Корисні поради по заміні свічок в автомобілі

09.09.2021
Замінити свічки запалювання - завдання просте і її можна виконати самостійно. Далі ми опишемо процес заміни свічок запалювання, як розпізнати погані свічки і дамо поради по установці.

Коли необхідно міняти свічки?


Існує регламент заміни свічок для автомобілів. Можна орієнтуватися по пробігу авто. В середньому це число від 15 до 45 тисяч кілометрів. Необхідно проводити заміну свічок разом з повітряним фільтром, на кожен другий раз заміни масла в моторі. Обов'язково потрібно стежити за якістю бензину. Поганий бензин виводить з ладу свічки дуже швидко.

Якщо Ви помітили, що потужність двигуна помітно зменшилася, вранці автомобіль стало складніше завести, машина їде гірше - це явні ознаки і сигнал про те, що необхідно міняти свічки. Незабаром вони можуть і зовсім відмовити. Якщо бензин, яким Ви заправляєтеся якісний, то свічки змінюються один раз в два роки.

Є деякі автомобілі, наприклад Subaru, де процес заміни свічок - дуже непроста процедура. Там потрібно розбирати половину двигуна, щоб зробити заміну свічок. І для того, щоб максимально збільшити терміни експлуатації, виробник рекомендує встановлювати платинові свічки. Вони служать набагато довше. До 45-50 тисяч кілометрів.

Як замінити свічки самостійно?


Насамперед необхідно зняти високовольтні дроти, після чого спеціальним свічковим ключем відкручуємо свічки. Так само можна використовувати звичайний торцевий ключ. Як правило підходять ключі на 16,17 або 19. Тут звернемо Вашу увагу на важливий момент. На моторі майже завжди присутній пил і бруд і в момент, коли ми відкрутимо свічки, то все це сміття виявиться всередині двигуна.

Коли свічки змінюються регулярно і без дотримання необхідних правил, в двигуні можуть з'явитися небажані освіти, які знижують компресію двигуна і в рази збільшують витрата моторного мастила. Щоб уникнути цього, для початку обов'язково потрібно прибрати пил і бруд. Можна взяти компресор і струменем повітря очистити поверхню, також підійде машинний насос. В крайньому випадку, якщо нічого з перерахованого немає, візьміть звичайну щітку і кошторисі бруд.

При установці нових свічок не перестарайтеся з затягуванням. Свічки необхідно затягувати застосовуючи мінімальні зусилля. Добре підходить самий звичайний свічковий ключ, не варто використовувати всякого роду «подовжувачі» для міцної затяжки. Ідеальним варіантом буде взяти так званий динамометричний ключ. З ним можна чітко контролювати потрібний момент затяжки свічок. Цей момент можна дізнатися з інструкції до автомобіля.

На деяких авто навіть найменша перетяжка може послужити поломці тонкої стінки колодязя. У цих випадках необхідно буде міняти головку блоку циліндрів або навіть повноцінний ремонт.

Здійснювати перевірку або установку зазору на нових свічках не потрібно. Про це подбали виробники. Все, що потрібно - це просто поставити свічки на свої місця, не створюючи зайвих проблем.

Підсумок:


Сучасні технології дозволяють нам отримати нові свічки зі спеціальних сплавів, вже готових до установки. Раніше при заміні свічок їх потрібно було відчистити від нагару. Зараз про це вже можна забути. Служать нові свічки від 15 до 40 тисяч кілометрів. І звичайно ж на терміни експлуатації безпосередньо впливає якість палива, яким ми заправляємо наш автомобіль.

Переходьте в каталог свічок запалювання на сайті нашого інтернет-магазину Авторадості. В каталозі присутній широкий асортимент, де ви зможете скористатися спеціальним підбором для вибору свічок саме для вашого автомобіля.


Читати інші новини...

У вашому кошику
Корзина пуста
Інформація
Потрібна інформація не знайдено