Керівництво щодо купівлі промивки двигуна і поради по використанню

07.09.2020
Двигун - це серце вашого автомобіля, і з часом він потребує промивки. Його деталі забиваються брудом і відкладеннями і основна мета промивання двигуна - це очищення його від дрібних частинок металевої стружки, сажі та інших забруднень, осілих всередині системи. Промивка двигуна безпосередньо пов'язана з безліччю переваг, у тому числі, підвищити економію палива і мінімізувати викиди. Крім видалення відкладень і бруду всередині двигуна, це також допоможе очистити важкодоступні частини двигуна, зберегти чистоту нового моторного масла. У цій статті ми зробили всебічний огляд, за допомогою якого Ви зможете вибрати продукт і самостійно здійснити промивку двигуна.

Чому потрібно використовувати промивання двигуна?


Є ряд причин, за якими промивка двигуна може виявитися доцільною. Згодом в цьому місці може накопичуватися всіляке сміття, і правильна промивка призначена для підвищення ефективності вашого двигуна. Накопичення сміття може призвести до засмічення масляних каналів, що обмежить потік мастила, що в свою чергу призводить до зниження потужності двигуна. Крім того, ймовірно, погіршиться і економія палива.

Звичайно, є й інші способи поліпшити характеристики двигуна вашого автомобіля, наприклад, регулярно міняти моторну оливу і в першу чергу використовувати якісне мастило. Але, промивка двигуна може бути просто ще одним інструментом у вашому арсеналі, який ви час від часу використовуєте. Ось ще кілька основних причин, через які це може бути так корисно:
  • Підготовка двигуна до свіжого мастила.
Без промивання свіже мастило, яке ви додали, не прослужить так довго, як слід було б. Перш ніж заливати свіже мастило в машину, промийте двигун, щоб видалити всі забруднення, які забивають його. Таким чином, ви не дозволите новому мастилу відразу ж засмітитися і воно буде працювати так, як повинно.
  • Очистіть важкодоступні частини двигуна.
Очистити дуже засмічений двигун не розбираючи його на частини - непросте завдання. І це, очевидно, може бути єдиним варіантом за підсумком, якщо не робити промивання мастилом регулярно. Пристойна промивка подбає про очищення двигуна без необхідності що-небудь розбирати.
  • Підвищення паливної ефективності
Ніхто не любить повертатися на заправку частіше, ніж це необхідно! Промивання двигуна допомагає запобігти надмірній в'язкості оливи. Якщо це станеться, буде потрібно більше енергії для правильної прокачування через двигун. Крім того, шлаки в движку і інші забруднення можуть підвищити опір, для подолання якого потрібно більше палива. Забезпечуючи безперебійну роботу всього, ви значно підвищуєте ефективність використання палива.
  • Знизити викиди
Якісна промивка двигуна звільнить застряглі в двигуні кільця, тим самим знизивши витрату масла. А коли він знижується, в свою чергу, скорочуються і викиди. Якщо ви дбаєте про навколишнє середовище, вам слід шукати способи зменшити свій вуглецевий слід, і промивка, безумовно, один з кращих варіантів.
  • Знижує тепло
Занадто сильне нагрівання шкідливе як для двигуна, так і для мастила, яке в ньому використовується. Незважаючи на те, що ефективність двигуна буде знижена, відкладення сажі та інші забруднення будуть перешкоджати розсіюванню тепла двигуном належним чином. Промивання двигуна забезпечує належне управління нагрівом, що підвищує як ефективність, так і термін служби мастила.

Що враховувати при покупці промивання двигуна?


Перш ніж ви виберете правильний спосіб змиву відкладень в двигуні вашого автомобіля, необхідно врахувати безліч різних чинників. Отже, ось кілька порад про те, на що вам слід звернути увагу.
  • Добавки
Промивання моторного масла складається з різних присадок, і не всі вони однакові. Вам необхідно вирішити, яка їх комбінація найкраще підійде для вашого автомобіля. Промивання двигуна зазвичай є сильнодіючими речовинами, а це означає, що ви не можете залишати їх в автомобілі занадто довго без ризику потенційного пошкодження. Компонент, який повинен бути присутнім всюди, - це миючий засіб, оскільки воно позбавляє від нагромадилося відкладень. Часто це спирти або кислоти. Потім у вас є диспергатори, які руйнують застиглі відкладення. Вони витісняють їх і розчиняють в миючих засобах.

Ще є протизносні склади, які можуть включати вуглець або метал, щоб зупинити знос вашого двигуна. Для гаражного застосування продукція, як правило, має трохи менше концентрований склад, ніж спеціалізовані засоби. Мастильні матеріали також часто зустрічаються при промиванні двигуна. Вони підсилюють чисте мастило, а не поліпшують його характеристики. Найменш поширеними, які ви, ймовірно, знайдете, є інгібітори іржі, оскільки кислоти і спирти, що містяться в багатьох системи очистки двигуна, погано поєднуються з цими агентами.
  • Сумісність
Більшість промивок добре працюють з усіма типами двигунів, але це всього один фактор, який варто враховувати. Деякі деталі, що містять нестандартні матеріали, можуть бути пошкоджені деякими з більш жорстких промивок двигуна. У якості відправної точки при виборі, відштовхуйтесь від сумісності промивання з моторним маслом. В даний час склад більшості провідних брендів сумісний з усіма типами звичайних моторних масел, але це все ж варто перевірити перед покупкою.

  • Необхідний час
У різних промивок для двигуна різні рекомендації, коли справа доходить до того, як довго вони повинні працювати. Деяким потрібно всього п'ять хвилин, а іншим потрібно 15 хвилин або більше для розчинення шкідливих часток в двигуні. Пам'ятайте, що вам слід дотримуватися рекомендованого часу. В іншому випадку більш ймовірно, що вашому двигуну може бути завдано якоїсь шкоди.
  • Безпека і простота використання
Деякі компоненти промивання можуть викликати непотрібний знос двигуна. Вам слід шукати нейтральний продукт, який не зашкодить внутрішнім деталям. В іншому випадку це може викликати різке зниження загальної продуктивності автомобіля. Ви повинні враховувати механічні особливості, вік машини і той стан, до якого довели двигун свого автомобіля.
  • Ефективність
Коли ви використовуєте промивку двигуна, ви хочете, щоб вона працювала ефективно. Деякі з них призначені для професійного використання, тоді як інші в основному призначені для стандартного самостійного застосування. Який би склад промивки ви не вибрали, він повинен мати здатність видаляти смолу, ссажевий осад і все інше, що там не потрібне. Деякі промивки двигуна навіть володіють покращеними властивостями, такими як здатність продовжити термін служби масла в вашому автомобілі приблизно на 30%.

Типи промивок двигуна


Основна функція промивання двигуна - видалення сміття або будь-яких інших небажаних частинок, які можуть засмітити ваш двигун. Останнє, чого ви хочете, - це ризикувати своїм двигуном, тому вам слід вибрати продукт, який точно сумісний з двигуном, або той, який працює універсально. Однак, є промивки, призначені для більш конкретних цілей. Деякі захистні компоненти, схильні до дії солі, в той час як інші не тільки очищають, а й залишать захисний шар. Інші зроблені для запобігання перегріву в системах охолодження. Вам слід вибрати той тип, який відповідає потребам вашого автомобіля.

Часті питання про промиванні двигуна


Як дізнатися, що мені потрібна промивка двигуна?


Найпростіший спосіб помітити, що в вашому двигуні є засмічення, - це палаючий індикатор на приладовій панелі. Промивання двигуна може бути корисним в самих різних ситуаціях. Інший спосіб дізнатися це - заглянути під капот. Перевірте, чи немає бризок масла або нагару двигуна. Якщо ви хочете бути ще впевненіше, ви можете зняти кришку з каністри маслянки і перевірити її там. Якщо в піддоні є осад, ви можете очікувати його і в двигуні.

Чи безпечно промивати двигун?


Промивання двигуна - безпечний процес, за умови правильного використання. Коли ви помітите, що двигун не працює плавно, ви можете використовувати промивку, щоб видалити засмічення. Більшість промивок, які ви можете купити на нашому сайті є нейтральними. Наприклад, такий продукт, як м'який очищувач двигуна Hi-Gear універсальний, так що внутрішні деталі двигуна не будуть пошкоджені. Він розроблений спеціально для видалення шкідливих частинок, які присутні всередині бензинових двигунів. Що стосується 5-ти хвилинних промивок , з ними слід бути більш обережними. Щоб не нашкодити двигуну, не рекомендується залишати склад в системі довше, ніж на 15 хвилин.

Чи можу я самостійно промити моторне масло?


Більшість сучасних промивок двигуна розраховані на простоту використання, тому ви повинні вміти робити це самостійно. Однак, саму промивку повинен призначити фахівець, робити це на всякий випадок або просто, коли вам заманулося - не варто. Якщо ви не впевнені чи просто не хочете бруднити руки, тоді варто звернутися до професіоналів, щоб вони зробили це за вас.

Скільки часу потрібно, щоб промити двигун?


Промивка для двигуна починає працювати, коли ви починаєте заливати її в отвір моторного відсіку і залишаєте двигун працювати на холостому ходу. Все, звичайно, залежить від конкретної промивки, але більшість з них починають працювати через 5-15 хвилин. Коли ви зіль'єте оливу, промивка видалить частинки сміття. Потім ви можете замінити фільтр і залити трохи свіжого масла, щоб знову почати рух.

Як часто слід промивати двигун?


Немає встановленої кількості часу, який ви повинні залишити перед повторною промиванням двигуна, але як тільки ви помітите, що його продуктивність падає через грубу роботу, надмірного шуму чи витрати палива. Альтернативою є професійна перевірка стану двигуна. Більш старі двигуни, ймовірно, зажадають більш ретельного промивання, оскільки відходи, ймовірно, будуть накопичуватися у великих кількостях.

Кращий вибір в Авторадості


Зверніться до каталогу інтернет-магазин Авторадості, якщо знадобиться високоефективна промивка двигуна. Список продуктів задовольняє запити більшої кількості двигунів, включаючи засоби очищення масляної системи, бензинових або дизельних двигунів. Крім того, це дуже прості у використанні продукти - ознайомтесь з переліком товарів в категорії: Миючі склади та очищувачі двигуна. Всі продукти гарантують ефект очищення, який проявляється швидко, разом з тим діє м'якше, щоб не пошкодити двигун. Бажаємо приємних покупок і бездоганної служби всіх компонентів Вашого автомобіля!



Читати інші новини...

У вашому кошику
Корзина пуста
Інформація
Потрібна інформація не знайдено