Принцип роботи бездротового зарядного пристрою для смартфонів

08.08.2019
Інноваційні впровадження останнього десятиліття продовжують поповнювати скарбничку технологій, серед яких передача енергії через вільний простір. Так, Ви правильно розумієте, мова йде про бездротових зарядних пристроях і нові функції сучасних смартфонів. Передача електрики на базі безконтактного обміну енергії дозволяє забути про плутаються шнури і розбиті USB-порти. Власники сучасних Android-смартфонів і останніх поколінь iPhone вже оцінили переваги бездротової зарядки. Принцип роботи безконтактних приладів криється в технологіях, заснованих на базі наукових законів. Щоб мати уявлення про те, як це працює, нам доведеться звернутися до фізики середньої школи. Дотримуючись цієї бази ми і постараємося пояснити, що являє собою пристрій бездротової зарядки для смартфона?

Принцип роботи заснований на взаємній індуктивності


Бездротова зарядка заснована на принципі магнітного резонансу або індуктивної передачі енергії (IPT). Цей процес передачі електричного струму між двома об'єктами може бути досягнутий за допомогою котушок, щоб викликати електромагнітне поле. Отже, щоб зрозуміти концепції, що лежать в основі бездротової зарядки, нам потрібно ознайомитися з термінологією, пов'язаною з нею. Передача енергії від зарядного пристрою до мобільного телефону здійснюється за взаємної індукції, регульованої законом індукції Фарадея. Закон Фарадея про електромагнітної індукції свідчить, що всякий раз, коли провідник знаходиться в флуктуірует магнітному полі, виникає електрорушійна сила (ЕРС). Якщо ланцюг провідника замкнута, такожіндукує струм, який називається індукованим струмом.

Взаємна індуктивність - це основний принцип роботи двигунів, трансформаторів, генераторів і будь-яких інших електричних компонентів, які взаємодіють з іншим магнітним полем. Взаємна індукція визначається як властивість двох котушок, завдяки яким кожна котушка протидіє зміні сили струму, що протікає через іншу, викликаючи ЕРС в собі. Змінний потік в передавальної котушці індукує магнітний потік в сердечнику. Енергія передається з ланцюга передавача в схему прийому через індукцію або з'єднання. Тепер на останньому етапі індукований змінний струм перетвориться в необхідну напругу постійного струму через серію фільтрів і випрямляча. Нарешті, стабільний струм подається в акумулятор для зарядки. Отже, відбувається бездротова зарядка.

Особливості зарядки телефону безпровідними модулями


Бездротова зарядка - це енергоефективний процес, оскільки зарядний пристрій забезпечує потужність, запитувану зарядними пристроями на вимогу. Крім того, завдяки наявним на ринку інтелектуальних зарядних пристроїв ефект нагрівання і час зарядки значно скоротилися. Ми знаємо, що при зарядці через індукцію енергія передається через вільний простір, отже, ефективність цих зарядних пристроїв в порівнянні з традиційними порівняно менше. Середня ефективність передачі, досягнута за допомогою бездротової зарядки, становить близько 70%. Оскільки енергія втрачається під час передачі, це фактично уповільнює процес зарядки. Тепло, що виділяється бездротовим зарядним пристроєм, дуже велика в порівнянні зі звичайною зарядкою. Бездротове зарядний пристрій передає електромагнітні хвилі в космос, і їх наслідки для здоров'я вимагають більш ретельного вивчення. Безконтактна зарядка насправді не є істинним бездротовим пристроєм, оскільки для зарядки пристрою вам необхідно підключити зарядний пристрій до джерела живлення, що робить його нестерпним пристроєм.

Переваги бездротових зарядних пристроїв


Основна перевага бездротової зарядки в тому, що вона забезпечує безпечний спосіб зарядки електронних пристроїв і підвищує зручність використання, оскільки усувається необхідність в підключенні кабелів. Таким чином, вам не потрібно турбуватися про вашому шнурі. Крім того, завдяки досягненням резонансної магнітної зв'язку і технології A4WP, магнітна зарядка для iPhone може бути використана і для зарядки інших пристроїв Еппл. У нас можуть бути різні пристрої, несумісні з одним і тим же кабелем USB, але бездротове зарядний пристрій можна використовувати з усіма мобільними телефонами, а також з іншими пристроями. Таким чином, один зарядний пристрій може підтримувати зарядку декількох пристроїв. Наступна перевага полягає в тому, що він забезпечує кращу довговічність продукту (наприклад, водонепроникний і пилонепроникний) для безконтактних пристроїв. Оскільки технологія бездротової зарядки є безконтактним процесом, знос приладів буде незначним.

Застосування бездротової зарядки в автомобілі


Базова платформа, від якої здійснюватися передача струму все ж повинна бути підключена до мережі, для використання пристрою в автомобілі може стане в пригоді автомобільний адаптер. Щоб підібрати підходящий перехідник для прикурювача переходите по посиланню в розділ розгалужувачі прикурювача. Наш інтернет-магазин надає широкий асортимент автомобільних аксесуарів і корисних товарів для автолюбителів. Тому у нас Ви можете придбати бездротове зарядний пристрій , а також підібрати зручний автодержатель для телефону , як універсальних, так і з функцією безконтактної підзарядки. Ми регулярно стежимо за новинками і дозволяємо інноваційним продуктам бути доступними для Вас.


Читати інші новини...

У вашому кошику
Корзина пуста
Інформація
Потрібна інформація не знайдено