Навіщо потрібен захист картера двигуна?

19.08.2019

Страшно подумати, на які неприємності можна наштовхнутися без захисту картера. Установка захисної броні під днищем автомобіля безсумнівно виправдана затія. З нашим якістю доріг це оптимальний засіб уберегти піддон двигуна від підлих ударів знизу. Протягнути під машиною кругляк або налетіти автомобілем на уламки загрожує серйозними ушкодженнями двигуна і коробки передач. У цій статті ми розглянемо основні переваги та особливості установки, а також допоможемо підібрати надійний захист картера для Вашого автомобіля.



Що вдає із себе картер?


Перш ніж ми приступимо до огляду теми, важливо мати розуміння про функції та особливості картера. Будучі основним компонентом двигуна, він безпосередньо з'єднаний з блоком циліндрів і залитий маслом для охолодження і мастила колінчастого вала. Картер має клапан в нижній частині піддона, який використовується для зливу при заміні масла. Якщо при їзді отримати удар знизу, можна пробити піддон і піддати двигун витоку масла, що при самому несприятливому результаті призводить до загоряння двигуна. Навіть мінімальне пошкодження картера завдає непоправної шкоди двигуну. Розбирати та збирати двигун справа дуже клопітка, займає багато часу навіть у кваліфікованих фахівців. З цього ремонт завжди дуже довгий і дорогий.



Що таке захист картера?


Захист картера - це щільний лист з металу або композитного матеріалу, який за формою відповідає розмірам автомобільного днища і кріпиться болтами. Ця броня виконує функцію головного захисника не тільки картера, а й коробки передач, гофри глушника та інших компонентів. Захист картера повинен бути міцним і стійким до деформації, з посиленими ребрами жорсткості. Автовиробниками сучасних моделей передбачена штатна установка захисту картера, тільки за якістю матеріалу вони здатні хіба що захистити від попадання бруду. З цього досвід багатьох водіїв змушує автовласників міняти штатний захист картера на більш надійні листи з посиленими ребрами жорсткості.


Яку ставити захист картера?


Якщо Ви визначили для себе те, що вашому автомобілю потрібен захист картера, розглянемо варіанти, які зараз пропонують на ринку. Захисні панелі картера відрізняються матеріалами та форменими особливостями. Серед матеріалів, які підходять для виготовлення захисних листів зустрічаються пластик, алюміній і сталь.


  • Пластик. Недорогий захист з композитних матеріалів.
  • Багато хто вибирає пластиковий захист картера, оскільки він привертає більше легкою вагою і відрізняються низькою вартістю. При виборі захисту з композитних матеріалів зверніть увагу на товщину листа, вона не повинна бути меншою 3 мм, в іншому випадку надійність цього матеріалу підлягає сумніву. Додатково, варто відзначити, що функцію захисту вони виконують на належному рівні, але траплялося, що при першому сильному ударі, вони страждають сильніше металевих, через що багато їх вважають одноразовими.


  • Алюміній. Найлегший захист двигуна з металу.
  • Для моделей з алюмінію легкість і доступність в ціні вважаються головною перевагою. Однак ступінь захисту значно нижче, ніж у моделей з інших сплавів. Якщо Ви плануєте пересуватися виключно по місту, то такий варіант підійде. Для їзди по бездоріжжю або по сільській місцевості краще доглянути захист картера з міцніших матеріалів.


  • Сталь. Міцний захист картера з металевих сплавів.
  • Найбільш придатними матеріалами для захисту картера стали металеві сплави і сталь. Металевий захист картера з посиленими ребрами жорсткості можна вважати найбільш надійним варіантом. Сталеві моделі хоч і відрізняються великою вагою і вартістю, але немає сумнівів, захист картера з цих матеріалів буде найнадійнішою.



    Як вибрати відповідний захист двигуна для свого автомобіля?


    Захист двигуна є модельним виробом, тобто виготовляється під певний автомобіль. Як правило установка не доставляє особливого клопоту автомобілісту і цю деталь можливо закріпити самостійно. Але оскільки установка захисту картера вважається не стільки складною, скільки брудною процедурою, краще звернутися за допомогою до досвідченого фахівця. Щоб вибрати і купити захист двигуна і КПП для свого автомобіля ми пропонуємо звернутися в наш інтернет-магазин. У нашому каталозі представлено широкий вибір найрізноманітніших моделей. Форма підбору деталей допоможе зробити правильний вибір:


    Виберіть свій автомобіль:
    Марка авто:
    Модель авто:

    Ми сподіваємося, що ця стаття стала для Вас корисною. Бажаємо Вам вдалих покупок та безпечної дороги!



    Читати інші новини...

    У вашому кошику
    Корзина пуста
    Інформація
    Потрібна інформація не знайдено