Налаштування бічних дзеркал

04.09.2012

Кожному водієві варто упевнитися, що бічні дзеркала на його авто встановлені правильно. При наявності належним чином встановлених бічних дзеркал Ви можете уникнути небезпечних ситуацій на дорозі та більш повно контролювати ситуацію.

Перед налаштуванням слід заглушити двигун. Потім сідаєте за кермо і налаштуйте положення водійського сидіння так, щоб Вам було комфортно; а потім, повернувши голову трохи вліво, відрегулюйте ліве бічне дзеркало так, щоб можна було без труднощів побачити край заднього бампера.

Друге дзеркало повинно бути налаштоване за цим же принципом, тоді Ви значно збільшите кути огляду і зможете тримати під ретельним контролем все, що відбувається навколо.

Корисно буде встановити на авто параболічні дзеркала. З їх допомогою цілком реально збільшити задній огляд. Кріпити такі дзеркала слід трохи вище дзеркал салонних. Правда, вони можуть злегка спотворювати зображення, але до цього, в цілому, просто звикнути.


Є автомобілісти, що не налаштовують праве дзеркало і навіть не встановлюють його в принципі - їм цілком вистачає наявності лівого. Однак так робити не слід, адже в правому дзеркалі видно те, що в лівому не відбивається.

Щоб перевірити, наскільки правильно встановлені дзеркала, Вам знадобиться помічник. Він повинен обійти авто на дистанції приблизно 2 м, а Ви станете спостерігати за ним за допомогою дзеркала бокового виду. При правильному налаштуванні відображення людини з'явиться у внутрішньому дзеркалі салону, як тільки зникне з бічного.


Точно так же легко перевірити наявність мертвої зони - якщо вона є, в якийсь момент зображення пропаде з Вашого поля зору. Перенастройте дзеркала з урахуванням цього.



Читати інші новини...

У вашому кошику
Корзина пуста
Інформація
Потрібна інформація не знайдено