Що слід враховувати при виборі повербанк (Power Bank)?

23.09.2019
Мобільні пристрої, такі як смартфони та планшети, роблять життя набагато простіше. Але це відбувається до того моменту, поки акумулятор вашого мобільного пристрою не розрядиться. Коли нікуди увімкнутися, щоб зарядити батарею телефону, життя може стати тільки складніше. Найкраще рішення проблеми - мати портативний зарядний пристрій або зовнішній акумулятор - повербанк (Power Bank).

Кожен раз спостерігаючи, як у вашому телефоні закінчується заряд батареї, відсутність розетки поблизу тепер не буде вас хвилювати. Маючи з собою компактний Повер Банк ви зможете під'єднати мобільний гаджет до резервного живлення і зарядити пристрій в будь-якому місці.

Як вибрати для себе ідеальний "кишеньковий акумулятор", щоб пристрій відповідав вашим запитам і підходило для зарядки ваших пристроїв? Давайте розберемо в цій статті основні питання, відповіді на які допоможуть вам зробити правильний вибір.

Які функції вам потрібні в Power Bank?


Бувають портативні батареї різних розмірів, місткістю акумулятора і звичайно ж, різного цінового діапазону. На цьому відмінності не закінчуються, тому що деякі блоки живлення оснащені такими функціями, як швидка зарядка, бездротова зарядка, вбудовані кабелі, адаптери змінного струму, світлодіодні ліхтарі - і навіть можливістю швидко запустити ваш автомобіль.

Абсолютно всі сучасні "банки" з легкістю впораються з зарядкою будь-якого смартфона. Що стосується функцій - тут кожен вибирає сам, що йому важливіше. При виборі повербанку готуйтеся зіткнутися з різноманітністю пропозицій, як на полицях магазинів електроніки, так і в інтернет-магазинах. Перш ніж купити повербанк, ми визначимо основні параметри, які зроблять ваш вибір безпомилковим.


Розмір і місткість акумулятора


Безумовно, компактні акумулятори займають менше місця, але врахуйте, що габарити аксесуара можуть змінюватися в залежності від ємності батарей. Більшість батарей матимуть номер на передній панелі, який вказує кількість мАг або «міліампер-годин». В якості практичного тесту, ми порівняємо, скільки циклів заряду, наприклад, для моделі смартфона iPhone 7 (під управлінням iOS 10) від харчування "банок" з різним об'ємом ємності:

Заряджає пристрій до 1,5 раз від однієї зарядки при внутрішньому тестуванні.

Заряджає пристрій до 3 разів на одній зарядці при внутрішньому тестуванні.

Заряджає пристрій до 5 разів на одній зарядці при внутрішньому тестуванні


Ємність аксесуарів варіюються от 2000 мАг до 15000 або навіть 20000 мАг. Чим вище цей показник, тим більший резерв енергії, тобто ємність акумулятора, що означає більше перезаряджень для вашого смартфона. Ну або зарядку для більших пристроїв, яким потрібно більше енергії, таких як планшет.
    Слід враховувати:якщо вибираєте повербенк ціна на який нижче середньої на ринку, будьте готові до того, що реальна місткість акумуляторної батареї буде на 20-30% нижчою за номінальну (зав'ялених виробником).

Кількість портів USB


Батареї більшого розміру - з великою кількістю мАг - іноді мають більше одного USB-порту, тому що при всій цій потужності всередині, чому б не поділитися нею? Тип порту або портів, який є в Power Bank, визначає не тільки її сумісність з пристроями, які ви хочете зарядити, але також і швидкість зарядки. Що стосується зарядки самого павербанк, то більшість батарейних блоків матимуть стандартний порт micro-USB і знімний кабель для зарядки аксесуара від мережі 220 В.

Враховуйте також, що в залежності від кількості пристроїв, які будуть заряджається через USB одночасно залежить, яка потужність зарядки буде розподілена на порти. Стандартний USB- також відомий як USB-A, вважається найбільш поширеним універсальним роз'ємом. Однак, все більше телефонів, планшетів і ноутбуків використовують новий стандарт USB-C, ви часто знайдете USB також відомий як Type-C, як додаток до USB-A.


Швидкість зарядки ваших пристроїв


Ще один фактор, який слід враховувати,- це те, як швидко банк може зарядити ваш телефон. Вихід батареї вимірюється по напрузі і силі струму. Сила струму (або струм)- це кількість електрики, що протікає від батареї до підключеного пристрою, а напруга - це кількість потенційної енергії. Множення вольт на ампер дає вам потужність, міру загальної потужності. Щоб прискорити зарядку пристрою, більшість виробників або змінюють напругу, або збільшують силу струму, щоб збільшити загальну потужність. Для найшвидшої зарядки ви дивитеся на підвищення або динамічна зміна напруги.

По суті, для будь-якого виду швидкої зарядки вам потрібні три речі:телефон або інший пристрій з зарядною схемою, здатною використовувати один зі стандартів швидкої зарядки, а також акумулятор і кабель, що підтримують той же стандарт. Якщо одна з цих трьох речей відсутній, ви не будете заряджати так швидко, як зможете. Ці стандарти дозволяють заряджати підтримувані телефони до 50-відсоткової місткості за 30 хвилин, що особливо добре, коли вам потрібно живлення, строго кажучи, в польових умовах.

Майте на увазі, що ваш телефон буде споживати стільки енергії, скільки розраховано для його зарядного ланцюга, тому навіть якщо він підключений до акумулятора 5 В/2 А, якщо він здатний працювати тільки з 5 В/1 А, це швидкість, з якою він буде заряджатися.

Швидкість перезаряджання Power Bank


Якщо і мати під рукою стільки корисний аксесуар, то безумовно, портативний зарядний пристрій сам має бути заряджена. Зазвичай для цього потрібно стандартний кабель USB-Micro-USB. Вхідний блок батарей знаходиться в діапазоні від 1 Amp до 2,4 Ампер. Майте на увазі, що чим більше вхідний номер, тим швидше повербенк буде заряджатися. Тобто, зарядний пристрій з параметром струму до 1 А для повної зарядки займає вдвічі більше часу, ніж пристрої, що видають струм до 2,4 А. Багато сучасні акумулятори обладнані світловими індикаторами заряду або LED-дисплеями. Наявність шкали заряду вкрай зручно, так як світлодіодний індикатор, завжди підкаже, скільки енергії залишилося в "банку" і коли потрібно буде знову перезарядити аксесуар.

В інтернет-магазині Авторадості з'явилися оригінальні повербанки


Серед моделей, які представлені в каталозі бездротові зарядки, повербанки, представлені надійні моделі з великою місткістю, а також стильні Powerbank в ексклюзивному дизайні. Розділ з асортиментом мобільних аксесуарів постійно розширюється і ми пропонуємо своїм клієнтам продукти з ідеальним поєднанням ціни і якості. В цьому каталозі ви зможете знайти не тільки найпростіші і недорогі кишенькові зарядки, а й моделі мають цікавий дизайн повербанк. Наприклад, якщо ви вибираєте оригінальний подарунок, портативний зарядний пристрій у вигляді спортивного ретро-авто або лондонський бус приведуть в захват будь-якого. Натисніть на картинку, щоб перейти до каталогу:


Бажаємо Вам вдалих покупок!


Читати інші новини...

У вашому кошику
Корзина пуста
Інформація
Потрібна інформація не знайдено