Топ - 7 несправностей гальмівної системи

30.09.2019
Автомобільна гальмівна система необхідна для зміни і контролю швидкості, і утримання транспорту на місці. У цій статті ми розглянемо, кілька найпоширеніших несправностей гальмівної системи в автомобілі і розповімо про способи усунення неполадок.

Як визначити хороші гальма чи ні?


Найпростіший спосіб діагностики: поставте автомобіль на невеликий ухил, переключити коробку передач на нейтралці, і починайте вичавлювати педаль гальма. Деякий момент вільного ходу педалі, і після - подальше натискання призводить до того, що машина м'яко і прогнозованого зупиняється в будь-якому місці за вашим бажанням.

Але якщо при управлінні автомобілем ви відчули зміни в реакції гальмівної системи, розглянемо, у чому може виявлятися кожна з можливих несправностей?

1. Супорт заклинює, поршень супорта піддався корозії


Прояви:
Тоді ж, як інші агрегати працюють нормально: шинний тиск в порядку і розвал-сходження налагоджений, автомобіль через несправність може мимоволі вести убік, зокрема після моменту, як водій натискає на педаль гальма

Причини:
Освіта іржі на поршні супорта відбувається через потрапляння на нього вологи крізь пильовик, якщо він пошкоджений. Природним чином, на порушених утворюється корозія, якщо автомобіль тривалий час стоїть на вулиці без укриття від опадів.

Усунення:
Фахівці станцій технічного обслуговування проводять розбирання супорта, повністю демонтувавши його зі свого місця. Поршні, які піддалися іржавіння, механікам належить витягнути і відшліфувати, якщо корозія деталі не надто глибока.

Перед тим, як майстер буде готовий зібрати супорт, їх обробляють спеціальними засобами. У каталозі нашого сайту представлено кілька виробників автохімії, так що ви з легкістю зможете вибрати мастило для супортів: < b> Verylube в балоні 320 мл , а також XADO в фасування по 10 мл. Разом з тим, майстру слід очистити посадкове місце перед тим, як встановити туди поршень і зібрати супорт.

2. Гальмівні колодки зі значним зносом


Прояви:
У момент використання гальма можна почути скрип або свистячі раптові звуки. При різкому гальмуванні може відчуватися якісь відстукував вібрації в педаль гальма. Значне зниження рівня гальмівної рідини в бачку також свідчить про знос гальмівних колодок.

Причини:
Колодки, бувши вразливою деталлю гальмівної системи, поступово і постійно зношуються. Навіть при оптимальній манері водіння, термін експлуатації цього елемента в середньому не більше 40000 км пробігу.

Усунення:
Важливо правильно підібрати нові гальмівні колодки , щодо самої заміни, то процедура відносно швидка і недорога, особливо якщо довірити її СТО з розумними механіками.

3. Витік в гідравлічній магістралі


Прояви:
Хід педалі втрачає амортизацію, автомобіль не реагує на натиснення педалі гальма, без особливого опору педаль провалюється в підлогу. Можна вважати це вкрай небезпечною поломкою, оскільки фактично виводить з ладу гальма, що не дозволить вам безпечно пересуватися на автомобілі.

Причини:
З плином часу гумові шланги гальмівної системи можуть втратити свої якості. Пересихання матеріалу призводить до втрати еластичності і шланги починаю тріскатися. Через втрату герметичності, гідравлічна система втрачає тиск, агрегат не може прокачувати гальмівну рідину - отже, машина не зможе загальмувати.

Усунення:
Якщо несправність застане автомобіліста прямо в дорозі, слід максимально зменшити швидкість, і при мінімальному русі зробити зупинку за допомогою ручника (важіль ручного гальма).

Заборонено здійснювати поїздки без робочої гальмівної системи, тому в подібній ситуації слід скористатися евакуаційної допомоги та відправити машину в автосервіс. На СТО перевіряють і змінюють шланги, трубки і прокачують гальмівну систему.

4. Скоби супорта зношені


Прояви:
Рухаючись по нерівній ділянці дороги на автомобілі, при проблемі з скобами гальмівного супорта з'являються деренчливі звуки та чується постукування коліс.

Причини:
Через постійне навантаження на деталь, отвори для напрямних в скобах постійно сточуються. Без надійної усадки напрямних, скоби гальмівного супорта можуть неправильно виконувати свою функцію.

Усунення:
Автосервіси пропонують кілька варіантів, як можна усунути проблему. Прибрати конусність отворів можна за допомогою спеціального обладнання. майстри можуть закарбувати отвори скоби та поставити напрямні іншого розміру (трохи більшого в діаметрі). Також є метод, при якому корпус скоби супорта гільзи.

5. Гальмівні диски деформовані


Прояви:
Коли водій скидає швидкість педаллю гальма, він може відчути вібрацію від рульового колеса. Гальмівний шлях стає довшим, а датчики ABS можуть почати сходити з розуму, спрацьовує з приводу і без.

Причини:
Для прикладу чавунні гальмівні диски найбільш поширені. Чавун відмінно підходить для виготовлення гальмівних дисків, а їх покриття може бути керамічним або карбоновим. Як і будь-який метал, він боїться вологи і різких перепадів температур. Покриття для захисту тут грає важливу роль. Однак, якщо тріщини дісталися до металу, нічого дивного, якщо гальмівний диск "повело".

Усунення:
Ясна річ, що тріснув гальмівний диск доведеться замінити. Гальмівний диск, який став кілька зігнутим, але його знос незначний, майстри СТО запропонують вам віддати диск на проточування.

Чи розглядаєте капітальне оновлення автомобільних гальм в своєму автомобілі? Дізнайтеся також, як знайти дійсно якісні та надійні гальмівні диски з нашої статті: Гальмівні системи Brembo.
< br>

6. Барабани і диски: передчасний знос


Прояв:
Водій може відчувати, як кермо тремтить при гальмуванні, або вібрує при зниженні швидкості руху.

Причини:
Для таких елементів як автомобільні барабани і гальмівні диски є допустимий рівень зносу, вказаний виробником авто. Чи не саме сумлінне ставлення до манери водіння і погані дороги - головні причини передчасного зносу.

Усунення:
Заміна старих зношених елементів на нові гальмівні диски або барабани.

Щоб підібрати автозапчастини для гальмівної системи, скористайтеся зручним підбором деталей на нашому сайті, переходите за посиланням, щоб вигідно купити Гальмівні диски та барабани для свого автомобіля.

7. Напрямні супорта зношені та можуть заклинювати


Прояви:
Коли після гальмування супорт не може нормально встати на місце, з дисковим тертям розгін ускладнюється - отже, двигун витрачає значно більше палива. При різкому скиданні швидкості водій може відчувати поштовхи керма.

Причини:
Пошкоджений пильовик може стати проблемою для напрямних супорта. Якщо гума пильовика згодом стає роздутою, то вона ускладнює хід напрямних. Коли порушена цілісність пильовика, це загрожує утворенням корозії.

Усунення: Заміна деталі.

Планове ТО і заміна гальмівної рідини


Термін експлуатації гальмівної рідини визначає завод-виготовлювач. Про які б строках не йшлося, все ж гальмівну рідину потрібно періодично міняти, не чекаючи поки її стан стане небезпечним. Гальмівна рідина повинна бути прозорою, однорідною і без осаду, а її рівень не повинен падати нижче мінімальної позначки.

Відвідавши наш інтернет-магазин «Авторадості» ви зможете підібрати гальмівну рідину для свого автомобіля за мінімальною вартістю з доставкою по території України. На сайті ви знайдете автохімію для авто від кращих виробників і в великому асортименті.


Читати інші новини...

У вашому кошику
Корзина пуста
Інформація
Потрібна інформація не знайдено