Як користуватися герметиками?

13.09.2012

Рідкі прокладки, герметики, клеї-герметики - це препарати подібного призначення. Вони забезпечать герметичність різьбових, фланцевих та інших типів з'єднань. Їх можна використовувати як без прокладок, так і на додаток до них. Загальне призначення і властивості препаратів визначаються основною дієвою речовиною.

Анаеробні герметики тверднуть в умовах відсутності кисню і при контакті з металом. Простіше кажучи, герметик наноситься на поверхню, а затвердіння відбувається тільки після того, як деталі з'єднають. А на відкритому повітрі така прокладка буде напіврідкою, що дає більше часу для того, щоб точно та акуратно нанести склад і вірно встановити деталь.


Силіконові герметики тверднуть внаслідок дії атмосферної вологи, тому після нанесення засіб повинен бути на відкритому повітрі як мінімум протягом 10-15 хвилин. Деякі склади здатні тверднути під впливом ультрафіолетового випромінювання, але вони використовуються в основному в промисловості.

За своїм призначенням поділяються на герметики для люків, скла, кузовних деталей і ін. Також багато хто з препаратів досить багатофункціональні: наприклад, герметики скла можна застосовувати як ущільнюючи вже встановлене скло, так і безпосередньо при його монтажі. Або ж силіконові автогерметиком, які цілком можна застосовувати в побуті, ущільнюючи, скажімо, стики зливних труб.

Типові помилки при використанні герметиків:

1. Герметик наноситься на обидві поверхні. Це робить з'єднання практично нерозбірним.

2. Перетяжка нарізного сполучення. Сформована прокладка досить еластична і може легко видавитися із з'єднання.

3. Нанесення занадто великої кількості герметика.

4. Герметик за своїми властивостями не підходить до цього з'єднання.



Читати інші новини...

У вашому кошику
Корзина пуста
Інформація
Потрібна інформація не знайдено