Правильний тиск - запорука безпеки

06.09.2013

Для перевірки тиску в автомобільних колесах використовують манометри. У водія є широкий вибір: можна використовувати ті манометри, якими оснащені компресори, а можна користуватися окремими компактними приладами, які зручні у використанні та легко поміщаються в бардачку або кишені автолюбителя. Маючи прилад, не потрібно для перевірки тиску кожен раз діставати з багажника насос. Коли у вас є такий корисний прилад і можливість встановлювати правильний тиск, важливо знати, яким же воно повинно бути в різних ситуаціях саме на вашому авто.

Рекомендований тиск в шинах вказується як виробником автомобілів, так і виробником покришок. При використанні коліс стандартного для цієї машини розміру найкраще прислухатися до рекомендацій автовиробника. Дізнатися рекомендоване значення тиску можна з керівництва, прочитати на кришці бензобака або ж на стійці дверей водія. Встановивши вірний тиск, потрібно регулярно перевіряти його відповідність нормі, адже шина постійно спускається, і це норма. Витік повітря відбувається в процесі природної дифузії стисненого повітря через ніпель і інші елементи конструкції шин, і тиск в нормі падає на 0.08 Атм в місяць. При впливі інших факторів, наприклад, перепадів температур, ця цифра може бути більше.

Перевіряти тиск в шинах бажано щотижня. Значення правильного тиску в ваших шинах багато в чому залежить від рівня завантаження автомобіля. У керівництві найчастіше вказують рекомендоване значення для неповного завантаження, а для повної - набагато рідше. Якщо вказано тільки одне значення, для повного завантаження слід підкачати шини на 0.4 Атм. Є випадки, коли варто встановити відмінне від нормального тиску. Наприклад, при поїздці по бездоріжжю. Приспустивши шини, ви збільшите пляма контакту з дорогою, знизите тиск на поверхні та збільшите тягу. Також допустимо злегка знизити тиск під час руху по сильно засніженій місцевості. Після того, як ви проїхали важку ділянку, відновіть стандартне значення тиску. Чи не спускайте тиск більш ніж на 1 Атм, інакше є небезпека провороту покришки на диску. Встановлюючи на авто нестандартні покришки, при накачуванні шин орієнтуйтеся на рекомендації саме виробника шин. Точно так само варто вчинити при накачуванні зимової гуми. А найкраще встановлювати шини в спецмагазинах, де вам нададуть кваліфіковану допомогу.



Читати інші новини...

У вашому кошику
Корзина пуста
Інформація
Потрібна інформація не знайдено