Фаркопи: навіщо потрібні, які бувають і як грамотно вибрати

06.09.2017

У житті кожного автомобіліста періодично виникає необхідність перевезення вантажів. І якщо у власників пікапів або фургонів ця задача в більшості випадків не викликає складнощів, то невеликі легкові автомобілі вже вимагають додаткового обладнання. Якщо варіант пошуку автомобіля для перевезення вантажів вас не влаштовує, а така необхідність виникає досить часто, то можна встановити багажник на дах або обладнати свій автомобіль фаркопом.

Фаркоп - це пристрій, що використовується для транспортування автомобілем причепів і трейлерів, а так само для буксирування. Фаркоп складається з поперечки і кульового вузла. поперечина може фіксуватися до кузова за допомогою спеціальних кріпильних отворів або до рами автомобіля. Зчіпний шар кріпиться до поперечини. Така конструкція фаркопа підходить для буксирування причепів, вага яких не перевищує 3500 кг. Фаркоп - незамінний пристрій для любителів відправитися на своєму автомобілі на полювання, риболовлю, відпочинок з сім'єю або дачників, адже в причепі можна розмістити всі необхідні речі, не турбуючись про те, що в салоні та багажнику автомобіля щось може не поміститися.

Щоб вибрати причіпний пристрій, необхідно звертати увагу на його якість і надійність, тому варто придивлятися тільки мають на меті сертифіковані фаркоп і враховувати максимальне навантаження, яке витримує пристрій. Природно, саморобні фаркопи - це можливість заощадити, але завжди важливо пам'ятати, що дорога не прощає помилок, і установка такого фаркопа це лотерея, в яку вкрай небезпечно грати, адже ви не знаєте його технічних характеристик і максимальних допустимих навантажень. Разом з тим автомобіль з причепом набагато важче в управлінні, менш маневровий і є джерелом підвищеної небезпеки на дорозі. Тому, як би не хотілося заощадити або просто зробити зчіпний пристрій своїми руками, рекомендується з граничною уважністю підходити до його вибору.

Крім технічних характеристик фаркопа перед його вибором необхідно детально вивчити допуски самого автомобіля, адже максимальне навантаження на фаркоп ні в якому разі не повинна перевищувати максимально допустиму масу причепа для вашої моделі авто.

Так само важливою характеристикою є зовнішній вигляд покриття фаркопа. Фарба обов'язково повинна лежати рівно і без лисин, наявність іржі не допускається, адже фаркоп повинен прослужити вам довгі роки та корозія явно позначиться на цьому не сам найкращим чином.

Кріплення фаркопа може значно відрізнятися в залежності від моделі автомобіля, крім того, деякі машини мають штатні місця для кріплення фаркопа.

А ось конструкція зчіпного кулі може бути двох видів. Найбільш поширений фаркоп з фіксованим зчіпним кулею, хоч і має певні недоліки. Перебуваючи постійно на автомобілі він трохи псує його зовнішній вигляд. Вирішується така проблема установкою фаркопа зі знімним зчіпним кулею під квадрат. Хоч таке рішення і дорожче, багато автомобілістів вибирають саме такий варіант.

Ознайомитися з асортиментом фаркопов на нашому сайті можна за посиланням. А якщо ви вже визначилися з необхідністю установки фаркопа на ваш автомобіль, пропонуємо вам скористатися підбором фаркопа за моделлю:

Точний підбір фаркопа по моделі автомобіля!


Виберіть свій автомобіль:


Марка авто:
Модель авто:


Читати інші новини...

У вашому кошику
Корзина пуста
Інформація
Потрібна інформація не знайдено