Яке дитяче автокрісло краще вибрати?

29.08.2019

Якщо є дитина, то в вашому автомобілі обов'язково має бути дитяче автомобільне крісло. Автокрісло - це одна з найважливіших покупок, яку ви робите для своєї дитини. Комфорт і безпеку поїздок з дітьми залежить від вашого вибору, тому при покупці крісла слід бути підготовленим. Така покупка не тільки одна з найвідповідальніших, але та одна з найдорожчих. Для багатьох батьків така покупка може бути кілька стресовим досвідом. У цій статті ми розглянемо основні кроки, які допоможуть підібрати відповідне дитяче автокрісло. Так само, ми дамо кілька основних порад і розповімо, як правильно вибрати дитяче крісло.


Вимоги до дитячих автокрісел


За визначенням дитяче автокрісло є утримує пристроєм для дитини в салоні автомобіля. Так би мовити, зменшена копія автомобільного сидіння зі зручними для малюка ременями фіксації і можливістю регулювання під вагу і зріст дитини. Установка автокрісла має на увазі рішення декількох завдань, серед яких:

  • Безпека. Автомобільна поїздка неминуче супроводжується гальмуванням і іншими маневрами, при яких часом навіть дорослому складно втриматися на сидінні. Посадивши дитину в автокрісло ви дотримуєтеся правил перевезення дітей і оберігаєте дитину від можливих трясінь. До всього, коли дитина пристебнутий і зручно сидить у своєму автомобільному кріслі, ви позбавляєте себе від зайвих ситуаціях, здатних відвернути від дороги.

  • Комфорт дитини. Головна зручність автокрісел в їх виконанні. М'які і приємні матеріали оббивки та різноманітність форм дозволять маленькому пасажиру почувати себе прекрасно, як сидячи, так і лежачи. Розташування сидушки теж важливо. Дитина сидячи в автокріслі розташовується вище, що дозволяє з інтересом спостерігати за тим, що відбувається на дорозі.

  • Зручність пасажирів. Під час поїздки малюк в автокріслі знаходиться в більшій безпеці, ніж у матері на руках. Маючи в своєму розпорядженні маленького пасажира в спеціальне зручне крісло, руки дорослих пасажирів можуть бути вільними, маючи можливість, спілкуватися, грати з дитиною, а також займатися своїми справами.


Види автомобільних крісел для дітей


Як батько, важливо, щоб ви вибрали автокрісло, яке підходить дитині з урахуванням віку і ваги. Залежно від цих критеріїв автомобільне крісло для дітей ділитися на кілька категорій: 0, 0 +, 1, 2, 3. Більш детально розглянемо кожну з вікових груп, які задають головні відмінності різних видів автокрісел.


Вікова група 0

Автокресла призначені для транспортування новонароджених і піврічних малюків вагою від 0 до 13 кг. Крісла групи 0 називають автолюльку, дитина знаходиться в положенні лежачи та пристібається широкими ременями в області живота. Встановлюють їх як правило на задньому сидінні, розміщуючи та фіксуючи люльку уздовж заднього сидіння.


Вікова група 0 +

Автокресла також розраховані на дітей вагою від 0 до 13 кг, але передбачають перевезення дітей напівсидячи та лежачи. Анатомічне повторення форм цієї групи крісел дозволяє використовувати їх для немовлят до року. Моделі цієї групи переносні, з цього оснащені спеціальною ручкою-перенесенням. Кількість фіксаторів і ременів безпеки може залежати від моделі, але найзручнішими вважаються автокрісла з 3 і 5 ременями фіксації. Зручністю виділяються переносні автокрісла-трансформери з шасі, для установки на коляску.


Вікова група 1

Автокрісла для дітей в першій віковій групі від 1 року до 4 років можуть використовуватися для пасажирів вагою від 9 до 18 кг. Обладнані ременями всередині, що дозволяє зручно розмістити малюка сидячи, надійно закріпивши все ремені безпеки.


Вікова група 2

Для дітей від 3-7 років необхідно встановлювати крісло другої вікової групи. Автокрісла цієї категорії розраховані на вагу дитини 15-25 кілограм. Положення для установки цих пристроїв по ходу руху автомобіля. Це дозволяє налаштувати пристрій за індивідуальними розмірами і довжині ніг, щоб дитині було зручно.


Вікова група 3

В цій групі автокрісел моделі для дітей зростом до 150 см. За нормативами і правилами безпеки автокрісла і бустери необхідно ставити для дітей 6-12 років. Штатні ремені для маленького росту можуть виявитися марними, так як знаходяться занадто високо. Використання закріпленого сидіння дозволить маленькому пасажиру зайняти правильне положення, спеціальні обмежувачі дозволяють зафіксувати базові ремені зручно. Цей тип автокрісел також встановлюється по ходу руху транспортного засобу.


Універсальне автокрісло для дитини


Завдяки автокрісел з універсальними параметрами можна використовувати ці моделі об'єднуючи вікові групи: 0+/1, 1/2, 1/2/3 і 2/3. Моделі сидінь трансформуються і дозволяють зберегти бюджет, купуючи одну модель на більш тривалий термін використання. Використовувати універсальні автокрісла можна від півроку. Орієнтуючись на один з важливих параметрів можна розділити їх по групах для дітей вагою:

  • до 18 кг (вікові групи 0 +/1)
  • від 9-25 кг (вікові групи 1/2)
  • від 9-36 кг (вікові групи 1/2/3)
  • від 15-36 кг (вікові групи 2/3)
Комфорт і безпека залежить також від того, наскільки пристрій зручно в установці. Тип установки відрізняється положення спинки крісла щодо руху. Зустрічаються моделі автокрісел встановлені проти ходу руху і по ходу руху. Також слід звернути увагу на те, наскільки автокрісло підходить для установки в вашому автомобілі.


Як правильно вибрати дитяче крісло?


Перш ніж вибирати автокрісло для своєї дитини, враховуйте основні характеристики виробів, на які важливо звернути увагу.
  • Типи кріплення і регулювання положення. Більшість автокрісел надійно кріпляться штатними ременями безпеки. Регулювання спинки і можливість змінювати висоту і положенням важливі. Автокрісла з можливістю регулювання можна плавно переводити з сидіння в положення лежачи. Багатофункціональні автокрісла дуже зручні, коли дитина любить засинати в машині. При установці автокрісла не повинно виникати труднощів. Не повинно бути ні люфту, ні їзди вправо або вліво. Встановити автокрісло можна в будь-який автомобіль, більш надійним способом установки можна вважати моделі з додатковими фіксаторами та замками. Щоб встановити автокрісло в салоні існує кілька способів: штатні ремені безпеки або додаткова система кріплень Isofix.

  • Розміри та вага автокрісла. Перш ніж підбирати крісло, заміряйте довжину штатних ременів безпеки, висоту і ширину простору на задньому сидінні. Якщо потрібно часто знімати і встановлювати дитяче автокрісло, то ще одним дуже важливим параметром є вага крісла. Щоб задовольнити користувачів, сучасні виробники намагаються знайти баланс між надійністю і легкістю. Асортимент на ринку автокрісел дуже великий, є супер легкі моделі до 3 кілограм, а також багатофункціональні моделі від 10 кілограмів. Вибір залишається вже за батьками, головним пріоритетом завжди залишається безпека дитини.

  • Бічний захист і оббивка сидіння. Проведені випробування і краш-тести показали, бічний захист повинна бути обов'язковим елементом будь-якого дитячого автокрісла. При аварійних ситуаціях моделі з каркасними бічними дугами та оббивкою покликані надійно фіксувати корпус дитини, захищаючи його від бічних ударів. Сидіння повинно повторювати анатомічну форму, надійно і в той же самий час м'яко фіксуючи тіло малюка в зручному положенні.
Додатково, щоб салон автомобіля не страждав від регулярної установки автокрісла і зберіг свою первозданність, не зайвим буде придбати додатковий захист. В якості захисних накидок використовують спеціальні килимки, які встановлюють під автокрісла. А для того, щоб уберегти спинки передніх сидінь від ніг дитини, використовують захисні накидки. Сподіваємося, наша стаття допомогла визначити, які автомобільні крісла для дітей найкраще підійдуть вашій дитині та потребам вашої родини. Переходьте в каталог товарів, щоб отримати більше інформації про асортимент автомобільних сидінь і купити дитяче автокрісло в інтернет-магазині.



Читати інші новини...

У вашому кошику
Корзина пуста
Інформація
Потрібна інформація не знайдено