Яку мийку високого тиску купити для машини

20.08.2021
На професійних автомийках використовується потужна промислова техніка. Ще недавно вона вимагала значних витрат на електрику та особливих умов експлуатації. Але сьогодні побутові мініатюрні апарати легко можуть виконати всі поставлені завдання, відмінність тільки в обсязі роботи без перерви. Домашня мийка високого тиску – це економний та ефективний засіб для очищення поверхонь, у тому числі кузова машини. Апарати часто використовуються для мийки зовнішньої частини будинку. Струмінь води змітає застарілий бруд, повертаючи первозданний вигляд оздобленню.

Мийки високого тиску на електричному приводі ідеально підходять для вологої чистки авто. Промивати машину губкою та ретельно відтирати ганчіркою вельми важко та займає багато часу. Крім трудовитрат, при використанні тканин та мочалок для протирання бруд та пил дряпають лакофарбове покриття, через що частіше доводиться полірувати машину. Мийка високого тиску значно полегшує процес, перетворюючи чистку авто на справу на 15 хвилин. Розглянемо всі переваги та можливі недоліки придбання такої техніки.

Переваги покупки електричної мийки високого тиску


Головна причина відмови багатьох від придбання – витрати. Однак якщо уважно розглянути всі нюанси, ми побачимо три головні та незаперечні переваги:
  • Економія часу. При ручному митті доводиться вимочувати та акуратно видаляти складні ділянки забруднень, часто міняти воду, використовувати різні засоби та займатися виключно очищенням кузова кілька годин. Електромийка за рахунок високого тиску знімає необхідність покупки спеціальних очищувачів – навіть найскладніше забруднення автомобіля очищається трохи більше ніж за пів години.
  • Економія води. При традиційному методі витрат води набагато більше. Зміна води, розведення очищувачів, змив та остаточне ополіскування машини виконуються в один або два заходи.
  • Фінансове питання. Виходячи з двох попередніх пунктів, з мийкою високого тиску ви витрачаєте менше грошей на воду та очисники, але найголовніше – час. За 2-3 години, що звільнилися, можна зробити інші завдання, попрацювати або відпочити перед початком буднів у єдиний вихідний, подбавши про своє здоров'я.

  • Побутове застосування


    Вода під високим тиском добре справляється з будь-якими забрудненнями у домашніх умовах:
  • Очищає важкодоступні та складні місця у кутах, увігнутих зонах, наприклад, швах цегляної кладки або плитки.
  • Миє велосипеди, паркани та огорожі, бетонні та декоративні вуличні покриття, грилі, басейни, садові меблі та інвентар, вікна та інші види поверхонь.
  • Вимиває мікроорганізми, не дозволяючи їм закріплюватися на поверхнях.
  • Електрична мийка високого тиску – найкращий спосіб тримати у чистоті будинок, дачу, двір та машину, не втрачаючи часу, грошей та не забруднюючи навколишнє середовище шкідливими хімічними очисниками.

    Фірма Karcher – найбільш популярний виробник мийок


    Апарати від Керхер давно відомі на ринку та займають перші місця у рейтингах з продажу та надійності. Такою популярністю компанія зобов'язана своєю політикою якості продукції – техніка відрізняється високою продуктивністю, надійністю та простотою використання. Мийки від Karcher мають поділ за характеристиками:

  • Мініатюрні апарати серії K2: оснащуються двигунами до 1.6 кВт з тиском води до 120 атм. та витратою рідини до 380 л/год.
  • Середній клас K4 та K5: потужність починається від 2.1 кВт, тиск може досягати до 145 атм., Продуктивність роботи до 40 кв. м/год, споживання води до 500 л/год.
  • K7 – професійна серія негабаритних мийок: двигуни від 3 кВт, площа можна обробити до 60 кв. м/год, при тиску у 165 атм. споживає до 600 л/год.

  • Висока енергоефективність при серйозному рівні продуктивності комбіновані у мийках Karcher з винятковою надійністю. Класи техніки випускаються для різних завдань – від побутових потреб до комерційних автомийок.

    Чи безпечний високий тиск для машини


    Пошкодити покриття авто досить складно, та зробити це випадково не вийде. Мийки оснащуються розпилювачами, у тому числі для машин. Щоб уникнути непорозумінь, обов'язково потрібно прочитати інструкцію та користуватися мийкою у правильній конфігурації.

    Якщо ви щойно купили мийку та боїтеся пошкодити автівку або домашні поверхні, почніть з найслабших налаштувань, поступово збільшуючи продуктивність. Таким чином можна підібрати оптимальний тиск, форсунку та відстань до поверхні, щоб знайти найефективніший варіант.

    Дотримуємося техніки при використанні мийки високого тиску


    Для пофарбованого кузова авто, бетонної, сталевої, пластикової поверхні або керамічної плитки мийка високого тиску безпечна, чого не скажеш про людське тіло. Остерігайтеся струменя води, не тримайте близько до рук або ніг.

    Також дуже сильний тиск води може зруйнувати фарбу у місцях пошкодження або корозії. Щоб виключити такий ефект, регулюйте тиск та подавайте слабкий потік води при очищенні проблемних ділянок кузова.

    Використовуйте форсунки, придбайте потрібні для більш ефективної роботи мийки. На ринку можна знайти насадки, що підсилюють або ослабляють потік води. За їх допомоги можна найбільш продуктивно використовувати мийку. Також насадки йдуть у комплекті – склад залежить від виробника та моделі.

    Особливості моделі K5 від Karcher


    Серед лінійки мийок високого тиску Karcher найпоширенішою є K5. З її допомогою можна очищати поверхні від сильної бруду, мастила, засохлих забруднень. Є зручні у застосуванні технології та особливості: пістолет Quick Connect та трубка Vario для регулювання тиску.

    K5 дозволяє знизити витрату води до 20% за допомогою включення режиму «еко». Є запас довжини шланга та кабелю живлення – вони компактно намотані у межах профілю мийки та не займають окреме місце. Система Plug 'n' Clean дозволяє змінювати чищення кошти однією операцією за кілька секунд.

    Яку мийку краще купити


    Точка зору експертів залишається незмінною – бренд не відіграє ключової ролі. Важливіші якість елементів, запас потужності, зносостійкості та загальна ціна. Сукупність параметрів та комплектація значно впливають на ціну мийки – різниця може бути у межах одного бренду.

    Серед популярних марок на ринку добре зарекомендували себе Voin, Sigma, Karcher, Vortex, Intertool, Daewoo, Black&decker, Hitachi, Stiga. Якість та можливості апарату більше залежать від бюджету. Головне – не зловживати економією.


    Читати інші новини...

    У вашому кошику
    Корзина пуста
    Інформація
    Потрібна інформація не знайдено