Навіщо потрібні присадки в мастило?

12.09.2012

Навіщо потрібні присадки в мастило? Якщо логіка у вживанні присадок в паливо досить зрозуміла: вони використовуються для очищення деталей, компенсують низьке октанове число і т.д. Але більшість автомобілістів дивуються, що ж можна поліпшувати в моторних оливах, перед якими стоїть тривіальна задача - змащувати.

Присадки в моторну оливу традиційно діляться на такі групи:

1. Присадки для обкатки двигуна захищають деталі двигуна під час обкатки та дозволяють прискорити цей процес. Але їх слід видалити з мотора відразу по завершенні обкатки, інакше вони спричинять вже посиленого зносу деталей. Просто злийте оливу з присадкою, потім ретельно промийте двигун.

2. Мийні присадки дозволяють очищати мотор зсередини, що дуже корисно для старих двигунів. Вони мають перевагу перед простими промивками двигуна, оскільки діють більш м'яко і дозволяють уникнути течі ущільнювачів і сальників.

3. Захисні (антифрикційні) присадки утворюють на поверхні деталей, що труться особливу захисну плівку. Їх слід застосовувати лише після промивання двигуна і додавати в оливу регулярно - кожні 40-50 тисяч км., Щоб постійно оновлювати захисний шар на деталях.

4. Відновлювальні присадки допомагають продовжити життя зношеним деталям, як би нарощуючи на них додатковий шар металу, і таким чином відтягують момент капітального ремонту.


чи потрібно використовувати присадки? Це некоректне питання. Більш правильно сформулювати його так: чи буде конкретна присадка ефективна для мого авто?

Якщо мова про присадки для обкатки - вони однозначно приносять користь, істотно полегшуючи процес обкатки. Головне - бути уважним і вчасно видалити присадку. Захисні та мийні присадки не завжди нададуть видимий ефект, бувши вживаними на сучасному моторі та в якісному маслі; в де більшому через те, що будь-яке гарне мастило вже містить пакет присадок. Але якщо ми використовуємо присадки зі зношеним, старим двигуном, вони однозначно корисні, адже можуть запобігти подальшому зносу і сильно відтягнути момент ремонту. Тому успіх використання присадок гарантований в тому випадку, якщо їх застосування дійсно необхідно. І, зрозуміло, купуйте тільки продукцію великих брендів - це допоможе не боятися небажаного ефекту від використання підробки.



Читати інші новини...

У вашому кошику
Корзина пуста
Інформація
Потрібна інформація не знайдено