Реставрація фар своїми руками: як очистити каламутні фари?

13.08.2020
Ви коли-небудь замислювалися, чому ваші фари каламутніють або навіть жовтіють з часом? Не хвилюйтеся, це не має нічого спільного з якістю ваших фар, це більше пов'язано з використовуваним матеріалом. Пластикові фари замінили скляні фари в зв'язку з більш дешевою вартістю виготовлення. На жаль, наслідуки, які утворюються при контакті пластика з потоками вітру, сонячним світлом, ультрафіолетовими променями, високими температурами і вологою. Через ці механі та хімічні впливи пластикові фари з часом каламутніють або окислюються.

Реставрація фар своїми руками


Професійні майстри беруть приблизно 500-1500 гривень за відновлення фар. Вони стверджують, що назавжди відновлять ваші фари, але до цього слід ставитися з недовірою. Заміна всієї фари в зборі може обійтися набагато дорожче, від 2000-5000 грн. в залежності від марки, моделі та року випуску вашого автомобіля. Ця ціна також не включає витрати на послуги установки. Переконайтеся в цьому самі, дивіться ціни на нові фари в онлайн каталозі avtoradosti.com.ua

Для очищення пластикових фар вам знадобиться абразив, щоб злегка зішкребти окислений шар. Професійні фахівці з деталізації використовують методи мокрого шліфування з мілкою зернистістю наждачного паперу разом з полірувальними засобами, щоб досягти бажаної чіткості лінз. Якщо ви хочете спробувати зробити це самостійно, ви можете використовувати звичайні домашні засоби, щоб заощадити гроші. Хоча результати тимчасові, вони безумовно є відмінним швидким рішенням, поки ви не зможете дозволити собі купити нові фари.

Очищення фар зубною пастою


Зубна паста - одна з найбільш популярних ідей для чищення фар в Інтернеті. Прочитайте наше повне керівництво про те, як очистити фари зубною пастою, щоб спробувати цей простий і недорогий спосіб. Відбілюючі властивості зубної пасти допомагають позбутися від помутніння лінз фар. Пам'ятайте, що це тимчасові рішення проблеми, яка повториться знову.

Що вам знадобиться?


Все, що потрібно, це:
  • Малярська стрічка
  • Віск для автомобільних деталей
  • Мило для автомийки і вода
  • Чисті ганчірки
  • Розпилювач
  • Зубна паста з харчовою содою

Як почистити?


1. Очистіть водою з милом.


Очистіть фари і область навколо них водою з милом для автомийки. Витріть всі чистою тканиною.

2. Нанесіть автомобільну малярську стрічку.


Обережно приклейте стрічку навколо фар, щоб захистити фарбу автомобіля. Для запобігання пошкодженню поверхні, важливо використовувати малярний скотч, призначений для автомобілів. Наклейте стрічку на область навколо фар, щоб захистити фарбу. Купити стрічку ви можете в нашому магазині автомобільних товарів Авторадості.

3. Знову окропити фари мильною водою.


Використовуйте розпилювач, щоб нанести розчин мильної води на одну з фар.

4. Нанесіть зубну пасту на тканину і акуратно потріть.


Нанесіть невелику кількість зубної пасти на чисту тканину. Використовуючи легкий або середній тиск, круговими рухами протріть фару зубною пастою. При цьому не забувайте злегка обприскуючи фару мильною водою.

5. Змийте зубну пасту.


Використовуйте чисту воду, щоб видалити залишки зубної пасти з фари.

6. Виконайте те ж саме з іншою фарою.


Повторіть кроки з третього по п'ятий для іншої фари, потім витріть обидві фари чистою тканиною.

7. Нанесіть шар воску.


Візьміть віск для автомобільних деталей і нанесіть шар на кожну фару. Витріть їх начисто. Нанесіть віск на фари, використовуючи чисту тканину.

Харчова сода в якості ще одного абразивного засобу


Незважаючи на те, що зубна паста хороша для видалення окислення, існує ще спосіб очищення фар содою. Змішуєте харчову соду і воду і робите все теж, про що ми говорили при відновленні фар зубною пастою. При змішуванні соди і води, у вас повинно вийти пастоподібна речовина. Візьміть суху ганчірку і нанесіть розчин харчової соди на лінзу фари. Продовжуйте терти у вигляді перехресного штрихування, рясно завдаючи розчин харчової соди. Змийте розчин харчової соди, щоб проявився результат. Повторюйте до досягнення бажаної чіткості.

Застосуйте для чищення фар мастило WD40


WD40 - відомий засіб від пожовклих фар. Вимийте розсіювач фари водою з милом. Витріть чистою ганчіркою. Струсіть банку WD40 або будь-який мастила на силіконовій основі і розпорошите її на всю лінзу фари. WD40 і різні препарати для фар може вистачити тільки до наступного миття автомобіля.

Захисні плівки для фар


Що робить захисна плівка? Це, без сумніву, найкраща інвестиція, яку ви можете зробити для захисту фар свого улюбленого автомобіля. Автомобільні плівки для фар виготовлені ​​з поліуретану, або еластичного акрилу, він акуратно наноситься на всі або певні ділянки автомобіля, щоб забезпечити додатковий захист елементів і створити бездоганний вигляд. Детальніше читайте в статті: "Захисні плівки для автомобіля: інструкція по установці "

Висновки


І харчова сода, і зубна паста працюють завдяки своїм абразивним властивостями, які зскрібають окислений шар пластику. Однак і те, і інше вимагає часу і великої кількості мастила. Ви також можете захистити лінзи фари воском після того, як ви використовували харчову соду або зубну пасту, щоб надати їм стійкий ефект.

У мережі є ще безліч інформації і відеороликів, що показують, як легко відновити фари мокрим шліфуванням. Майте на увазі, що ви повинні бути обережні з цими відео, тому що вони також можуть завдати більшої шкоди, якщо не будуть виконані належним чином.

Якщо ви не готові витрачати гроші на покупку нового комплекту фар або наймати фахівця з ремонту, спробуйте зробити це самостійно, як рекомендувалося раніше. Сподіваємося, інформація яку ми надали буде корисною для наших читачів. Ні цвяха, ні жезла!



Читати інші новини...

У вашому кошику
Корзина пуста
Інформація
Потрібна інформація не знайдено