекомендуємо звернути свою увагу на бренди Body і Abro.

    Не рекомендується вклеювати скла автомобіля без раніше набутого досвіду в цій справі. Якщо Ви хочете, щоб все було зроблено якісно, акуратно і правильно, - без сумнівів, краще звернутися за допомогою в спеціалізовані місця, де працюють професіонали і бути спокійним за результат.

    Кузовні герметики


    Такі герметики призначені для герметичності і обробки конструкційних швів на різних елементах кузова автомобіля. У цьому випадку багато власників автомобілів справляються самі, без звернення в спеціалізовані сервіси. Існує безліч варіацій різних герметиків такого типу: однокомпонентні, бувають і двокомпонентні суміші, а є можливість отримати необхідний результат за допомогою спеціальних самоклеючих стрічок.

    Герметик для кузовних робіт повинен бути якісним. Рекомендуємо Вам звернути увагу при виборі кузовного герметика на наступні моменти:

    Усадка повинна бути мінімальною, висока стійкість до різних матеріалів і температурним режимам, герметик повинен зберігати свої якості після фарбування різними лакофарбовими складами, максимальна стійкість до фізичних, хімічних і механічних впливів. Герметик необхідно використовувати правильно. Обов'язково потрібно підготувати поверхню до роботи - видалити пил, сміття, вологу, обов'язково знежирити, щоб уникнути поганої зв'язку герметика з поверхнею, і в майбутньому не виникала корозія та інші дефекти.

    Силіконові герметики


    Такі герметики часто використовують в різних сантехнічних роботах, в будівництві, коли необхідна хороша герметизація стиків, швів, труб. Ці герметики зроблені на основі спеціальних силіконових каучуків. Але і для автомобіля існує подібний герметик. Перед придбанням силіконового герметика, дуже важливо переконатися в тому, що він нейтральний. Тому що кислотний силіконовий герметик може спровокувати коррозийное освіту. Відрізнити кислотний герметик від нейтрального можна за складом і навіть за запахом. У кислотного - яскраво виражений специфічний запах схожий на оцет.

    У силіконових герметиків є багато переваг. Такі склади здатні витримувати високий тиск і для герметизації систем двигуна відмінно підходять, мінімальна товщина шва (близько 5-6 мм), після нанесення герметика шов тривалий час зберігає еластичність.

    Термостійкі герметики


    Такі герметики використовуються в вихлопних системах або в двигунах, де переважають умови високих температурах. Що стосується вихлопних систем, то для таких випадків можна сміливо скористатися цементом глушника Abro. Цей герметик усуває витік вихлопної труби дуже швидко, під час роботи двигуна на холостому ходу процес займе всього 20 хвилин, а якщо використовувати герметик на непрогрітому двигуні - процес схоплювання займе близько 12 годин. Цей склад сміливо можна застосовувати у випадках, де потрібен термостійкий клей.

    Герметики фіксатори


    Такі герметики використовують у випадках, коли необхідна вкрай жорстка фіксація різьбових з'єднань. Такого роду суміші ефективні навіть під впливом високих вібрацій і запобігають розкручування деталей. Якщо буде необхідно розібрати конструкцію після нанесення герметика, досить нагріти його до температури 160 градусів. Під дією такої температури властивості суміші втрачають свої здібності і можна легко розкрутити або розібрати необхідні деталі.

    Підіб'ємо підсумки огляду герметиків:


    З огляду стає зрозуміло, що якого-небудь універсального герметика немає. Під кожен конкретний випадок Вам необхідний той або інший склад, який буде відповідати поставленим цілям і вимогам. Якщо застосовувати герметик неправильно або не за призначенням, можна придбати масу непотрібних проблем. Щоб уникнути таких випадків, потрібно використовувати якісні склади, обов'язково читати інструкцію із застосування герметика і при необхідності звертатися в хороші спеціалізовані сервіси. При дотриманні цих нескладних правил - успіх в цій справі буде забезпечений.

    На сайті нашого інтернет-магазину Авторадості присутній широкий асортимент герметиків різного типу та спеціального призначення. Переходьте в каталог автомобільних герметиків або герметиків для радіатора та придбайте необхідний засіб саме для вашого автомобіля.


    Читати інші новини...

    У вашому кошику
    Корзина пуста
    Інформація
    Потрібна інформація не знайдено