Сабвуфер - порадуй себе басами!

26.09.2013

Функція сабвуфера


Кожен автолюбитель тепер може дозволити собі насолоджуватися потужним і насиченим басом своєї акустичної системи. За якість басів відповідає низькочастотний динамік - сабвуфер, здатний доносити звук без втрати якості на відстані 100 і більше метрів від авто. Додаючи гучні та чисті баси, він значно покращує звучання, роблячи його більш об'ємним і реалістичним. Щоб під'єднати сабвуфер, потрібно мати в машині готову компонентну або коаксіальну автоакустику приблизно такої ж якості, як низькочастотний динамік.


Сабвуфери діляться на активні та пасивні:
1. Активні використовують власний підсилювач.
2. Пасивні, що відрізняються нижчім рівнем якості звуку, використовують підсилювач головного пристрою.


Куди встановлювати сабвуфер?

Це залежить від типу кузова Вашого авто. В універсалах сабвуфер ставлять динаміком тому, в седанах - на підлокітник або заднє сидіння, а в хетчбек - динаміком в сторону багажника або вгору. Динамік може врізатися в спинку заднього сидіння, в полку або в корпусу інших компонентів акустичної системи.


Дуже важливо співвіднести якість сабвуфера і якість вже наявної автомобільної акустики. Якщо сабвуфер дешевий, його звучання буде випадати із загальної картини хорошою чутливої ​​акустичної системи. І навпаки, потужний і якісний сабвуфер буде забивати недорогі динаміки основної системи, і звук стане тільки гірше.

трохи цифр:


1. Основні розміри сабвуферів - 8 ", 10", 12 ", 15". Чим більше розмір пристрою, тим більше гул, їм створюваний.
2. Для легкових авто підходить 10-12 "саб, для малолітражок потрібен більш компактний, а для позашляховиків можна розщедритися і на 15-дюймову модель.
3. Для хорошого відтворення низьких частот вистачає пристрою реальною потужністю 150-200 Вт.
4. Чутливість сабвуфера повинна становити не менше 80 дБ.




Читати інші новини...

У вашому кошику
Корзина пуста
Інформація
Потрібна інформація не знайдено