Автомобільна мийка: чи варто купувати безконтактну мийку і як користуватися?

24.09.2020
Нескладно зрозуміти тих, хто вважає за краще їздити тільки на чистому автомобілі з незгасним блиском. Кожен вибирає для догляду за своїм дорогим автомобілем різні методи і способи чистки. В якості альтернативи традиційним поїздкам на автомийку, автовласників цікавить процес безконтактної мийки. Щоб забезпечити правильний і професійний результат без шкоди для лакофарбового покриття знадобиться знати, як проходить процедура мийки самостійно. Крім того, потрібно підібрати засоби, які найкраще для цього підходять. У цій статті ми розповімо про порядок мийки автомобільного кузова за допомогою апарату високого тиску і автошампунів для безконтактної мийки.

Що таке безконтактна автомийка?


Безконтактна автомийка використовує апарат високого тиску і хімікати для очищення автомобіля, не торкаючись його. Основна перевага мийки цього типу полягає в тому, що фарба на автомобілі не пошкоджується, як це буває при митті з використанням щіток. Ці автомийки не тільки дозволяють швидко і легко очистити автомобіль, але і ефективно видаляють бруд.

Розчин для очищення залишають на деякий час на машині, а потім промивають. Після очищення автомобіля рідина для миття під високим тиском розпилюється по всій машині, сушить і запобігає утворенню водяних плям. У безконтактної автомийки є багато переваг. Адже можна з легкістю очищати не тільки кузов, але і шасі, і колеса. Також можна безконтактно додавати шар воску через ту ж систему. Ці варіанти виконуються до того, як машина висохне.

Для безконтактної мийки автомобіля можна використовувати різні хімічні засоби. Автошампуні можуть бути ароматними або кольоровими, часто мають слабокислий або алкалоїдний склад. Це невелике відхилення від стандартних водневих компонентів (pH) допомагає видалити бруд з автомобіля. При цьому, їх цілком можна вважати екологічно чистими, їх застосування не несе шкоди навколишньому середовищу.

Багато власників транспортних засобів за краще використовувати безконтактну мийку автомобілів, тому що ця система очищення кузова найбільш безпечна для фарби автомобіля.

Плюси безконтактної автомийки


Швидко - безконтактні мийки розраховані на мінімальні трудовитрати і на виконання роботи за 20 хвилин. Це дозволяє мити машину набагато швидше і дешевше.

Економно - можливості безконтактної автомийки у себе в гаражі або на дачі можуть бути дешевшими, в порівнянні з поїздками на професійні послуги з миття машин.

Впевнено - іноді вам не хочеться мити машину, але ви знаєте, що не всім мийникам хочеться довіряти. Безконтактні автомийки можуть бути дуже зручним варіантом і ідеальним рішенням для самостійної мийки.

Що потрібно для безконтактної мийки?

Послідовність безконтактної мийки автомобіля виглядає так:


Полоскання> Піна> Очікування 2-3 хв.> Полоскання> Шампунь> Протирання крупнопористой губкою і чистою водою> Віск> Сушка.

Далі розберемо і пояснимо алгоритм дій більш детально.

Підготовка і процедура безконтактної мийки


Вам знадобиться мати в своєму арсеналі апарат високого тиску, спеціальні насадки і ємності для підключення розпилення складів. Врахуйте, що в пристрої для безконтактної мийки знаходиться розпилювач і встановлена піно-таблетка, яка сприяє перетворенню рідини, додатково спінюючи склад.

Також знадобляться засоби для чищення, такі як шампунь для безконтактної мийки, активна піна і воскові склади для завершальної обробки і сушки кузова. Спершу потрібно приготувати робочі склади для миття. Для цього візьміть шампунь (концентрат) та приготуйте їх для першої і другої фази мийки. Хімічні засоби зазвичай змішуються в співвідношенні 50 грам на 1 літр води, 100 грам на 1 літр води з урахуванням жорсткості води. Якщо базове рекомендоване співвідношення недостатньо пінитися, слід додати ще трохи автошампуня в робочі склади. Якщо зробите робочий склад міцніше - отримаєте засіб, що дає більш щільну і міцну піну.

Обполосніть водою під тиском весь кузов, потім нанесіть перший пінний склад рівномірно на весь кузов авто. Склад повинен щільно покрити поверхню піною і не швидко стікати. Скільки шампунь повинен бути на кузові? Зазвичай, піна діє на протязі 2-3 хвилин, після чого її потрібно буде змити під тиском чистою водою. Важливо! Не залишайте машину в піні більше 5 хвилин, або до моменту, як склад почне висихати, це може завдати шкоду деяким деталям. Особливо хромовані елементи (скол, стирання фольги) і гумові деталі (пересихання).

Кроки по мийці автомобіля на другому етапі


Після приступаємо до етапу мийки, де буде застосовуватися шампунь і губки. Другу фазу мийки найкраще проводити, умовно розділивши процес обробки навпіл, спершу одну сторону авто, і потім іншу, не допускаючи висихання автошампуня на поверхні автомобіля. Так краще зробити саме для того, щоб не допустити висихання складу на поверхні лакофарбового покриття та деталей авто. Для того, щоб змити автошампунь на цьому етапі застосовують губки для автомобільної мийки.

Є рекомендація використовувати саме дві губки, великопористу і більш щільну, відмінності застосування тільки в оброблюваних ділянках авто. Першою губкою зазвичай знімають пил і статичний бруд з даху, капота і багажника. Друга губка буде призначена для найбрудніших ділянок. При цьому слід уникати кругових рухів, а витирати лінійно, знімаючи піну по горизонталі. Останніми миються пороги знизу і низ бамперів, так як ці ділянки зазвичай найбільш забруднені.

Наступним етапом буде нанесення воскового складу на "сирий" кузов. Після рівномірного нанесення воскового відразливого покриття можна приступити і до завершального етапу - сушіння. Висушіть машину рушником з мікрофібри, що не поліруючи її, а просушуючи поверхню м'якою сухою тканиною до повного висихання. Для миття коліс і дисків застосовуються дещо інші склади і методи. Тому завершуючи мийку, приступіть до обробки коліс. Щоб дізнатися, які засоби підходять для догляду за дисками і шинами, читайте нашу статтю: " Колісні диски, правильний догляд і захист! ".

Сподіваємося, ця інформація стане корисною та інформативною для бажаючих проводити регулярну мийку авто своїми силами. Якщо вас все ще цікавить безконтактна мийка автомобілів, на сайті Авторадості Ви зможете придбати мийку високого тиску Karcher і супутні атрибути. Бажаємо вдалих придбань!



Читати інші новини...

У вашому кошику
Корзина пуста
Інформація
Потрібна інформація не знайдено